Știri crypto & Bitcoin - Doar whales mută DOGE – datele sugerează o mare discrepanță de bunăstare - Executivii NYDIG spun ca băncile din SUA vor permite tranzacționarea cu Bitcoin în 2021 – 23-07-2021

Dogecoin (DOGE) și-a continuat asaltul în clasamentele criptomonedelor, în funcție de capitalizarea de piață. Moneda meme a depășit XRP și a devenit ...

Știri crypto & Bitcoin - Doar whales mută DOGE – datele sugerează o mare discrepanță de bunăstare - Executivii NYDIG spun ca băncile din SUA vor permite tranzacționarea cu Bitcoin în 2021 – 23-07-2021

Doar whales mută DOGE – datele sugerează o mare discrepanță de bunăstare

Dogecoin (DOGE) și-a continuat asaltul în clasamentele criptomonedelor, în funcție de capitalizarea de piață. Moneda meme a depășit XRP și a devenit a patra cea mai mare criptomonedă, după capitalizarea de piață, în urma unei evaluări per monedă, de 0.69 $ - o țintă care a fost specific stabilită de către traderi, pe social media.

Dar, moneda preferată de media ar putea să nu fie pe atât de integră pe cât pare. Pentru toată frenezia din jurul Dogecoin, datele disponibile public sugerează că relativ puțini oameni utilizează de fapt blockchain-ul, iar cei care îl folosesc alcătuiesc o parte incredibil de mare în raport cu activitatea sa per total.

Valoarea în dolari a monedei, trimisă de-a lungul blockchain-ului Dogecoin a depășit 58 miliarde $, această cifră fiind cu 70% mai mare decât suma transferată spre Bitcoin (34 milioane $) și cu 260% mai mare decât cea transferată spre Ethereum (16 milioane $).

Mergând mai departe pe datele on-chain, observăm că deși Dogecoin deține o valoare mai mare a monedelor decât cele două cele mai mari criptomonede din lume, a obținut aceasta cu o mică parte din tranzacțiile acestora.

Au fost numărate peste 1.4 milioane tranzacții în Ethereum, în timp ce tranzacțiile pentru Bitcoin au însumat 300k. Comparând aceste cifre cu doar 76k tranzacții pentru Dogecoin, putem observa o discrepanță mare de bunăstare.

Toate acestea, combinate cu faptul că o singură adresă deține 28% din toate monedele existente, în timp ce doar 12 dețin 67%, devine clar că Dogecoin nu este exact ceea ce se vrea a fi. (Sursa EN)

Executivii NYDIG spun ca băncile din SUA vor permite tranzacționarea cu Bitcoin în 2021

Era în care băncile americane privesc criptomonedele ca pe ceva malefic se poate apropia de sfârșit.

Conform unui raport al CNBC, New Digital Investment Group a semnat un parteneriat cu Fidelity National Information Services, cunoscută mai bine ca FIS, pentru a furniza un cadru pentru băncile din SUA, astfel încât acestea să poată oferi servicii de tranzacționare crypto, clienților lor.

Directorul pentru soluții bancare al NYDIG, Patrick Sells, a declarat pentru CNBC faptul că nenumărate bănci deja au semnat pentru acest program, iar majoritatea reprezintă instituții financiare mici. Cu toate acestea, Sells a menționat că firma se află în tratative cu marile bănci din SUA, pentru ca și acestea să participe la program.

Conform executivului NYDIG, nume importante, precum Bank of America și JPMorgan ar putea fi motivate să se alăture programului, odată ce băncile mai mici încep să culeagă roadele adoptării tranzacționării cu crypto. Bank of America este una dintre cele mai înverșunate bănci anti-crypto din SUA, contestând în mod regulat propunerea de valoare pentru Bitcoin (BTC) și pentru criptomonede în general.

Ca parte a colaborării dintre NYDIG și FIS, băncile participante vor putea să furnizeze tranzacționare crypto directă, pentru clienții lor, direct din conturile lor existente.

Unda verde oferită de către bănci în ceea ce privește tranzacționarea crypto, poate duce la intrarea în competiție a creditorilor din SUA, cu platforme precum Robinhood, Coinbase și Square, printre altele. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.