Știri crypto & Bitcoin - Donatori crypto strâng 440k $ pentru conștientizarea autismului - CEO-ul Binance avertizează cu privire la dezavantajele CBDC pe măsură ce proiectul pentru dolarul digital continuă – 28-07-2021

Donatori crypto strâng 440k $ pentru conștientizarea autismului

Un eveniment caritabil virtual, găzduit de starul TV american, Jimmy Kimmel și fostul inginer NASA, devenit YouTuber, Mark Rober, a strâns donații în valoare de peste 3 milioane $, pentru susținerea NEXT for AUTISM, o fundație caritabilă dedicată nevoilor oamenilor cu autism din SUA și familiilor acestora.

Livestream-ul interactiv a inclus un număr mare de artiști cunoscuți, comedianți, muzicieni și atleți, printre care Jon Stewart, Conan O’Brien, Chris Rock, Adam Sandler și Charlize Theron.

Evenimentul caritabil virtual a adus de asemenea și un progres în era monedelor digitale, întrucât creditorul crypto, Nexo și The Giving Block au oferit un canal de plăți unde spectatorii să poată face donații, cu utilizarea unei game largi de active crypto. Pe lângă Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) au fost acceptate și donațiile în Dai (DAI), The Graph (GRT), Litecoin (LTC), Storj (STORJ), Zcash (ZEC), 0x (ZRX) și alte altcoins.

Odată ce livestream-ul s-a încheiat, Nexo a lăsat deschis portalul de donații crypto, pentru ca spectatorii să poată contribui în continuare la eveniment. Compania a declarat că încă strânge date de la contributori, pentru donațiile lor crypto și ca va publica rezultatele finale, în curând. Un reprezentant al The Giving Block a furnizat între timp propriile cifre pentru donațiile crypto strânse:

„Evenimentul a strâns peste 440k $ în donații crypto, de la aproximativ 100 de donatori. În general, comunitatea crypto continuă să fie incredibil de generoasă, în special pe durata de bull a piețelor. Observăm că sunt donați milioane de dolari, lunar.” (Sursa EN)

CEO-ul Binance avertizează cu privire la dezavantajele CBDC pe măsură ce proiectul pentru dolarul digital continuă

În cadrul unui interviu pentru Bloomberg, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a declarat că, criptomonede precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) vor co-exista „pentru o vreme” cu monede digitale mai restrictive, precum yuan-ul digital al Chinei.

Conform lui Zhao, unele dintre caracteristicile cheie ale criptomonedelor precum Bitcoin (BTC) – libertate de utilizare și ofertă limitată – nu vor fi oferite de către monedele digitale ale băncilor centrale. „Până la urmă, acestea sunt proprietățile de baza de care le pasă utilizatorilor.”

Zhao a declarat că diferența dintre cele două tipuri de active digitale ar putea face ca monedele emise de către băncile centrale să nu fie atractive pentru oamenii din industria crypto. „Majoritatea monedelor digitale emise de băncile centrale vor avea mult control atașat de ele.”

Spre deosebire de o monedă fiat, precum dolarul SUA, cea mai mare criptomonedă a lumii, Bitcoin are o ofertă limitată, ceea ce înseamnă că niciodată nu vor exista mai mult de 21 de milioane BTC în lume. Mulți susținători crypto au arătat spre inflația alimentată de printarea de noi bancnote, sugerând că Bitcoin ar putea deveni o potențială acoperire împotriva catastrofei determinate de fiat.

Remarcile lui Zhao vin în contextul în care SUA merge mai departe cu planurile sale pentru o CBDC, organizația nonprofit Digital Dollar Project anunțând cinci programe pilot pentru dolarul digital. Pentru a începe testele pe durata următoarelor 12 luni, organizația a încheiat un parteneriat cu gigantul de contabilitate, Accenture, o companie care a fost implicată în dezvoltarea de CBDC pentru banca centrală a Suediei. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.