Știri crypto & Bitcoin - Duma de Stat din Rusia pregătește o lege pentru impozitarea criptomonedelor - Serviciul chinezesc de loterie, 500.com achiziționează mining pool-ul Bitcoin, BTC.com – 23-04-2021

Legislatorii ruși pregătesc în mod activ o nouă legislație pentru impozitarea criptomonedelor, precum ...

Știri crypto & Bitcoin - Duma de Stat din Rusia pregătește o lege pentru impozitarea criptomonedelor - Serviciul chinezesc de loterie, 500.com achiziționează mining pool-ul Bitcoin, BTC.com – 23-04-2021

Duma de Stat din Rusia pregătește o lege pentru impozitarea criptomonedelor

Legislatorii ruși pregătesc în mod activ o nouă legislație pentru impozitarea criptomonedelor, precum Bitcoin (BTC).

Conform unui anunț oficial, făcut de către Duma de Stat din Rusia, Comitetul Dumei de Stat, pentru Legislație Constituțională și Construcție Statală a aprobat legea pentru impozitarea criptomonedelor, pe 15 februarie. Noua lege reprezintă un set de modificări aduse codului fiscal federal.

Conform proiectului de lege, guvernul rus recunoaște în mod oficial criptomonedele precum Bitcoin ca proprietate, urmărind impozitarea profiturilor din tranzacționarea de crypto, efectuată de către rezidenții ruși.  Legea vizează toți rezidenții, atât cetățenii ruși, cât și străinii, precum și organizațiile ruse și internaționale, stabilite pe teritoriul țării.

Conform legii, entitățile listate vor trebui să raporteze tranzacțiile crypto, în cazul în care totalul tranzacțiilor primite sau efectuate, depășește 600k ruble (8100 $), anual.

Legea stabilește penalizări pentru încălcări, precum raportări întârziate, cât și informații incorecte, sugerând amenzi de până la 10% din tranzacțiile primite sau efectuate. Amenda sugerată pentru neplată, sau pentru plata incompletă a impozitului este de 40% din impozitul neplătit. (Sursa EN)

Serviciul chinezesc de loterie, 500.com achiziționează mining pool-ul Bitcoin, BTC.com

Serviciul chinezesc de loterie sportivă, 500.com a achiziționat un mining pool Bitcoin important și anume BTC.com.

500.com a intrat într-un acord de schimb de acțiuni cu Blockchain Alliance Technologies Holding Company, în insulele Cayman.

Ca parte a acordului, 500.com va achiziționa întreaga afacere de mining pool a Bitdeer Technologies Holding Company, inclusiv numele de domeniu și un portofel pentru criptomonede. Atât numele de domeniu, cât și portofelul sunt operate de către BTC.com, dar aparțin Bitdeer, care este compania mamă a Blockchain Alliance.

Conform anunțului, prima tranzacție sub acordul de schimb al acțiunilor va avea loc pe 15 aprilie, sau după această dată.

500.com și Blockchain Alliance au făcut de asemenea anumite înțelegeri cu privire la profitul operațional net. În cazul în care BTC.com înregistrează un profit operațional net, în anul fiscal ce se termină în decembrie, 500.com va trebui să emită acțiuni suplimentare către Blockchain Alliance. Presupunând că suma minimă a profitului operațional net este de 20 milioane $, va putea fi emis un maxim de 22 milioane de acțiuni comune suplimentare, de clasa A.

Prin contrast, dacă mining pool-ul BTC.com înregistrează o pierdere operațională netă pe durata aceleiași perioade de timp, 500.com va avea dreptul să reachiziționeze anumite acțiuni comune de clasa A, deținute de către Blockchain Alliance.

500.com este o companie listată la bursa de valori din New York, ce oferă o gamă de servicii de loterie online. Compania a intrat în industria crypto recent. La începutul lunii februarie, 500.com a achiziționat   5 900 de dispozitive de minare Bitcoin, pentru un preț de 8.5 milioane $. În luna ianuarie 500.com a anunțat că prețul abonamentului pentru plasamente private va fi stabilit atât în dolari SUA, cât și în Bitcoin. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.