Știri crypto & Bitcoin - Elon Musk – nu am vândut nimic din deținerile mele de Bitcoin - Ministru din Coreea de Sud spune că impozitarea crypto este „inevitabilă” în 2022 – 20-07-2021

Antreprenorul miliardar, Elon Musk a asigurat comunitatea crypto, prin intermediul unei postări pe Twitter, că nu a ...

Știri crypto & Bitcoin - Elon Musk – nu am vândut nimic din deținerile mele de Bitcoin - Ministru din Coreea de Sud spune că impozitarea crypto este „inevitabilă” în 2022 – 20-07-2021

Elon Musk – nu am vândut nimic din deținerile mele de Bitcoin

Antreprenorul miliardar, Elon Musk a asigurat comunitatea crypto, prin intermediul unei postări pe Twitter, că nu a vândut nimic din deținerile sale personale de BTC, în ciuda faptului că Tesla a realizat profituri din recentele achiziții ale activului.

Comentariile lui Musk au venit ca răspuns la acuzațiile comediantului Dave Portnoy, cum că CEO-ul Tesla ar fi profitat de creșterea prețului Bitcoin, ca urmare a afirmațiilor sale publice de susținere a criptomonedei.

Respingând afirmația lui Portnoy, Musk a declarat că „Tesla a vândut 10% din deținerile sale, în principiu pentru a dovedi că lichiditatea de Bitcoin reprezintă o alternativă la deținerea de numerar, într-un bilanț contabil,” adăugând că:

„Nu am vândut nimic din deținerile mele de Bitcoin.”

După cum a mai fost relatat, Tesla a vândut o porțiune din deținerile sale de Bitcoin, în primul trimestru din 2021, generând profituri nete în valoare de 272 milioane $.

În luna februarie a acestui an, compania a catalizat bull run-ul pieței crypto, în urma încheierii unei achiziții strategice de Bitcoin, în valoare de 1.5 miliarde $.

În aceeași lună, Tesla a anunțat de asemenea că va începe să accepte plățile cu BTC pentru mașinile sale, subliniind faptul că va păstra mai curând fondurile obținute, în Bitcoin, decât să le convertească în cash.

În general, Musk s-a ferit să dezvăluie cât Bitcoin deține personal, dar ultimul său tweet sugerează că ezită să vândă. (Sursa EN)

Ministru din Coreea de Sud spune că impozitarea crypto este „inevitabilă” în 2022

În contextul opoziției crescânde împotriva noului regim de impozitare a criptomonedelor din Coreea de Sud, ministrul finanțelor, Hong Nam-ki a confirmat faptul că guvernul va începe impozitarea câștigurilor de capital din tranzacționarea cu crypto, începând de anul viitor.

„Este inevitabil, va trebui să impunem impozite pe câștigurile din tranzacționarea activelor virtuale,” a declarat ministrul, atunci când a fost întrebat dacă impozitarea ar trebui amânată până când statul deține un control corespunzător asupra industriei.

Hong a subliniat faptul că, criptomonede precum Bitcoin (BTC) vor fi impozitate ca „active intangibile”, menționând că a fost o „neînțelegere” să le privească drept monede. Ministrul a mai avertizat de asemenea că, tranzacționarea de crypto este vulnerabilă la noi forme de strângeri de fonduri ilegale și fraudă, cerând investitorilor să fie vigilenți atunci când aleg să facă noi investiții.

După cum a mai fost relatat, parlamentarii sud coreeni au luat inițial în calcul câștigurile de capital de 20% din tranzacționarea cu crypto, în 2020, propunând ca orice câștiguri anuale de mai mult de 2.5 milioane woni (2 200 $) să facă obiectul impozitării, din octombrie 2020. La sfârșitul anului 2020, guvernul sud-coreean a amânat în mod oficial noul regim de impozitare asupra câștigurilor din crypto, până în 2022, întâmpinând critici importante din partea susținătorilor din industrie.

Într-adevăr, prim-ministrul sud-coreean desemnat, Kim Boo-kyum a promis recent să revizuiască regimul de impozitare crypto, pentru a se asigura că traderii au parte de un tratament corect sub noua lege. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.