Știri crypto & Bitcoin - Eric Weinstein numește Bitcoin o potențială acoperire împotriva catastrofei fiat - Majorarea impozitului pe câștigul de capital propusă de Biden va afecta doar cei mai bogați 0,3% - 20-07-2021

Eric Weinstein, director al Thiel Capital și gazdă a cunoscutului podcast „The Portal,” a cerut urmăritorilor săi, să nu se lase prinși în ...

Știri crypto & Bitcoin - Eric Weinstein numește Bitcoin o potențială acoperire împotriva catastrofei fiat - Majorarea impozitului pe câștigul de capital propusă de Biden va afecta doar cei mai bogați 0,3% - 20-07-2021

Eric Weinstein numește Bitcoin o potențială acoperire împotriva catastrofei fiat

Eric Weinstein, director al Thiel Capital și gazdă a cunoscutului podcast „The Portal,” a cerut urmăritorilor săi, să nu se lase prinși în fluctuațiile zilnice ale Bitcoin (BTC). Acesta pare să fi simțit că este mai înțelept sa te concentrezi pe abilitatea monedei de a reprezenta o acoperire împotriva devalorizării monedelor, care sunt la mâna băncilor centrale.

Bitcoin și alte active precum aurul și argintul ar putea fi alternativele solide la „acțiunile deghizate” ale băncilor centrale, conform tweet-ului lui Weinstein, către cei aproape 485k urmăritori ai săi. „Să ne dăm seama cum să ne acoperim împotriva băncilor centrale, care printează și devalorizează monedele fiat rămâne viitorul nostru rendez-vous cu piața,” a declarat acesta, adăugând că:

„Aceasta nu reprezintă consiliere în investiții. Ci este o credință că bancherii centrali, prin intermediul acțiunilor lor deghizate reprezintă o amenințare pentru toți cei care dețin numerar și echivalentele apropiate ale acestuia. Priviți la BTC, XAU, CHF, XAG, etc.”

Acesta a continuat:

„Nu am un interval de timp pe care să-l ofer în ceea ce privește acțiunile banking-ului central. Văd doar un grup de oameni care intră în belele și caută să folosească același instrument, iar și iar. Și vor fi mereu astfel de probleme, până când vom confrunta și vom aborda criza care stă la baza dezvoltării și inovației.” (Sursa EN)

Majorarea impozitului pe câștigul de capital propusă de Biden va afecta doar cei mai bogați 0,3%

În urma unor vânzări importante pe piețele de criptomonede, în contextul propunerii majorării impozitului pe câștigul de capital de către președintele Joe Biden, administrația Biden a sărit în apărarea dublării cotelor de impozitare, spunând că vor afecta doar pe cei „foarte, foarte bogați.”

Un oficial din administrația Biden a afirmat că doar 0.3% din plătitorii de taxe din SUA ar fi afectați de cotele de impozitare mai mari la investițiile lor, sub noul plan de impozitare a capitalului.

„Există din ce în ce mai multe dovezi că în ultimii ani, de fapt, multe, multe dintre profiturile de la vârf sunt ceea ce ei numesc rate de rentabilitate peste piață, chirii și așa mai departe. Impozitarea oamenilor care se descurcă extrem de bine în economie este o modalitate de a cere ceva mai mult de la aceasta”, a declarat oficialul administrației Biden într-un interviu acordat publicației Financial Times.

Sub planul lui Biden, rata de impozitare a veniturilor de capital pentru indivizii bogați va crește la 39.6%, de la o rată de impozitare de bază de 20%. Pentru cei ce câștigă 1 milion $ sau mai mult, noua rată de impozitare va fi acompaniată de o suprataxă, aducând câștigurile de capital și dividendele la o rată de impozitare de 43,4%.

Unii investitori, inclusiv miliardarul Tim Draper, care este un investitor în capital de risc, au criticat noul plan fiscal. Un important susținător al crypto, Draper a argumentat că un impozit pe câștigul de capital de 43,4% „ar putea ucide gâsca de aur care este America”, taxele din California ajungând probabil la 56,4%, ceea ce „înseamnă moarte pentru crearea de locuri de muncă”. Potrivit investitorului, Bitcoin ar putea deveni un paradis pentru investitorii în cauză. „Antidotul pentru guvernul opresiv și taxele scăpate de sub control este....Bitcoin.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.