Știri crypto & Bitcoin - Erik Voorhees – Instituțiile vor proteja Bitcoin de zelul guvernelor - CEO-ul U.S. Global Investors spune că 2021 va fi un an important pentru Bitcoin și Ethereum – 24-02-2021

Conform CEO-ului și fondatorului ShapeShift, Erik Voorhees, investitorii instituționali vor juca un rol important în asigurarea viitorului criptomonedelor, precum Bitcoin (BTC) ...

Știri crypto & Bitcoin - Erik Voorhees – Instituțiile vor proteja Bitcoin de zelul guvernelor - CEO-ul U.S. Global Investors spune că 2021 va fi un an important pentru Bitcoin și Ethereum – 24-02-2021

Erik Voorhees – Instituțiile vor proteja Bitcoin de zelul guvernelor

Conform CEO-ului și fondatorului ShapeShift, Erik Voorhees, investitorii instituționali vor juca un rol important în asigurarea viitorului criptomonedelor, precum Bitcoin (BTC).

În timpul unei discuții din cadrul LaBitConf, Voorhees a declarat că, curba de adoptare a Bitcoin va crește semnificativ în următorii cinci-zece ani. Pentru acest interval de timp, Voorhees estimează că jumătate din lume ar putea avea expunere la BTC. Acesta consideră că adoptarea în masă va avea loc mult mai târziu, odată ce Bitcoin va deveni standardul monetar, la nivel global.

Grupul a fost unanim de acord cu faptul că, Bitcoin este mai bine deservit de către entități cu convingeri diferite, care să cumpere și să dețină moneda. În acest spirit, adoptarea la nivel instituțional este un lucru pozitiv pentru ecosistem, deoarece asigură faptul că regulile jocului nu se vor schimba și că guvernele nu vor încerca să intervină.

Voorhees a spus că guvernele sunt mai degrabă încurajate să cenzureze Bitcoin, în cazul în care este utilizat în principal de către investitorii din retail. Odată ce marile instituții sunt implicate, acestea ar putea reprezenta un „bastion” natural împotriva guvernelor prea zeloase.

În ceea ce privește Bitcoin, Voorhees a afirmat că „sunt de preferat mixul și diversitatea posesorilor,” și că, „democratizarea controlului asupra banilor reprezintă esența Bitcoin.”(Sursa EN)

CEO-ul U.S. Global Investors spune că 2021 va fi un an important pentru Bitcoin și Ethereum

2021 se conturează sub forma unui an grozav, nu doar pentru aur, ci și pentru criptomonede, conform lui Frank Holmes, CEO-ul U.S. Global Investors.

În cadrul unui interviu pentru Kitco News, Holmes a spus că se așteaptă ca active digitale, precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) să obțină rezultate excelente, în paralel cu aurul. Acesta consideră că aceste active digitale se bucură de o mai mare rată de adopție, datorită factorilor valorici ce stau la baza lor.

În ceea ce privește Bitcoin, Holmes a simțit că din ce în ce mai multe persoane îmbrățișează activul digital, ca o continuare a unui trend ce durează deja, de ani buni:

„Numărul de portofele, numărul de persoane ce adoptă Bitcoin, acestea au crescut în ultimii trei ani. O creștere stabilă.”

Deși mulți din industria crypto aseamănă Bitcoin cu aurul, Holmes a spus că BTC nu este alimentat de aceiași factori macro precum lingourile. Mai curând, Bitcoin este alimentat de către halving-ul deflaționist, din luna mai.

Acesta a explicat că:

„Dacă mâine, toate minele de aur din lume ar spune că reduc oferta cu 50%, vă pot asigura că aurul va avea prețul de 10 000 $.”

Holmes a concluzionat că este „o funcție de ofertă și cerere.”În urma halving-ului din luna mai, numărul de monede BTC nou minate ce au intrat pe piață a scăzut la aproximativ 900 pe zi – o ofertă ce a fost foarte repede absorbită de către instituții și mega corporații.

În acest timp, Ethereum continuă să beneficieze de ultimele evoluții din cadrul finanțelor descentralizate. În termeni de valoare totală, ecosistemul DeFi valorează peste 14.6 miliarde $, iar Ethereum este baza unei mari părți a acestei activități. Capitalizarea de piață a monedelor DeFi este momentan, de 18.2 miliarde $, conform CoinMarketCap. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.