Știri crypto & Bitcoin - Exchange-uri importante se află în dificultate după o investiție în Bitcoin de 1.5 miliarde $ din partea Tesla - Tesla alocă 7.7% din numerarul brut, către Bitcoin – 19-04-2021

În urma veștii că Tesla a investit 1.5 miliarde $ în Bitcoin (BTC), importante exchange-uri de criptomonede au raportat ...

Știri crypto & Bitcoin - Exchange-uri importante se află în dificultate după o investiție în Bitcoin de 1.5 miliarde $ din partea Tesla - Tesla alocă 7.7% din numerarul brut, către Bitcoin – 19-04-2021

Exchange-uri importante se află în dificultate după o investiție în Bitcoin de 1.5 miliarde $ din partea Tesla

În urma veștii că Tesla a investit 1.5 miliarde $ în Bitcoin (BTC), importante exchange-uri de criptomonede au raportat întreruperi ale serviciilor oferite.

În urma investiției efectuate de Tesla, prețul Bitcoin a crescut cu 3 000 $ în câteva minute, ajungând la un nou record, de 44 850 $.

Au fost raportate probleme pentru un număr mare de exchange-uri, inclusiv Binance, al cărui CEO, CZ a postat un tweet în care explica faptul că, fluxul de trafic a cauzat întârzieri temporare, iar pentru aceasta este de vină CEO-ul Tesla, Elon Musk.

Întreruperile raportate sunt doar cele mai noi dintr-o serie ce pare a fi un ciclu fără sfârșit de probleme, care apar în cadrul exchange-urilor mari, de fiecare dată când crește volumul de trafic.

În ciuda asigurărilor oferite de exchange-uri, că problemele din trecut au fost remediate, platformele continuă să întâmpine dificultăți în mod regulat, în perioade cu trafic intens, precum creșterile bruște de preț; momente în care majoritatea investitorilor vor ca serviciile lor să fie cele mai stabile.

Pe lângă știrea despre investiția de 1.5 miliarde $ a Tesla, raportul depus la SEC sugerează de asemenea, că Tesla va începe să accepte Bitcoin ca metodă de plată pentru mașinile sale. Întrucât compania poate deține acum rezerve de Bitcoin, nu ar trebui să lichideze imediat tokenii dobândiți în acest mod. (Sursa EN)

Tesla alocă 7.7% din numerarul brut, către Bitcoin

Tesla a trimis unde de șoc pe piețele financiare, după ce o cerere depusă la SEC a confirmat faptul că producătorul de autovehicule electrice a adăugat Bitcoin (BTC) la bilanțul său contabil.

Cea mai recentă depunere a formularului 10-K de la Tesla, pentru anul fiscal, încheiat la 31 decembrie 2020 arată o alocare de 1.5 miliarde $ către Bitcoin. După cum evidențiază cercetătorul Bitwise, David Lawant, expunerea Tesla la Bitcoin reprezintă aproximativ 7.7% din poziția sa de numerar brut.

Acesta obține aceste cifre, din numerarul și echivalentele acestuia de la Tesla, care au însemnat o sumă brută de 19.4 miliarde $, până la sfârșitul anului 2020, sau 9,8 miliarde $ net din datorii și contracte de leasing financiar.

Achiziția de Bitcoin de către Tesla o pune pe aceasta aproape de vârful listei finanțelor corporative. Doar o singură companie – MicroStrategy- a achiziționat o sumă mai mare din activul digital, ca parte a rezervelor sale strategice.

Vestea participării Tesla la piața Bitcoin a făcut ca prețul acestuia să crească. Acesta a atins un nou record, de 45k $, depășind cu ușurință vechiul vârf. Capitalul de piață al Bitcoin a depășit astfel 800 miliarde $, pentru prima dată.

Ca adaos la punerea BTC pe bilanțul său contabil, Tesla intenționează să accepte activul digital ca modalitate de plată. Mai mult decât atât, BTC pe care îi primește nu vor fi lichidați pentru numerar, ci vor fi adăugați la bilanțul său contabil.

Tesla ajută la adoptarea Bitcoin într-un moment crucial pentru piața bull. Având în vedere tendința lui Elon Musk de a crea mișcări masive pe piețe, expunerea Tesla la Bitcoin ar putea grăbi adoptarea BTC la nivel de retail, pentru termen scurt. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.