Știri crypto & Bitcoin - Familiile europene văd în criptomonede un instrument de creștere a economiilor - Republicanul Donalds din Florida introduce un proiect de lege de completare a Legii Libertății Financiare în Camera Reprezentanților

Știri crypto & Bitcoin - Familiile europene văd în criptomonede un instrument de creștere a economiilor - Republicanul Donalds din Florida introduce un proiect de lege de completare a Legii Libertății Financiare în Camera Reprezentanților

Familiile europene văd în criptomonede un instrument de creștere a economiilor

Deși există riscuri asociate cu investițiile în criptomonede, unii le văd ca pe o modalitate de a-și spori economiile familiei, arată un studiu recent, comandat de platforma de tranzacționare crypto, BitMEX.

Studiul, realizat de firma de cercetare Kantar, a încercat să descopere tendințele legate de crypto în rândul consumatorilor din 2022. Trecând prin 3.000 de respondenți din cadrul a 14 piețe din Europa, Asia și America Latină, studiul a constatat că europenii privesc crypto ca pe o metodă de investiții și de economisire pentru familiile lor.

Cincizeci și cinci la sută dintre participanții europeni au declarat că dețin în prezent criptomonede. Mai mult, 70% dintre acești respondenți au precizat că principala funcție a criptomonedelor este aceea de a fi utilizate pentru nevoile familiei lor. În plus, sondajul a mai arătat că 61% dintre respondenți consideră criptomonedele ca fiind "o modalitate bună de diversificare a investițiilor".

În afară de aceste constatări, studiul a menționat că trei din cinci respondenți europeni au declarat o creștere de 50% a investițiilor lor în crypto. Deși cifra nu este la fel de semnificativă ca și câștigarea la loto, sondajul notează că peste 80% din tranzacțiile proprietarilor de crypto chestionați sunt de 1.000 de dolari și peste.

Directorul de marketing (CMO) al BitMEX, Michele Bertacco, a declarat că scopul sondajului a fost acela de a înțelege mai bine comportamentul investitorilor. După ce a văzut rezultatele, Bertacco a explicat că "Apetitul mainstream pentru crypto crește cu o viteză foarte mare". Bertacco a declarat că:

"Cercetarea arată o tendință pozitivă, tot mai mulți oameni se gândesc la crypto în viitor, devenind mainstream și devenind o modalitate alternativă de diversificare a investițiilor, așa cum arată datele."

La întrebarea despre posibilitatea schimbării tendințelor în a doua jumătate a anului 2022, CMO a explicat că datele arată o traiectorie optimistă. Potrivit lui Bertacco, sentimentul față de criptomonede este "foarte pozitiv", iar acesta sculptează o "cale interesantă". (Sursa EN)

Republicanul Donalds din Florida introduce un proiect de lege de completare a Legii Libertății Financiare în Camera Reprezentanților

Reprezentantul Byron Donalds, un republican din Florida, a introdus în Camera Reprezentanților din Statele Unite Legea privind libertatea financiară, pentru a împiedica Departamentul Muncii din SUA să limiteze tipurile de investiții care pot fi incluse în planurile de pensionare 401(k) autoadministrate ale americanilor. Proiectul de lege însoțește proiectul de lege al senatorului Alabama, Tommy Tuberville, din 5 mai din Senat.

Legea privind libertatea financiară a fost introdusă ca reacție la un raport de conformitate al Departamentului Muncii din SUA (DOL), datat 10 martie, care a ridicat obiecții cu privire la includerea criptomonedelor în planurile de pensii 401(k). Acel raport avertiza că Administrația pentru Securitatea Beneficiilor Angajaților din cadrul departamentului "se așteaptă să desfășoare un program de investigație care vizează planurile care oferă participanților investiții în criptomonede și produse conexe și să ia măsurile adecvate pentru a proteja interesele participanților și beneficiarilor planului în ceea ce privește aceste investiții".Raportul DOL a stârnit un răspuns din partea gigantului serviciilor financiare, Fidelity Investments, care a obiectat la ceea ce a considerat a fi un limbaj neclar și poziții care se îndepărtează de intenția legii care a creat programul 401(k). Acesta a cerut DOL să clarifice raportul sau să îl retragă. Două săptămâni mai târziu, Fidelity s-a alăturat unui număr de firme mai mici de servicii financiare care au oferit Bitcoin deținătorilor de planuri 401(k). (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.