Știri crypto & Bitcoin - Fost oficial guvernamental dă vina pe minarea crypto pentru criza de energie din Kârgâzstan - SBI și-a dublat profiturile din afacerea crypto în ultimul an fiscal – 16-07-2021

Pe fondul îngrijorărilor crescânde cu privire la sectorul energetic din Kârgâzstan, un fost oficial guvernamental a argumentat că minarea de criptomonede reprezintă un ...

Știri crypto & Bitcoin - Fost oficial guvernamental dă vina pe minarea crypto pentru criza de energie din Kârgâzstan - SBI și-a dublat profiturile din afacerea crypto în ultimul an fiscal – 16-07-2021

Fost oficial guvernamental dă vina pe minarea crypto pentru criza de energie din Kârgâzstan

Pe fondul îngrijorărilor crescânde cu privire la sectorul energetic din Kârgâzstan, un fost oficial guvernamental a argumentat că minarea de criptomonede reprezintă un factor major pentru criza energetică.

Daniyar Akmatov, fost director al organizației de stat pentru protejarea investițiilor, Agenția pentru Promovarea și Protejarea Investițiilor, a abordat provocările din sectorul energetic din Kârgâzstan, în cadrul unei mese rotunde în Bishkek.

Fostul oficial a afirmat că minarea de criptomonede provoacă probleme sectorului energetic național, împreună cu alți factori, precum devalorizarea som-ului kârgâz și a slabei promovări a investițiilor în sectorul energetic.

„Consumul de electricitate, datorat minării de criptomonede, a crescut, iar aceasta a dus la o criză energetică,” a declarat Akmatov, adăugând că: „Som-ul se depreciază din cauza ratei de schimb a dolarului, iar Kârgâzstanul este o țară dependentă de importuri, iar tarifele depind de această rată, de asemenea.”

Președintele Kârgâzstanului, Sadyr Japarov a propus recent creșterea tarifelor la energia electrică, pentru consumatorii casnici, ca modalitate de a aborda criza energetică în desfășurare. Japarov a afirmat că, firmele de electricitate locale sunt datoare cu 129 miliarde de som (1.5 miliarde $) și a susținut că infrastructura energetică de bază a țării este învechită, de ani întregi, din cauza corupției la nivelul oficialilor de stat. (Sursa EN)

SBI și-a dublat profiturile din afacerea crypto în ultimul an fiscal

Gigantul financiar japonez, SBI Group, și-a dublat profiturile totale din afacerea sa cu criptomonede, pe durata anului fiscal care s-a încheiat în luna martie.

SBI a publicat un raport asupra rezultatelor financiare ale companiei, dezvăluind faptul că profiturile sale crypto, înainte de taxe, pentru ultimul an fiscal, au fost de 18.9 miliarde yeni (174 milioane $). Suma este cu 10 miliarde de yeni (92 milioane $) mai mare decât profitul total, înainte de taxe, înregistrat pentru anul fiscal anterior.

Divizia crypto a SBI este compusă din mai multe companii, inclusiv platforma de tranzacționare crypto, SBI VC Trade, ramura de minare SBI Crypto și nou achiziționatele platforme de tranzacționare crypto, precum Tao Tao și B2C2. SBI a achiziționat 90% din acțiunile B2C2, făcând-o o subsidiară în luna decembrie 2020, la scurt timp după achiziționarea exchange-ului crypto, Tao Tao, în luna octombrie.

În raport, SBI menționează că susține în continuare dividendele XRP, ca parte a programului său de beneficii pentru acționarii XRP.

Compania și-a reiterat, de asemenea, angajamentul de a stabili un exchange digital de active, în Singapore, în colaborare cu SIX Digital Exchange din Elveția. „Urmărim să extindem în continuare lichiditatea activelor digitale și serviciile pentru investitorii instituționali, prin colaborarea cu SIX Group, care are un înalt nivel de experiență în relațiile cu investitorii instituționali.”

SBI și-a menționat de asemenea planurile de a înființa un exchange pentru acțiuni digitale, în colaborare cu Sumitomo Mitsui Financial Group. Denumit Osaka Digital Exchange, platforma va porni tranzacționarea de valori mobiliare digitale, în 2023. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.