Știri crypto & Bitcoin - Gigantul chinez de social media Weibo ar fi interzis conturile legate de crypto - Un atac ransomware a scos la iveală partea întunecată a crypto, spune un senator american – 16-09-2021

Se pare că represiunea Chinei asupra criptomonedelor s-a extins și la rețelele de socializare. Weibo, serviciul chinez de micro-blogging de tip Twitter, cu peste ...

Știri crypto & Bitcoin - Gigantul chinez de social media Weibo ar fi interzis conturile legate de crypto - Un atac ransomware a scos la iveală partea întunecată a crypto, spune un senator american – 16-09-2021

Gigantul chinez de social media Weibo ar fi interzis conturile legate de crypto

Se pare că represiunea Chinei asupra criptomonedelor s-a extins și la rețelele de socializare. Weibo, serviciul chinez de micro-blogging de tip Twitter, cu peste 530 de milioane de utilizatori activi lunar, ar fi suspendat mai mulți creatori de conținut popular legat de Bitcoin (BTC) și de criptomonede pe platformă.

Potrivit rapoartelor locale, cel puțin o duzină de influenceri crypto de pe Weibo nu și-au putut utiliza conturile. Weibo a întâmpinat alți utilizatori care au vizitat conturile suspendate cu un mesaj în care se spune că, conturile interzise au încălcat liniile directoare Weibo și "legile și reglementările relevante".

Un utilizator Weibo poreclit "Woman Dr. bitcoin Mini", care a văzut că contul ei a fost blocat, a numit acțiunea Weibo o zi de judecată pentru influencerii crypto.

Winston Ma, profesor adjunct la Facultatea de Drept a Universității din New York și fost director general al China Investment Corporation, a declarat: "Guvernul chinez arată clar că nicio versiune chineză a lui Elon Musk nu poate exista pe piața crypto chineză".

Universitarul făcea aluzie la influența controversată a lui Musk asupra piețelor crypto pe rețelele de socializare.

De asemenea, Ma se așteaptă ca instanța supremă din China să publice în curând o interpretare judiciară care ar putea lega afacerile de minare și tranzacționare de criptomonede de corpul de legi penale din China, potrivit rapoartelor.

Poziția negativă a guvernului față de criptomonede a avut ecou în toate părțile industriei din China. După ce, în aprilie, autoritățile de la Beijing au început să investigheze consumul de energie al centrelor de date de minare crypto în aprilie, minarea de Bitcoin a devenit o operațiune riscantă în țară. De atunci, miners importanți au anunțat că își vor încheia operațiunile în această națiune. (Sursa EN)

Un atac ransomware a scos la iveală partea întunecată a crypto, spune un senator american

Parlamentarii din SUA au deliberat asupra perspectivei de a interzice criptomonedele ca soluție la atacurile de tip ransomware care s-au abătut asupra instituțiilor americane în ultima lună, iar opiniile par a fi mixte.

Cea mai mare conductă de combustibil din America a fost oprită la începutul lunii mai, când hackerii au infectat rețelele informatice ale Colonial Pipeline. Compania de ambalare a produselor alimentare JBS a fost lovită de un atac similar. De atunci, Colonial Pipeline a plătit o răscumpărare de 4,4 milioane $.

Senatorul Mark Warner a abordat subiectul în cadrul emisiunii Meet the Press de la NBC News, unde reporterul Chuck Todd i-a spus că interzicerea în întregime a criptomonedelor ar putea reduce tendința tot mai mare prin care atacatorii cibernetici cer răscumpărări în Bitcoin (BTC) și alte criptomonede.

Warner nu a fost de acord cu faptul că criptomonedele ar trebui interzise în întregime, adăugând că au ieșit lucruri bune din tehnologia distributed ledger, dar că partea sa întunecată este acum expusă.

"Am o mulțime de întrebări despre crypto. Au fost unele lucruri bune care au ieșit din tehnologia distributed ledger, dar acum vedem unele dintre părțile întunecate ale acesteia [...] și de aceea mă concentrez mai mult pe transparență", a spus el.

Warner a afirmat că anumite "sisteme" de criptomonede ar putea fi deja încălcate de autorități dacă acestea ar dori acest lucru. Cu toate acestea, el a spus că oprirea tehnologiei ar redirecționa pur și simplu infractorii către alte tehnologii.

"Adevărul este că există modalități prin care putem sparge unele dintre aceste sisteme, dar [...] dacă nu există o anumită transparență a acestei plăți, băieții răi vor găsi pur și simplu o altă modalitate de a o ascunde", a declarat Warner. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum