Știri crypto & Bitcoin - Gigantul japonez de gaming, Nexon, investește 100 milioane $ în Bitcoin - 100 de lucruri fascinante despre ultimele 100 zile ale crypto – 19-07-2021

Importantul dezvoltator de jocuri japonez, Nexon, a devenit cea mai recentă companie listată la bursă care a efectuat investiții semnificative în Bitcoin (BTC) ...

Știri crypto & Bitcoin - Gigantul japonez de gaming, Nexon, investește 100 milioane $ în Bitcoin - 100 de lucruri fascinante despre ultimele 100 zile ale crypto – 19-07-2021

Gigantul japonez de gaming, Nexon, investește 100 milioane $ în Bitcoin

Importantul dezvoltator de jocuri japonez, Nexon, a devenit cea mai recentă companie listată la bursă care a efectuat investiții semnificative în Bitcoin (BTC).

Nexon a anunțat că a achiziționat 1 717 BTC, pentru un preț de aproximativ 100 milioane $, la un preț mediu de 58 226 $ per monedă, după taxe. Compania a menționat că investiția reprezintă mai puțin de 2% din „totalul de numerar și echivalentul acestuia, disponibile.” Owen Mahoney, președinte și CEO al Nexon a declarat că:

„Achiziția noastră de Bitcoin reflectă o strategie disciplinată pentru protejarea valorilor acționarilor și pentru menținerea puterii de cumpărare a activelor noastre monetare. În actualul mediu economic, considerăm că Bitcoin oferă stabilitate și lichiditate pe termen lung, în timp ce menține valoarea banilor noștri, pentru viitoare investiții.”

Mahoney a adăugat că Bitcoin este „o formă de bani care este probabil să-și mențină valoarea, chiar dacă nu este recunoscut încă în acest fel, la scară largă.”

Investiția efectuată de Nexon vine după un val de mari alocări către Bitcoin din partea companiilor de top la nivel mondial, cu MicroStrategy ca deschizătoare de drumuri în august 2020, când a achiziționat 21k BTC pentru 250 milioane $, urmată de Square, cu o achiziție în valoare de 50 milioane $ în octombrie și de Tesla, cu o investiție de 1.5 miliarde $ la sfârșitul anului 2020.

Conform Bitcoin Treasuries, în prezent, 35 de companii listate la bursă dețin Bitcoin în bilanțul lor contabil. (Sursa EN)

100 de lucruri fascinante despre ultimele 100 zile ale crypto

Agregatorul de date crypto, CoinMetrics, a compilat o listă de 100 de informații despre recentele performanțe ale pieței de active digitale, iar cifrele alcătuiesc un portret foarte bullish pentru ecosistem.

Lansat pentru a sărbători al 100-lea număr al raportului său, „State of the Network,” lista menționează că o investiție de 100 $ efectuată în Dogecoin (DOGE), acum 100 de zile ar valora 2 742 $ astăzi, depășind aceeași investiție de 100 $ în Bitcoin (BTC) (care ar valora astăzi 135 $), Ether (ETH) (186 $) și Uniswap (UNI) (401 $).

Raportul afirmă că Bitcoin a avut un „volum de tranzacționare trusted” în valoare de 14.5 miliarde $ în 100 de zile, împreună cu Ether în valoare de 6.1 miliarde $, XRP în valoare de 2.4 miliarde $, DOGE în valoare de 2.3 miliarde $ și Cardano (ADA) în valoare de 1.3 miliarde $, pe durata aceleiași perioade de timp.

Privind la adresele recent active, rețelele veterane par să fie în continuare cele mai populare, cu aproximativ 611k adrese active zilnic în Ethereum, pe durata ultimelor 100 zile și 1.12 milioane de portofele active Bitcoin.

În ultimele 100 zile, un total de 1.4 milioane de adrese s-au implicat în protocoale DeFi de top – Uniswap, Aave, Compound, MakerDAO și Synthetix – în timp ce rețeaua Litecoin a găzduit 24.4 milioane de portofele active.

Utilizatorii plătesc pentru accesarea mainnet-ului Ethereum într-un ritm accelerat, cu 2.3 miliarde din 3.17 miliarde $ în comisioane totale, care au fost vreodată generate de Ethereum. Prin contrast, Bitcoin a generat aproximativ 2 miliarde $ în comisioane, pe parcursul existenței rețelei.

Comisionul mediul per tranzacție Bitcoin a fost de 20.68 $ în ultimele 100 zile, în timp ce tranzacțiile în Ethereum au avut un comision mediu de 16.68 $ pentru aceeași perioadă de timp. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.