Știri crypto & Bitcoin - Glassnode preconizează un raliu BTC întrucât oferta de stablecoins a atins noi niveluri record - S&P lansează indici crypto, debutând cu Bitcoin și Ether – 28-07-2021

Capitalizarea combinată a Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) și Dai (DAI) a crescut cu aproximativ 190%, de la ...

Știri crypto & Bitcoin - Glassnode preconizează un raliu BTC întrucât oferta de stablecoins a atins noi niveluri record - S&P lansează indici crypto, debutând cu Bitcoin și Ether – 28-07-2021

Glassnode preconizează un raliu BTC întrucât oferta de stablecoins a atins noi niveluri record

Oferta aflată în circulație, pentru cele mai puternice patru stablecoins a crescut la noi niveluri record, sugerând faptul că s-ar putea ajunge la un nou raliu Bitcoin.

Capitalizarea combinată a Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) și Dai (DAI) a crescut cu aproximativ 190%, de la 27 de miliarde $, la aproximativ 78 miliarde $, de la începutul acestui an.

În cadrul raportului Week on Chain, din 3 mai, furnizorul de analiză on-chain, Glassnode a menționat că Tether este ferm poziționată ca lider în sectorul de tokeni stable, reprezentând două treimi din capitalizarea combinată a celor patru stablecoins de top. Totalul de monede USDT emise a atins un nou record absolut de 51.78 miliarde $, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a crescut cu 1.48 miliarde $, sau 3%, în doar șapte zile.

Oferta de USDC a crescut de asemenea cu aproximativ 1 miliard $ în ultima săptămână, capitalizarea sa curentă fiind de 14.5 miliarde $, conform CoinGecko.

Oferta aflată în circulație pentru BUSD a atins un record de 7.8 miliarde $ pe 3 mai, în timp ce rezerva de DAI este la un record absolut de 3.9 miliarde $, la momentul scrierii articolului.

Odată cu creșterea ofertei, Glassnode subliniază că raportul de aprovizionare Stablecoin (SSR) al Bitcoin, care măsoară oferta de Bitcoin împărțită la oferta de stablecoins se află la un nivel scăzut de 13.4 și se apropie de cel mai scăzut nivel din toate timpurile.

Un grafic arată ca SSR a fost scăzut în mod constant pe durata anului 2020 și 2021, întrucât oferta de stablecoin a crescut mult în raport cu aprecierea de preț a Bitcoin.

Conform Glassnode, o valoare SSR în scădere este un semnal bullish că oferta globală de stablecoins devine mai mare în raport cu capitalizarea de piață a Bitcoin. (Sursa EN)

S&P lansează indici crypto, debutând cu Bitcoin și Ether

S&P Dow Jones Indices, o resursă globală importantă pentru datele și cercetările bazate pe indici a introdus primii săi indici crypto, pe fondul unei noi creșteri pe piețele crypto.

Compania a anunțat că a introdus trei indici crypto, legați de performanța celor mai mari criptomonede: Bitcoin (BTC) și Ether (ETH).

Nou introdușii indici includ S&P Bitcoin Index (SPBTC), bazat pe Bitcoin, S&P Ethereum Index (SPETH), bazat pe Ether și S&P Cryptocurrency MegaCap Index (SPCMC), care este conceput pentru a monitoriza performanța BTC și ETH, după capitalizarea de piață. Toți acești trei indici sunt disponibili pe site-ul S&P.

Compania a subliniat faptul că noii indici crypto sunt concepuți pentru a măsura performanța activelor crypto listate în cadrul unor exchange-uri deschise și recunoscute, care îndeplinesc lichiditatea minimă, precum și cerințele legate de capitalizarea de piață. „Indicii urmăresc să aducă transparență pe piața în dezvoltare a criptomonedelor.”

Conform anunțului, prețurile crypto și datele de referință S&P sunt furnizate de către compania de date și contabilitate crypto, Lukka. Compania este susținută de către compania mamă a S&P DJI, S&P Global, precum și de către investitorul miliardar, George Soros și compania de consultanță contabilă, CPA.com. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.