Știri crypto & Bitcoin - Greenpeace - Problema energiei Bitcoin este o provocare mai mare pentru viitorul internetului - Aurul atinge maximul ultimelor patru luni în urma prăbușirii crypto – 17-08-2021

Având în vedere perspectiva de astăzi asupra consumului exorbitant de energie al Bitcoin (BTC), ar putea fi o surpriză să aflăm că organizația internațională neguvernamentală de ...

Știri crypto & Bitcoin - Greenpeace - Problema energiei Bitcoin este o provocare mai mare pentru viitorul internetului - Aurul atinge maximul ultimelor patru luni în urma prăbușirii crypto – 17-08-2021

Greenpeace - Problema energiei Bitcoin este o provocare mai mare pentru viitorul internetului

Având în vedere perspectiva de astăzi asupra consumului exorbitant de energie al Bitcoin (BTC), ar putea fi o surpriză să aflăm că organizația internațională neguvernamentală de mediu, Greenpeace a fost unul dintre primii adoptatori ai Bitcoin.

În 2014, organizația a înființat o facilitate de acceptare a donațiilor Bitcoin, însă acest entuziasm s-a răcit acum, deoarece atenția generală s-a concentrat asupra riscurilor climatice pe care le prezintă monedele de tip Proof-of-Work, consumatoare de energie, precum Bitcoin. Săptămâna trecută, a apărut vestea că Greenpeace a decis să renunțe la această facilitate, considerând că "nu mai este sustenabilă" într-o epocă a încălzirii globale rapide.

O mare parte din această îngrijorare a fost amplificată de faptul că piața ascendentă fără precedent a criptomonedelor din acest an a fost însoțită de o creștere corespunzătoare a necesarului de energie: prețurile galopante au dus la o dublare a consumului de energie al rețelei Bitcoin până în luna martie a acestui an, potrivit unui studiu recent al Vrije Universiteit Amsterdam.

Directorul media al Greenpeace USA, Travis Nichols, a declarat că, pe măsură ce profilul de mediu al Bitcoin a devenit mai clar pentru organizație, Greenpeace a decis într-adevăr să renunțe la instalația sa, în ciuda faptului că numărul de donații în BTC pe care le-a primit nu a fost semnificativ. Nichols a contextualizat dilema energetică a Bitcoin în cadrul unei perspective mai largi asupra infrastructurii digitale globale, scriind:

"Cantitatea uriașă și în continuă creștere de energie necesară pentru a face să funcționeze Bitcoin se datorează în mare parte tehnologiei specifice utilizate pentru a menține această monedă digitală, dar indică, de asemenea, o provocare mai largă pentru viitorul internetului. Pe măsură ce serviciile web se dezvoltă și devin mai complexe, cererea de putere de calcul va continua să crească în următorii ani, iar acest lucru va necesita mult mai multă energie." (Sursa EN)

Aurul atinge maximul ultimelor patru luni în urma prăbușirii crypto

În urma vânzării de la jumătatea lunii mai a pieței crypto, aurul a înregistrat o revenire semnificativă a prețului.

Prețul aurului a continuat să crească, ajungând la 1.887 $ pe uncie, potrivit datelor de la TradingView.

Săptămâna trecută, aurul a atins cel mai ridicat nivel de preț din 8 ianuarie, la 1.889 $, marcând un maxim al ultimelor patru luni, după ce prețul aurului a scăzut la 1.681 $ la începutul lunii martie. La ora redactării acestui articol, aurul spot se tranzacționează la 1.882 $, în creștere cu aproximativ 0,1% în ultimele 24 de ore.

Creșterea accelerată a pieței aurului a venit odată cu o scădere majoră a piețelor crypto, care a început pe 12 mai. După ce a depășit pragul de 2.500 de miliarde $, capitalizarea totală a pieței crypto a început să înregistreze scăderi consecutive, ajungând în cele din urmă să scadă sub 1.300 de miliarde $, potrivit datelor CoinMarketCap.

Potrivit lui Bob Haberkorn, strateg senior de piață la firma de brokeraj RJO Futures, creșterea prețurilor la aur ar putea fi atribuită unui dolar mai slab, însoțit de randamentele mai mici ale Trezoreriei Statelor Unite. "Dacă datele ies substanțial mai bune decât se așteaptă, probabil că ar fi în scădere pentru aur, deoarece probabilitatea unei reduceri a dobânzii Fed va fi mai curând mai devreme decât mai târziu", a spus el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.