Știri crypto & Bitcoin - Guvernul bielorus explorează o potențială mișcare în domeniul minării crypto - Copreședintele Galaxy Digital explică două aspecte care împiedică achiziția de crypto la nivel instituțional – 11-05-2021

Belarusul studiază industria criptomonedelor, în ideea unei potențiale mișcări în domeniul minării de monede digitale, precum Bitcoin (BTC)

Știri crypto & Bitcoin - Guvernul bielorus explorează o potențială mișcare în domeniul minării crypto - Copreședintele Galaxy Digital explică două aspecte care împiedică achiziția de crypto la nivel instituțional – 11-05-2021

Guvernul bielorus explorează o potențială mișcare în domeniul minării crypto

Belarusul studiază industria criptomonedelor, în ideea unei potențiale mișcări în domeniul minării de monede digitale, precum Bitcoin (BTC).

Ministrul energiei din Belarus a anunțat în mod oficial că explorează în mod activ avantajele și dezavantajele minării de criptomonede. Ministrul Viktor Karankevich a spus că industria minării crypto este în creștere rapidă în toată lumea, în țări precum China, SUA, Canada și Rusia.

Ministrul a mai spus că guvernul ia în considerare intrarea în industria de minare crypto, în urma unei investigări a potențialelor riscuri și a altor factori:

„Aceasta este o nouă direcție pentru noi. Este interesant, dar pentru a porni în această direcție trebuie să efectuăm un studiu detaliat asupra problemei, inclusiv o estimare a posibilelor riscuri asociate cu acest tip de activitate. Ne ocupăm de aceasta.”

Guvernul bielorus explorează posibilitatea intrării în industria de minare crypto de ceva vreme. Președintele Alexander Lukashenko ar fi propus utilizarea energiei în exces, provenite din centrala nucleară a țării, pentru minarea și vânzarea de criptomonede.

Belarus a încercat să adopte o poziție favorabilă criptomonedelor, în ultimii ani. În 2017, Lukashenko a semnat un decret pentru dezvoltarea economiei digitale, legalizând activitățile importante legate de criptomonede, precum minarea, achiziționarea, vânzarea și tranzacționarea acestora. În 2019, Belarusbank, cea mai mare bancă din Belarus a declarat că lua în considerare înființarea unui exchange crypto. (Sursa EN)

Copreședintele Galaxy Digital explică două aspecte care împiedică achiziția de crypto la nivel instituțional

În ultimele luni, companii precum MicroStrategy și Tesla au făcut achiziții semnificative de Bitcoin (BTC). Cu toate acestea, acest trend nu a devenit o regulă pentru majoritatea companiilor. Damien Vanderwilt, copreședinte al Galaxy Digital consideră că securitatea și comisioanele pot fi motivele care împiedică investițiile în crypto.

„Atunci când ne gândim la conversațiile pe care le avem cu clienții corporativi și cei instituționali și la oricare parte a acelor circumscripții care ia în considerare investițiile în acest sector, prima problemă este siguranța și dacă activele pe care le achiziționează vor fi sigure și disponibile și asigurate,” a declarat Vanderwilt în cadrul unui interviu pentru Bloomberg.

„A doua problemă, în special pentru clienții corporativi este regimul de taxe și faptul că Bitcoin este privit ca un activ intangibil.”

Intervievatorul de la Bloomberg a menționat că „5% dintre executivii financiari” iau în considerare achiziționarea de Bitcoin. Cifra de 5% a reieșit în urma unui raport recent publicat de către compania de cercetare, Gartner, care detaliază concluziile unui sondaj de opinie realizat asupra a 77 de executivi financiari.

MicroStrategy, MassMutual, Tesla și Square au alocat toate, milioane de dolari către Bitcoin. MicroStrategy a cheltuit mai mult de 1 miliard $ pe activ, iar recent, a mai investit un miliard suplimentar în BTC. Square a anunțat de asemenea, recent, că a achiziționat BTC în valoare de încă 170 milioane $.

„Acestea nu sunt probleme ce nu pot fi rezolvate, sau aspecte cu care companiile nu se pot obișnui, dar toate acestea cer puțin timp.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.