Știri crypto & Bitcoin - Iarna crypto 2022: Iată la ce se așteaptă veteranii industriei crypto - Creatorul Ruby on Rails revine asupra Bitcoin - „Avem nevoie de crypto” – 11-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Iarna crypto 2022: Iată la ce se așteaptă veteranii industriei crypto - Creatorul Ruby on Rails revine asupra Bitcoin - „Avem nevoie de crypto” – 11-07-2022

Iarna crypto 2022 - Iată la ce se așteaptă veteranii industriei crypto

Pe măsură ce capitalizarea totală a pieței criptomonedelor a scăzut sub 2.000 de miliarde de dolari, marii directori din domeniul crypto au vorbit tot mai des despre o potențială piață bear continuă sau despre o "iarnă crypto".

Contrar așteptărilor multora de pe piața crypto, Bitcoin (BTC) nu a reușit să urce peste 68.000 de dolari în 2021 și a continuat să scadă sub 40.000 de dolari la începutul anului 2022, provocând pierderi semnificative pentru marii investitori în crypto, precum MicroStrategy.

Cu toate acestea, o posibilă iarnă crypto ar putea fi destul de utilă pentru industrie, dând un impuls în îmbunătățirea tehnologiei, potrivit lui Vitalik Buterin, co-fondator al blockchain-ului Ethereum. Prețurile mai mici ale criptomonedelor ar putea contribui la alimentarea proiectelor sustenabile pe termen lung, înlăturând în același timp atenția speculativă pe termen scurt, a declarat Buterin într-un interviu acordat pentru Bloomberg:

"Iernile sunt perioada în care multe dintre aceste aplicații cad și se poate vedea care proiecte sunt de fapt sustenabile pe termen lung, cum ar fi atât în modelele lor, cât și în echipele și oamenii lor".

Miliardarul crypto, în vârstă de 28 de ani, a subliniat că oamenii care sunt "adânc implicați în crypto, și mai ales în construirea de lucruri", salută de fapt o piață bear. "Ei salută piața bear pentru că, atunci când există aceste perioade lungi de creștere a prețurilor cu sume uriașe, așa cum se întâmplă - evident, îi face fericiți pe mulți oameni - dar tinde, de asemenea, să invite o mulțime de atenție speculativă pe termen foarte scurt", a adăugat Buterin.

Dacă acest lucru este adevărat, proiectele crypto vor avea cu siguranță suficient timp pentru a îmbunătăți tehnologia până la următorul raliu, deoarece unii experți în criptomonede consideră că următoarea piață ascendentă nu va începe până la sfârșitul anului 2024.

Du Jun, co-fondator al exchange-ului crypto, Huobi, crede că următoarea perioadă de creștere a Bitcoin nu va avea loc până în 2024 și este posibil să se producă după cel de-al patrulea halving Bitcoin, care se așteaptă să aibă loc în iulie 2024. (Sursa EN)

Creatorul Ruby on Rails revine asupra Bitcoin - „Avem nevoie de crypto”

Decizia Canadei de a îngheța portofelele și conturile bancare Bitcoin (BTC) în legătură cu protestele legate de vaccinul COVID-19 determină adoptarea criptomonedelor, iar unii dintre cei care se opun criptomonedelor își reconsideră poziția față de Bitcoin.

David Heinemeier Hansson, creatorul cadrului de dezvoltare web, Ruby on Rails, a intrat pe Twitter pentru a le spune urmăritorilor săi că nu mai este un sceptic în privința Bitcoin.

"Încă nu-mi vine să cred că acesta este protestul care ar dovedi că fiecare maniac al Bitcoin este un profet. Și pentru ca eu să trebuiască să tac cu umilință și să recunosc că m-am înșelat în privința necesității fundamentale a crypto în democrațiile occidentale", a scris Hansson.

Într-o postare pe blog intitulată, "M-am înșelat, avem nevoie de crypto", programatorul danez a menționat că a fost sceptic cu privire la Bitcoin și la industria crypto în general, încă de la începutul anilor 2010. Acesta a precizat că unele dintre cele mai mari argumente împotriva Bitcoin au fost consumul de energie al criptomonedei, comisioanele de tranzacție, lipsa unei descentralizări reale, presupusa fraudă în care a fost implicat stablecoin-ul Tether (USDT) și multe altele.

Dar toate aceste argumente nu oferă suficiente motive pentru a desconsidera criptomonedele ca instrument de susținere a libertății și democrației, în situații în care țări precum Canada impun legea marțială, ca răspuns la mișcările pașnice de protest, a susținut Hansson, precizând:

"Îmi este clar acum că m-am grăbit prea mult să resping complet crypto pe baza tuturor lucrurilor care nu sunt în regulă cu ele în acest moment. În loc să apreciez libertatea fundamentală de a tranzacționa care reprezintă în prezent cea mai bună șansă a noastră de a o proteja".Transformarea lui Hansson de la un sceptic al Bitcoin la un susținător al Bitcoin ca răspuns la Legea privind situațiile de urgență invocată de Canada este un alt exemplu al creșterii adopției crypto alimentate de implicarea oarecum excesivă a statului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.