Știri crypto & Bitcoin - IDEO CoLab Ventures depune cerere la SEC pentru un nou fond crypto în valoare de 100 milioane $ - Rusia a importat cel mai mare lot de Bitcoin miners al său de până acum – 13-04-2021

IDEO, o companie americană pentru consultanță în design și inovație a depus o cerere pentru un nou fond crypto, prin ...

Știri crypto & Bitcoin - IDEO CoLab Ventures depune cerere la SEC pentru un nou fond crypto în valoare de 100 milioane $ - Rusia a importat cel mai mare lot de Bitcoin miners al său de până acum – 13-04-2021

IDEO CoLab Ventures depune cerere la SEC pentru un nou fond crypto în valoare de 100 milioane $

IDEO, o companie americană pentru consultanță în design și inovație a depus o cerere pentru un nou fond crypto, prin intermediul subsidiarei sale de capital de risc, orientată spre blockchain.

IDEO CoLab Ventures, un fond de investiții timpuriu, axat pe dezvoltare blockchain a aplicat la SEC pentru un nou fond crypto.

Denumit „IDEO CoLab Crypto Fund II LP,” noul fond are o ofertă totală de 100 milioane $. Cererea a fost depusă de către directorul general al IDEO CoLab, Joe Gerber.

Cererea făcută la SEC vine în urma anunțului pentru un nou fond crypto, făcut de către IDEO CoLab, în valoare de 21 milioane $, aflat în stadiu incipient. Noul fond este garantat de către executivii unor jucători crypto puternici, precum Coinbase, cât și de companii precum Twitter, Fortress și IDEO însăși. Alți garanți includ investitori importanți precum Avanta Ventures, GS Group, Hanwha Asset Management, Fineqia ș.a.

După cum a mai fost anunțat anterior, IDEO CoLab a ajutat la dezvoltarea a peste 30 de startup-uri crypto, de la prima sa investiție, realizată în 2018. Unele dintre investițiile efectuate în cadrul industriei includ platforma de tranzacționare de active digitale, FalconX și Handshake, o autoritate pentru certificare descentralizată. (Sursa EN)

Rusia a importat cel mai mare lot de Bitcoin miners al său de până acum

Potrivit surselor, Rusia a importat mii de dispozitive pentru minare de criptomonede, pe fondul unei creșteri masive pe piața crypto.

Un executiv senior al BitRiver, cel mai mare furnizor de servicii de colocare pentru minare crypto, din Rusia a afirmat că un client local a primit peste 20 000 de dispozitive de minare crypto.

Fondatorul și CEO-ul BitRiver, Igor Runets a declarat că, puterea totală de minare a hardware-ului importat însumează 70 MWh, ceea ce se estimează că alcătuiește cel mai mare lot singular de hardware pentru minare, din Rusia. Runets spune că hardware-ul a fost livrat în decembrie 2020 și a fost instalat pentru minarea de Bitcoin (BTC), în Bratsk – un oraș din Rusia, care deține una dintre cele mai puternice hidrocentrale.

Runets a menționat că echipamentele de minare au fost importate din Asia. Un purtător de cuvânt din partea BitRiver a declarat că firma nu poate dezvălui nici numele clientului rus, nici țara care a exportat hardware-ul. Reprezentantul a adăugat faptul că centrul pentru minare a fost stabilit la una dintre locațiile BitRiver.

BitRiver nu a dezvăluit tipul exact de echipamente importate. Conform Kommersant, lotul importat a avut un preț între 40 milioane $ și 60 milioane $.

În ciuda adoptării legii „Activelor Financiare Digitale” în ianuarie 2021, există totuși un nivel de incertitudine în legătură cu minarea de crypto în țară, întrucât noua lege nu furnizează un cadru de reglementări clare, pentru industrie. În septembrie 2020, autoritățile locale chiar au propus interzicerea plăților pentru miners crypto ruși, la minarea de crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.