Știri crypto & Bitcoin - Imprimanta de bani a Fed merge în sens invers - Ce înseamnă asta pentru crypto - Perechea de tranzacționare ETH/USD atrage mai mulți comercianți în primul trimestru al anului 2022 – raport

Știri crypto & Bitcoin - Imprimanta de bani a Fed merge în sens invers - Ce înseamnă asta pentru crypto - Perechea de tranzacționare ETH/USD atrage mai mulți comercianți în primul trimestru al anului 2022 – raport

Imprimanta de bani a Fed merge în sens invers - Ce înseamnă asta pentru crypto

Rezerva Federală a Statelor Unite începe procesul de reducere a bilanțului său de 9 trilioane de dolari, care a crescut în ultimii ani, într-o mișcare numită înăsprire cantitativă (QT).

Analiștii de la un exchange crypto și de la o firmă de investiții financiare au opinii contradictorii cu privire la faptul că QT va pune capăt unui deceniu de creștere fără precedent pe piețele de criptomonede.

Profanii pot considera că QT este opusul relaxării cantitative (QE), sau tipărirea de bani, în care Fed s-a angajat de la începutul pandemiei COVID-19 în 2020. În condițiile QE, se creează și se distribuie mai mulți bani, în timp ce Fed adaugă obligațiuni și alte instrumente de trezorerie la bilanțul său.

Fed intenționează să își micșoreze bilanțul cu 47,5 miliarde de dolari pe lună în următoarele trei luni. În luna septembrie a acestui an, aceasta intenționează o reducere de 95 de miliarde de dolari pe lună.

Pav Hundal, manager la exchange-ul crypto australian, Swyftx, consideră că QT ar putea avea un impact negativ asupra piețelor. Acesta a declarat că "este foarte posibil să vedeți doar o creștere a capitalizării de piață ușor redusă":

"Fed-ul selectează activele mai dur și mai repede decât se așteptau mulți analiști și este greu de imaginat că acest lucru nu va avea un anumit impact asupra sentimentului investitorilor pe toate piețele".

Inițiat în martie 2020, impactul QE asupra pieței crypto a fost dramatic. Datele CoinGecko arată că plafonul pieței crypto a stagnat pe parcursul anului 2019 și la începutul anului 2020, dar o piață bull vibrantă a început la sfârșitul lunii martie 2020, pe măsură ce imprimanta de bani s-a aprins. Valoarea totală a capitalizării pieței crypto a explodat de la 162 de miliarde de dolari la 23 martie 2020, la un vârf de puțin peste 3 trilioane de dolari în noiembrie anul trecut.

Într-un interval de timp similar, bilanțul Fed a crescut de 2,1 ori, de la 4,17 trilioane de dolari la 1 ianuarie 2020 la 8,95 trilioane de dolari la 1 iunie 2022. Aceasta este cea mai rapidă rată de creștere de la ultima criză financiară globală care a început în 2007. (Sursa EN)

Perechea de tranzacționare ETH/USD atrage mai mulți comercianți în primul trimestru al anului 2022 – raport

Perechea Ether (ETH) la dolarul american (USD) a atras cel mai mare număr de comercianți din ianuarie până în martie 2022, potrivit platformei de tranzacționare Capital.com.

În raportul său trimestrial, Capital.com a precizat că, în 2021, cel mai important număr de traderi a fost deținut de perechea Dogecoin (DOGE) la USD. Cu toate acestea, perechea ETH/USD a ocupat pentru prima dată podiumul pentru cei mai mulți comercianți din cadrul platformei de tranzacționare.

Raportul trimestrial a menționat că cifra de afaceri crypto a crescut cu 93% în acest trimestru. În ciuda statisticii pozitive, raportul admite că majorarea veniturilor nu reflectă tendințele mai largi ale pieței, deoarece cifra a fost atinsă din cauza câtorva vârfuri de volum într-o singură zi.

Capital.com a subliniat, de asemenea, că piața mai largă se află în prezent într-o stare de dezinteres. Potrivit analistului-șef al Capital.com, David Jones, tendința de scădere a Bitcoin (BTC) din noiembrie până în ianuarie a influențat interesul comercianților de retail pentru crypto. În plus, analistul a menționat că traderii de crypto sunt "creaturi de turmă" conduse de impuls.După o participare ridicată a investitorilor în luna ianuarie, lunile următoare au înregistrat un declin. În februarie, comercianții de active digitale de pe platformă au scăzut cu 16%. În luna următoare, numărul a scăzut cu încă 10%. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.