Știri crypto & Bitcoin - Instanța pretinde că vânzările de XRP ale Ripple au suprimat prețul monedei - Companie britanică lansează un serviciu pentru trezoreriile companiilor pentru investiții în Bitcoin – 04-05-2021

Instanța pretinde că vânzările de XRP ale Ripple au suprimat prețul monedei

SEC SUA a pretins că executivii Ripple Labs, Bradley Garlinghouse și Christian Larsen au manipulat prețul XRP prin accelerarea sau încetinirea vânzării de monede, în funcție de condițiile de pe piață.

Într-o plângere modificată, depusă pe 18 februarie, reclamantul – SEC – și-a reiterat poziția, conform căreia Ripple Labs, Christian Larsen și Brad Garlinghouse au încălcat legislația privind valorile mobiliare prin vânzarea de monede XRP, începând din 2013:

„Din cel puțin 2013 și până în prezent, pârâții au vândut peste 14.6 miliarde de unități de active digitale, numite „XRP,” în schimbul banilor sau al altor contravalori, în valoare de peste 1.38 miliarde $ (USD), pentru finanțarea operațiunilor Ripple și pentru îmbogățirea lui Larsen și a lui Garlinghouse.”

Plângerea pretinde că Ripple a primit consiliere juridică începând cu anul 2012, cum că moneda sa ar putea reprezenta o ofertă de valoarea mobiliară, dar a ales să o ignore. Din perspectivă financiară, notează plângerea, strategia a funcționat, iar Ripple a reușit să strângă „cel puțin 1.38 miliarde $” în următorii ani.

„Ripple a creat un vid de informații, astfel încât Ripple si cele două surse din interior, care dețineau cel mai mare control asupra sa – Larsen și Garlinghouse – să poată vinde XRP pe o piață care deținea doar informațiile pe care pârâții au ales să le ofere, despre Ripple și XRP.”

Plângerea descrie o situație din 2015, în care unul dintre formatorii de piață ai Ripple, plătit de asemenea în XRP a suspendat temporar vânzarea deținerilor de XRP ale lui Garlinghouse și Larsen, deoarece prețul monedei era deja în scădere.

Conform plângerii, Larsen i-a cerut formatorului de piață să „suspende vânzările pentru moment” și „să aștepte până când piața își va reveni în urma acestei greșeli.”

SEC menționează că „asimetria informațiilor” create de către pârâți există încă, permițându-le să continue să vândă XRP cu un „risc semnificativ pentru investitori.” (Sursa EN)

Companie britanică lansează un serviciu pentru trezoreriile companiilor pentru investiții în Bitcoin

BCB Group, o companie de servicii financiare digitale la nivel global plănuiește să ajute corporațiile să utilizeze criptomonede precum Bitcoin (BTC), prin lansarea unui serviciu dedicat.

Conform anunțului, BCB Group a lansat BCB Treasury, un nou serviciu destinat departamentelor de trezorerie ale companiilor, urmărind implicarea în Bitcoin, după modelul Tesla.

Noul serviciu vizează furnizarea unei soluții specifice, care să permită accesul la gestionarea trezoreriilor, pentru companiile care sunt dispuse să-și investească capitalul în Bitcoin și în alte active digitale. Cu BCB Treasury, executivii pot avea acces, pot deține, administra și raporta o strategie de trezorerie axată pe Bitcoin.

Fondatorul și CEO-ul BCB Group, Oliver von Landsberg-Sadie a afirmat că lansarea BCB Treasury vine ca răspuns la cererea crescută, determinată de acțiunile recent efectuate asupra Bitcoin, de companii precum MicroStrategy și Tesla. Executivul a spus că multe companii urmăresc să investească în crypto, ca acoperire împotriva monedelor fiat instabile:

„Observăm semnale puternice care atrag companiile în spațiul activelor digitale, inclusiv devalorizarea monedelor de rezervă, prin niveluri de aprovizionare cu bani, fără precedent, din partea băncii centrale.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.