Știri crypto & Bitcoin - Intel va intra în spațiul crypto cu un accelerator blockchain care va fi livrat mai târziu în acest an - Un utilizator Reddit ascunde BTC în valoare de 100 de dolari timp de 100 de ani într-o bibliotecă publică – 24-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Intel va intra în spațiul crypto cu un accelerator blockchain care va fi livrat mai târziu în acest an - Un utilizator Reddit ascunde BTC în valoare de 100 de dolari timp de 100 de ani într-o bibliotecă publică – 24-06-2022

Intel va intra în spațiul crypto cu un accelerator blockchain care va fi livrat mai târziu în acest an

Raja M. Koduri, vicepreședintele senior al grupului de sisteme de calcul accelerat și grafică de la Intel, a declarat intenția de a contribui la dezvoltarea tehnologiilor blockchain, începând cu introducerea unor acceleratoare de minare crypto, eficiente din punct de vedere energetic, care vor fi lansate în acest an. Anterior, Intel anunțase că va dezvălui următoarea generație de echipamente de minare cu circuite integrate pentru aplicații specifice, în cadrul următoarei Conferințe Internaționale a Circuitelor cu Stare Solidă de la sfârșitul lunii februarie.

De asemenea, compania ar urma să formeze o nouă Conferință Internațională a Circuitelor cu Stare Solidă în cadrul diviziei Koduri. Aceasta ar fi responsabilă pentru construirea de platforme de siliciu personalizate, pentru optimizarea performanțelor de minare blockchain și pentru proiectarea de super-computere.

În plus, firma consideră că inovațiile sale în materie de circuite vor oferi un accelerator blockchain care are o performanță de peste 1000 de ori mai bună pe watt, sau energia utilizată pe unități de timp, decât GPU-urile obișnuite folosite pentru minarea rețelelor blockchain, care utilizează criptarea SHA-256. În ceea ce privește această dezvoltare, Intel a declarat:

"Argo Blockchain, BLOCK (cunoscut anterior sub numele de Square) și GRIID Infrastructure se numără printre primii noștri clienți pentru acest viitor produs. Această arhitectură este implementată pe o bucată minusculă de siliciu pentru a avea un impact minim asupra aprovizionării produselor actuale." (Sursa EN)

Un utilizator Reddit ascunde BTC în valoare de 100 de dolari timp de 100 de ani într-o bibliotecă publică

În ciuda faptului că piețele cer o pauză, comunitatea creativă Bitcoin are întotdeauna motive de amuzament.

Un utilizator Reddit, pe nume Optimal-Dentistador (de acum înainte, OD) a interogat longevitatea rețelei Bitcoin, cu o provocare de tip time-lapse.

Într-o postare făcută pe subreddit-ul Bitcoin, OD "a scris o scrisoare și a pus, de asemenea, cheile private pentru BTC în valoare de 100 de dolari". Într-o comunicare privată, a dezvăluit că "a pus 0,003 BTC pe o nouă adresă, a pus cheia privată și publică împreună cu scrisoarea în plic și iată-ne aici".

Experimentul de o viață a fost inspirat de evenimente recente puse la cale de biblioteca publică din orașul lui OD - care vor rămâne secrete la cererea lui OD. Aceștia au declarat că în orașul lor:

"A avut loc un eveniment în cadrul căruia puteai să scrii ceva de genul unei scrisori, poezie sau jurnal care va fi păstrat timp de 100 de ani. Dacă scrii niște informații personale pe plic, ei vor încerca să găsească niște rude în viață pentru a le da".

OD a decis să pună "ceva special" în capsula timpului, și anume detaliile cheilor publice și private pentru 0,003 BTC, aproximativ 100 de dolari la momentul redactării acestui articol.

Comunitatea Reddit s-a grăbit să remarce că, deși 0,003 BTC poate fi o sumă neînsemnată în 2022, ar putea fi considerată o sumă care va mișca piața peste o sută de ani.OD s-a grăbit să glumească spunând că, în lumea contemporană, este ca și cum ar fi vorba de găsirea "sumei de bani din hack-ul Bitfinex" într-o scrisoare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.