Știri crypto & Bitcoin - JPMorgan spune că firmele mari nu vor urma exemplul Tesla în ceea ce privește investițiile în Bitcoin - 88% din toate transferurile BTC plătesc în exces comisioane la tranzacționare – 15-04-2021

Strategii de la JPMorgan Chase, una dintre cele mai mari bănci de investiții din SUA, consideră că achiziția de Bitcoin (BTC), în valoare de 1.5 miliarde $ a celor de la ...

Știri crypto & Bitcoin - JPMorgan spune că firmele mari nu vor urma exemplul Tesla în ceea ce privește investițiile în Bitcoin - 88% din toate transferurile BTC plătesc în exces comisioane la tranzacționare – 15-04-2021

JPMorgan spune că firmele mari nu vor urma exemplul Tesla în ceea ce privește investițiile în Bitcoin

Strategii de la JPMorgan Chase, una dintre cele mai mari bănci de investiții din SUA, consideră că achiziția de Bitcoin (BTC), în valoare de 1.5 miliarde $ a celor de la Tesla nu va determina neapărat, alte investiții similare.

Un grup de strategi ai JPMorgan, în frunte cu Nikolaos Panigirtzoglou au argumentat că, natura foarte volatilă a Bitcoin ar putea ține trezoreriile corporative mainstream, la distanță de Bitcoin. „Problema principală cu ideea că trezoreriile corporative mainstream vor urma exemplul Tesla este dată de volatilitatea Bitcoin.”

Conform JPMorgan, chiar și o mică porțiune de Bitcoin, în portofoliile trezoreriilor corporate ar fi asociată cu un mare nivel de risc, întrucât, asemenea companii își mențin de obicei volatilitatea portofoliilor la aproximativ 1%. Chiar dacă Bitcoin însumează 1% din totalul alocărilor, ar „cauza o mare creștere a volatilității portofoliului, per total,” ducând volatilitatea portofoliului la aproximativ 8%, din cauza volatilității anuale de 80%, a Bitcoin.

În urma investiției efectuate de către Tesla, un număr mare de personalități din sfera crypto, inclusiv fondatorul Galaxy Digital, Michael Novogratz și-au exprimat încrederea că, „fiecare companie din America” va urma decizia Tesla, de a aloca o parte a bilanțului lor contabil, către Bitcoin.

CEO-ul Grayscale Investments, Michael Sonnenshein a preconizat de asemenea că lumea va vedea în curând, mulți „alți lideri cu viziune, care vor realiza că totul a trecut de la de ce?, la de ce nu?” (Sursa EN)

88% din toate transferurile BTC plătesc în exces comisioane la tranzacționare

Conform analizei făcute de către Mark „Murch” Erhardt, de la Chaincode Labs, 88% din toate tranzacțiile Bitcoin au comisioane mai mari decât este necesar. Erhardt își bazează concluzia pe date care arată că doar 12% din tranzacții utilizează formatul SegWit, ce aplică taxe mai mici.

Erhardt consideră că bazarea pe comisioane la tranzacții preexistente este ceea ce menține blocurile Bitcoin mai mici decât ar fi în mod normal, contribuind la întârzieri pentru tranzacțiile neconfirmate.

Un mempool Bitcoin blocat, ce conținea tranzacții care ocupau 107 blocuri a servit ca memento că este posibil să economisești banii de pe comisioane, prin crearea unor tranzacții mai puțin costisitoare. Cea mai simplă metodă de a face aceasta, conform lui Erhardt este prin adoptarea SegWit pentru toate tranzacțiile viitoare.

Erhardt crede că integrarea SegWit în cadrul serviciilor de furnizare de portofele electronice este cu mult restantă, contribuind la mempool și blocaje blockchain ce nu sunt necesare.

În timp ce tranzacțiile SegWit nu sunt, tehnic vorbind, de dimensiune mai mică decât tranzacțiile legacy, componentele datelor acestora sunt ponderate diferit, atunci când vine vorba despre includerea lor într-un bloc.

Informațiile referitoare la componenta „martor” a tranzacției sunt considerate neesențiale pentru un blockchain funcțional și prin urmare sunt reduse atunci când se calculează totalul dimensiunii unei tranzacții. Aceasta face ca tranzacțiile SegWit să pară mai mici și prin urmare necesită comisioane mai mici pentru procesare.

Unul dintre cele mai populare și mai testate portofele, ce suportă Bitcoin este Electrum, care suportă de asemenea și tranzacțiile cu semnătură multiplă și importul/exportul cheilor private. Un număr din ce în ce mai mare de exchange-uri crypto încep să adopte suportul SegWit, inclusiv Bitstamp, BitMEX și Binance. Aceasta înseamnă că tranzacțiile către exchange-uri pot deveni mai puțin costisitoare, atunci când sunt efectuate de pe o adresă SegWit. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.