Știri crypto & Bitcoin - Legislatorii australieni se deschid către ideea de Bitcoin ETF cu „norme în vigoare” - Banca centrală din Kârgâzstan intenționează să introducă licențe pentru exchange-urile crypto – 27-04-2021

Comisia australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții și-a clarificat poziția în ceea ce privește ETF-urile Bitcoin ...

Știri crypto & Bitcoin - Legislatorii australieni se deschid către ideea de Bitcoin ETF cu „norme în vigoare” - Banca centrală din Kârgâzstan intenționează să introducă licențe pentru exchange-urile crypto – 27-04-2021

Legislatorii australieni se deschid către ideea de Bitcoin ETF cu „norme în vigoare”

Comisia australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții și-a clarificat poziția în ceea ce privește ETF-urile Bitcoin.

Conform unui raport din data de 12 februarie, al Australian Financial Review, comisia a abordat subiectul după ce inițial a refuzat o inițiativă Bitcoin ETF din partea companiei Cosmos Capital.

Conform raportului, CEO-ul Cosmos, James Manning a pretins că ASIC „au o politică ce stipulează că nu doresc un produs tranzacționat la bursă, un MIS, listat la un exchange.”

Cu toate acestea, comisara ASIC, Cathie Armour a transmis comitetului restrâns al Senatului, că un Bitcoin ETF este posibil, atâta vreme cât există norme în vigoare pe piața pe care este tranzacționat:

„Pentru oricare produse ce vor fi cotate pe piețele de schimb din Australia, piața în cauză trebuie să aibă norme în vigoare, care facilitează cotarea produselor […] Nu toate piețele dețin norme în vigoare, care să înlesnească aceasta. […] Aceste produse pot fi făcute disponibile australienilor, prin intermediul unei scheme de investiții, aceștia putând investi în aceste produse, în acest mod.”

Steve Vallas, directorul Asociației Blockchain din Australia a declarat că schimbarea atitudinii legislatorilor reprezintă un semnal important pentru adoptarea crypto, la nivelul țării:

„Primul pas către adoptare […] este comunicarea deschisă și disponibilitatea guvernului de a discuta despre oportunitatea aceasta, despre implicațiile și riscurile asociate cu listarea de produse, precum ETF. Mesajul primit din partea ASIC reprezintă un semnal foarte important pentru sector și reprezintă vești bune pentru toți cei implicați în acest sector.” (Sursa EN)

Banca centrală din Kârgâzstan intenționează să introducă licențe pentru exchange-urile crypto

Banca Națională a Republicii Kârgâze, sau NBKR, intenționează să introducă un regim de licențiere pentru exchange-urile de criptomonede, într-o inițiativă de protejare a investitorilor locali.

Președintele NBKR, Tolkunbek Abdygulov a anunțat că banca centrală a țării plănuiește să înceapă reglementarea operațiunilor de schimb ce includ criptomonede, precum Bitcoin (BTC).

Abdygulov a afirmat că inițiativa legislativă are ca scop protejarea operațiunilor crypto în Republica Kârgâză și furnizarea de protecție pentru investitori, similar aceleia deja în vigoare, pentru finanțele tradiționale:

„Obiectivul NBKR este de a crea condiții clienților, pentru cetățenii Republicii Kârgâze. Dacă vrei să achiziționezi Bitcoin – mergi la un birou de exchange, plătești o sumă de bani și primești acei Bitcoin garantați[…] Astăzi vinzi câțiva, cumperi dolari – dacă un birou de schimb are licență din partea NBKR, nu există nici un risc de a pierde banii. Există obiectivul de a face același lucru și pentru criptomonede.”

În ciuda planurilor ambițioase ale NBKR de a ajuta localnicii să investească în crypto în siguranță, banca centrală încă mai avertizează populația cu privire la riscurile mari pe care le implică investițiile în crypto. „Dacă Bitcoin a atins 50k $ ieri, ar putea să scadă la 20k $ mâine. Iar atunci toți banii investiți se pierd,” a avertizat Abdygulov.

Pe lângă eforturile legislative din jurul crypto, Kârgâzstanul a mai căutat de asemenea să reglementeze activitățile de minare de criptomonede din țară. Cu toate acestea, nu au fost adoptate reglementări până acum. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.