Știri crypto & Bitcoin - MicroStrategy va emite titluri de valoare însumând 400 milioane $ pentru a mai achiziționa Bitcoin - Fondatorul Messari spune că guvernul SUA rămâne singurul adversar al Bitcoin – 24-02-2021

MicroStrategy și-a anunțat planurile de a investi în Bitcoin, câștigurile obținute din emiterea de titluri de valoare, ce însumează 400 milioane $ ...

Știri crypto & Bitcoin - MicroStrategy va emite titluri de valoare însumând 400 milioane $ pentru a mai achiziționa Bitcoin - Fondatorul Messari spune că guvernul SUA rămâne singurul adversar al Bitcoin – 24-02-2021

MicroStrategy va emite titluri de valoare însumând 400 milioane $ pentru a mai achiziționa Bitcoin

MicroStrategy și-a anunțat planurile de a investi în Bitcoin, câștigurile obținute din emiterea de titluri de valoare, ce însumează 400 milioane $.

Pe 7 decembrie, compania și-a dezvăluit planurile de a emite obligațiuni senioare convertibile, în valoare de 400 milioane $ - titluri de creanță ce pot fi convertite în acțiuni ale companiei emitente. Anunțul specifica faptul că:

„MicroStrategy intenționează să investească în Bitcoin, câștigurile nete obținute din vânzarea obligațiunilor.”

MicroStrategy va plăti o dobândă semestrială posesorilor de obligațiuni, până în decembrie 2025. Compania își rezervă de asemenea dreptul de a răscumpăra obligațiunile, pentru cash, începând cu 20 decembrie 2023.

Anunțul mai stipulează faptul că MicroStrategy va putea oferi obligațiuni în valoare de încă 60 milioane $ cumpărătorilor inițiali, în termen de 13 zile de la deschiderea ofertei.

Titlurile de valoare vor fi emise în conformitate cu Art. 144 din Legea privind valorile mobiliare și vor fi disponibile strict pentru investitorii instituționali calificați.

Ca răspuns la anunțul MicroStrategy, CEO-ul companiei de investiții VanEck, Gabor Gurbacs a sugerat faptul că oferta indică mai curând un fond de active digitale, decât o companie listată la bursă. (Sursa EN)

Fondatorul Messari spune că guvernul SUA rămâne singurul adversar al Bitcoin

Co-fondatorul companiei de date și cercetări, Messari, Ryan Selkis a lansat recent o teză asupra sectorului crypto pentru 2021, în care examinează starea industriei și face previziuni pentru ceea ce va urma. Selkis explică în cadrul raportului său, că guvernul SUA este unul dintre ultimii adversari, pe care el consideră că Bitcoin trebuie să-i învingă.

„Ultimul adversar ce trebuie învins este statul,” scrie Selkis în raportul său. „Pentru SUA, Bitcoin reprezintă un instrument de subminare a sancțiunilor internaționale, iar 80% din capacitatea de minare din prezent se află în liniile inamice, precum China, Rusia și Iran. Va agrea administrația Biden, BTC? Rămâne de văzut.”

Bitcoin a înaintat cu greu prin multitudinea de adversități din partea guvernului, în cei 12 ani de la începuturile sale. Cu statutul de bun, reputația Bitcoin este cumva consolidată, deși încă există îngrijorări cu privire la o posibilă interdicție din partea guvernului SUA.

Deși guvernului i-ar fi greu să confiște Bitcoin, în mod funcțional, interzicerea activului i-ar putea totuși afecta prețul.

Privind partea pozitivă a lucrurilor, Selkis a fost de acord cu reziliența Bitcoin. „Bitcoin reprezintă o formă privată de bani, ce nu pot fi confiscați, și s-a dovedit a fi greu de distrus. A întrecut toate clasele importante de active, de-a lungul oricărei perioade de timp relevante, din istoria sa.”

„Devine „sigur” să achiziționezi BTC, din punct de vedere legal și ca reputație, pentru un manager financiar profesionist, iar oferta acestuia va determina o inflație mai mică decât rata țintită de către Fed, indiferent ce s-ar întâmpla anul viitor. Când privim la BTC vs. aur și la creșterea sa la nivel global vs. M1, M2 la nivel global și la bilanțurile băncilor centrale, observăm de asemenea, că BTC este o investiție atrăgătoare.”

Prețul Bitcoin a explodat în 2020, pe fondul unor eforturi uriașe de tipărire de bancnote noi, ale SUA, cât și pe fondul nesiguranței economice. Un număr mare de jucători mainstream, precum MicroStrategy și Paul Tudor Jones au alocat sume importante de bani pentru Bitcoin anul acesta, crescând astfel credibilitatea activului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.