Știri crypto & Bitcoin - Noile date privind inflația din SUA declanșează reacțiile comunității Bitcoin - Un Bitcoin miner sustenabil folosește căldura reziduală pentru a usca lemn – 22-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Noile date privind inflația din SUA declanșează reacțiile comunității Bitcoin - Un Bitcoin miner sustenabil folosește căldura reziduală pentru a usca lemn – 22-06-2022

Noile date privind inflația din SUA declanșează reacțiile comunității Bitcoin

Știrile recente privind inflația dolarului american au stârnit o serie de reacții din partea comunității crypto, menționând că evenimentul ar trebui să împingă oamenii spre Bitcoin (BTC). Comentariile din partea comunității crypto au susținut Bitcoin ca fiind o acoperire puternică împotriva inflației dolarului american.

Biroul de Statistică a Muncii din SUA a raportat recent o creștere de 7,5% în secțiunea "toate articolele" a indicelui prețurilor de consum (IPC), cel mai frecvent utilizat indicator al inflației. În urma acestui fapt, fondatorul Digifox, Nicholas Merten, a explicat că, în următorii ani, dolarul ar putea valora jumătate din valoarea sa actuală, în condițiile ratei actuale a inflației.

Citând tweet-ul lui Merten, politicianul Jo Jorgensen și-a exprimat entuziasmul de a "participa la Bitcoin" prin intermediul unei postări pe Facebook. Pe Twitter, analistul în domeniul crypto, Lark Davis a profitat, de asemenea, de această ocazie pentru a glumi pe seama vânzării BTC, "acoperirea sa împotriva inflației", în timp ce "inflația o ia razna". Utilizatorul MarcTradePro a răspuns: "Bineînțeles că nu! #BTC este aurul viitorului, iar viitorul începe acum".

Între timp, directorul general al Binance, Changpeng Zhao, a folosit, de asemenea, această ocazie pentru a promova Bitcoin și Binance Coin (BNB) folosind contul său de Twitter. (Sursa EN)

Un Bitcoin miner sustenabil folosește căldura reziduală pentru a usca lemn

Norvegia este un bastion al gestionării energiei regenerabile în Europa. Până la 99% din energia norvegiană provine din energia hidroelectrică, în timp ce rețeaua electrică se bucură adesea de un surplus de energie verde.

Dar pentru cel mai mare centru de date din Norvegia și Bitcoin (BTC) miner, Kryptovault, utilizarea energiei hidroenergetice regenerative pentru a încerca să rezolve blocurile Bitcoin valabile nu a fost suficientă.

La operațiunea de minare Bitcoin de la Honefoss, pe care angajații au numit-o pe bună dreptate "Catedrala" datorită întinderii sale vaste și cavernoase, aerul cald generat de platformele de minare Bitcoin este reciclat și folosit pentru a usca buștenii tăiați.

Kjetil Hove Pettersen, CEO al Kryptovault, a declarat că Norvegia este o "locație ideală pentru minare" și că, alături de operațiunea de uscare a buștenilor, operațiunile de uscare a algelor marine vor demara în prima jumătate a anului 2022.

Potrivit lui Pettersen, Norvegia are o mulțime de energie "blocată", subliniind o producție mult mai mare în comparație cu consumul, precum și o capacitate limitată de a transfera excesul de energie:

"Acest lucru se traduce prin prețuri foarte scăzute la energie și putem "salva" această energie captivă, în loc să o lăsăm să se irosească."

S-ar părea că retragerea subvențiilor pentru electricitate de la fermele de minare Bitcoin în 2018 nu a afectat statutul țării scandinave de destinație căutată pentru a mina criptomonede.

Cotidianul The Guardian, care de obicei afirmă că energia din minare Bitcoin-FUD, a răsturnat narațiunea în timp ce raporta despre operațiunea Kryptovault. Articolul său a avut în vedere: "Poate fi Bitcoin sustenabil?".Svein Bjerke, directorul general al companiei de cherestea care primește buștenii uscați, a răspuns la această întrebare. Într-un videoclip, Bjerke a declarat că uscarea lemnului cu căldura reziduală de la minarea Bitcoin este "cea mai ecologică modalitate de a face acest lucru". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.