Știri crypto & Bitcoin - NYDIG depune cerere pentru Bitcoin ETF cu susținerea Morgan Stanley - Evolve câștigă al doilea Bitcoin ETF canadian, după ce legislatorul din Ontario a aprobat cererea – 22-04-2021

New York Digital Investment Group, sau NYDIG a depus actele la SEC SUA, pentru lansarea unui ...

Știri crypto & Bitcoin - NYDIG depune cerere pentru Bitcoin ETF cu susținerea Morgan Stanley - Evolve câștigă al doilea Bitcoin ETF canadian, după ce legislatorul din Ontario a aprobat cererea – 22-04-2021

NYDIG depune cerere pentru Bitcoin ETF cu susținerea Morgan Stanley

New York Digital Investment Group, sau NYDIG a depus actele la SEC SUA, pentru lansarea unui nou Bitcoin ETF.

NYDIG a depus un formular de înregistrare S-1, la SEC, pentru un Bitcoin ETF. Formularul listează NYDIG Trust Company LLC drept custode al fondului și pe Morgan Stanley ca participant autorizat.

În calitate de participant autorizat, Morgan Stanley trebuie să vândă acțiuni publicului, la prețuri care reflectă activele fondului, cererea și oferta, precum și condițiile de bază ale pieței. Acțiunile vor fi tranzacționate la exchange-ul NYSE Arca.

Conform rezumatului prospectului:

„Obiectivul investiției trustului este să reflecte mai mult performanța prețului Bitcoin și mai puțin operațiunile trustului. Trustul nu va căuta să reflecte performanța vreunui criteriu, sau indice.”

După care continuă:

„Pentru a-și atinge obiectivul, trustul va deține bitcoin.”

NYDIG a fost foarte activă în spațiul crypto, întrucât urmărește să furnizeze mai multă expunere la activele digitale, precum Bitcoin, pentru instituții. În noiembrie și decembrie 2020, compania a strâns 150 milioane $ prin intermediul a două fonduri separate, de investiții în criptomonede. NYDIG a primit o BitLicense de la Departamentul de Servicii Financiare din NY, în 2018.

Stone Ridge, compania mamă a NYDIG este unul dintre cei mai mari deținători instituționali de Bitcoin. (Sursa EN)

Evolve câștigă al doilea Bitcoin ETF canadian, după ce legislatorul din Ontario a aprobat cererea

Cel de-al doilea ETF din America de Nord a primit aprobare legislativă, oferind încă un potențial punct de acces la active digitale, pentru investitorii instituționali.

La mai puțin de trei săptămâni după aplicarea unui prospect preliminar, pentru un Bitcoin ETF, Evolve Funds Group Inc a anunțat că fondul său a fost aprobat de către Comisia pentru Valori Mobiliare din Ontario, sau OSC.

ETF-ul deține două simboluri: EBIT pentru unitățile cu denominare canadiană și EBIT.U pentru unitățile cu denominare americană. EBIT va furniza „expunere neasigurată la modificările zilnice de preț” ale Bitcoin, în dolari canadieni, în timp ce EBIT.U furnizează expunere la modificările zilnice de preț în dolari SUA.

În principal, fondul va monitoriza datele referitoare la preț cu utilizarea Ratei de Referință Bitcoin, a CF Benchmarks, cu date agregate din mai multe piețe BTC/USD, într-un singur indice.

Un prospect actualizat depus la OSC, în Frida subliniază obiectivul fondului de investiții:

„Obiectivul fondului de investiții Evolve este de a furniza deținătorilor de unități expunere la modificările zilnice de preț ale bitcoin în prețului dolarului SUA, experimentând o eroare minimă de monitorizare, prin utilizarea beneficiilor proceselor de creare și rambursare.”

Pentru atingerea acestui scop, fondul Evolve va investi în dețineri BTC pe termen lung, achiziționate prin intermediul Gemini NuSTAR LLC și al altor platforme.

Prospectul a fost depus în conformitate cu un sistem de tip pașaport, care permite fondurilor să fie accesate în toate cele 10 provincii ale Canadei și în cele trei teritorii ale sale.

Sui Chung, CEO-ul CF Benchmarks a declarat că, Evolve ETF a „dezvoltat o adevărată premieră, oferind investitorilor un produs ușor de înțeles, care este disponibil prin brokerii lor existenți și prin consilieri care oferă proprietate asupra Bitcoin.”

Chung a continuat :

„Prin intermediul utilizării Ratei de Referință Bitcoin reglementate, a CF Benchmarks, ETF-ul monitorizează valoarea Bitcoin și întrucât structura sa permite creare zilnică și rambursarea acțiunilor ETF, investitorii nu sunt forțați să plătească mult pe piețele secundare.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.