Știri crypto & Bitcoin - Operatorul de minare Bitcoin, Northern Data ia în considerare o ofertă publică inițială de 500 milioane $ - Legislatorii suedezi avertizează clienții cu privire la crypto, pe măsură ce piețele se prăbușesc – 30-04-2021

Compania europeană de minare Bitcoin (BTC), Northern Data ia în considerare să devină publică, în SUA ...

Știri crypto & Bitcoin - Operatorul de minare Bitcoin, Northern Data ia în considerare o ofertă publică inițială de 500 milioane $ - Legislatorii suedezi avertizează clienții cu privire la crypto, pe măsură ce piețele se prăbușesc – 30-04-2021

Operatorul de minare Bitcoin, Northern Data ia în considerare o ofertă publică inițială de 500 milioane $

Compania europeană de minare Bitcoin (BTC), Northern Data ia în considerare să devină publică, în SUA.

Northern Data, cu sediul în Germania intenționează să strângă până la 500 milioane $, în cadrul unei oferte publice inițiale, sau OPI, conform unui raport al Bloomberg. Compania lucrează cu banca elvețiană de investiții Credit Suisse pentru a merge mai departe cu OPI.

Conform raportului, compania ia în considerare desfășurarea unei vânzări de noi acțiuni, mai târziu în cursul anului 2021, intenționând astfel să-și crească baza de acționari, odată cu profilul său la nivel global. Acționarii Northern Data includ investitori precum fondatorul Galaxy Digital, Mike Novogratz, precum și companii de investiții ca Cryptology Asset Group și dezvoltatorul EOS, Block.one.

Northern Data a fost listată pe piața extra-bursieră din Germania încă din 2015, iar acțiunile sale au crescut cu mai mult de 300% în ultimul an. La momentul publicării articolului, acțiunile Northern Data sunt tranzacționate pentru 112 euro (136 $).

Cu sediul în afara hub-ului financiar, Frankfurt, Northern Data operează centre de minare de date, în zone cu energie electrică ieftină. Cea mai mare unitate a sa, situată în Rockdale, Texas este una dintre cele mai mari unități de minare crypto din lume, cu o capacitate planificată de 1 gigawatt/h până la sfârșitul anului 2021. Conform surselor, compania a început ca firmă de minare Bitcoin, dar mai târziu a trecut la operarea de centre de date, în numele clienților săi. (Sursa EN)

Legislatorii suedezi avertizează clienții cu privire la crypto, pe măsură ce piețele se prăbușesc

Reglementatorul financiar al Suediei, Finansinspektionen, sau FI, a emis un avertisment nou către traderii din retail, cu privire la riscurile ridicate și la protecția scăzută a consumatorilor, asociate cu investițiile efectuate în domeniul criptomonedelor.

În cadrul unui anunț, legislatorul a scris că, deși a emis deja un avertisment cu privire la riscurile asociate cu tranzacționarea de Bitcoin (BTC), a decis să publice sfaturi suplimentare în urma finalizării unui studiu amplu asupra sectorului criptomonedelor.

FI a declarat că a efectuat o „revizuire tematică a pieței, cu privire la instrumentele financiare care stau la baza activelor crypto.”Directorul general al FI, Erik Thedeén a spus că:

„Produsele bazate pe active crypto nu sunt potrivite pentru majoritatea, dacă nu chiar pentru toți consumatorii din retail. Protecția consumatorului disponibilă acum este una neadecvată, iar activele crypto sunt dificil, dacă nu chiar imposibil de evaluat, pe o bază credibilă.”

Viziunea lui Thedeén este amplificată de faptul că reglementările privitoare la protecția consumatorilor din Suedia nu protejează temeinic investitorii de riscurile legate de achizițiile de produse financiare, sau de instrumentele care au activele crypto drept activ de bază.

Avertismentul emis de FI coincide cu o perioadă de volatilitate a pieței în ceea ce privește criptomonedele și produsele financiare derivate.

În timp ce scepticismul autorităților financiare suedeze, privitor la impactul piețelor criptomonedelor este unul evident, banca centrală a țării efectuează un program pilot pentru studierea și dezvoltarea unei e-krona, care ar putea deveni complementară banilor cash. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.