Știri crypto & Bitcoin - PayPal va permite clienților din SUA să plătească cu Bitcoin la comercianții globali - Școală de muzică din Scoția acceptă criptomonede ca metodă de plată pentru cursuri – 14-06-2021

Gigantul de plăți online, PayPal va începe să accepte criptomonede ca mijloc de schimb, la milioanele sale de comercianți globali, conform ...

Știri crypto & Bitcoin - PayPal va permite clienților din SUA să plătească cu Bitcoin la comercianții globali - Școală de muzică din Scoția acceptă criptomonede ca metodă de plată pentru cursuri – 14-06-2021

PayPal va permite clienților din SUA să plătească cu Bitcoin la comercianții globali

Gigantul de plăți online, PayPal va începe să accepte criptomonede ca mijloc de schimb, la milioanele sale de comercianți globali, conform CEO-ului companiei.

CEO-ul companiei, Dan Schulman a confirmat pentru Reuters că zvonurile privitoare la acest eveniment sunt adevărate și că urmează să fie făcut un anunț oficial în această privință.

Este de așteptat ca noul sistem să includă un serviciu de checkout cu crypto, în care utilizatorii pot plăti pentru  bunuri și servicii furnizate de către comercianți autorizați, cu monedele deținute. Sistemul prevede că, comercianții vor primi fonduri echivalente direct în monede fiat, după ce monedele fac obiectul unui transfer rapid, la momentul vânzării.

Este de așteptat ca serviciul de checkout să fie disponibil la momentul lansării, pentru toate cele patru criptomonede susținute de PayPal și anume Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) și Bitcoin Cash (BCH). Clienții care plătesc cu criptomonede nu vor plăti comisioane la tranzacții și poate fi utilizată doar o monedă per achiziție.

„Considerăm că este un punct de tranziție în care criptomonedele se mută de la a fi o clasă de active predominant utilizată pentru achiziție, deținere sau vânzare, la o sursă legitimă de fonduri pentru efectuare de tranzacții în lumea reală, la milioane de comercianți,” a declarat Schulman, cu privire la lansare. (Sursa EN)

Școală de muzică din Scoția acceptă criptomonede ca metodă de plată pentru cursuri

O școală de muzică din Scoția va începe să accepte criptomonede pentru plata studiilor, ca urmare a cererii studenților. Morningside School of Music din Edinburgh a afirmat că a răspuns în acest fel sugestiilor studenților adulți, dintre care mulți lucrează în sectorul fintech din oraș.

Directoarea Morningside, Linda Boyd a spus că școala a mai utilizat în trecut criptomonede precum Bitcoin (BTC) pentru a efectua tranzacții în scop de afaceri și a observat utilitatea acceptării acestuia ca formă de plată.

Aceasta a spus că, „Uneori utilizăm lucruri ca Bitcoin pentru a plăti anumite bunuri pentru școală, așa că știm cât de rapid și ușor este și dorim ca și studenții noștri să poată face același lucru.”

Boyd a declarat că decizia școlii de a accepta criptomonede a fost un exemplu de afacere mică ce urmează tiparele stabilite de afacerile mari, adăugând că pur și simplu reprezintă o metodă alternativă de plată viabilă.

„Unele companii mari de la nivel mondial deja fac aceasta, așadar nu este decât o chestiune de timp, până când afacerile mici, precum a noastră, vor începe să facă același lucru. Este doar despre a le oferi clienților noștri încă o modalitate de plată și de a le face viața mai ușoară.”

Boyd a făcut referire la dezvoltarea industriei fintech din capitală, menționând că multe cereri ca școala să accepte criptomonede au venit din partea oamenilor care lucrează în această industrie.

„Edinburgh deține o industrie fintech puternică și mulți dintre studenții noștri lucrează sau studiază în acest sector, așadar, pentru ei este o metodă perfect firească de plată.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.