Știri crypto & Bitcoin - Platforma de tranzacționare crypto, OSL primește licență în Hong Kong - Exchange adaugă capacități de emitere tBTC, reducând bariera pentru acces – 22-02-2021

OSL, o importantă platformă de active digitale din Asia, a primit în mod oficial licența de funcționare, de la Comisia pentru ...

Știri crypto & Bitcoin - Platforma de tranzacționare crypto, OSL primește licență în Hong Kong - Exchange adaugă capacități de emitere tBTC, reducând bariera pentru acces – 22-02-2021

Platforma de tranzacționare crypto, OSL primește licență în Hong Kong

OSL, o importantă platformă de active digitale din Asia, a primit în mod oficial licența de funcționare, de la Comisia pentru Valori Mobiliare și Contracte Futures (SFC), din Hong Kong.

Conform anunțului, noua licență permite OSL Digital Securities să opereze servicii de brokeraj reglementat și de tranzacționare automatizată, pentru active digitale. Vestea vine la scurt timp după ce SFC a acceptat în principiu emiterea unei licențe, pentru OSL, în luna august 2020. Conform anunțului, OSL a îndeplinit cu succes cerințele stricte ale SFC.

La momentul lansării, platforma pentru tranzacționare de active digitale a OSL Digital Securities va susține active digitale importante, precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), precum și o varietate de oferte de tokeni de securitate, sau STOs.

Platforma va oferi protecție de asigurare pentru active digitale precum Bitcoin, depozitând activele clienților, în portofele separate. OSL va menține politici de KYC și împotriva spălării banilor, pentru a reduce riscul abaterilor.

Matt Long, director de distribuție pentru OSL a subliniat faptul că firmele licențiate reprezintă viitorul activelor digitale și al piețelor de capital.

Ca adaos la licența din Hong Kong, OSL a aplicat de asemenea pentru o licență din partea Autorității Monetare, din Singapore. (Sursa EN)

Exchange adaugă capacități de emitere tBTC, reducând bariera pentru acces

tBTC acționează ca Bitcoin (BTC), acoperit într-un înveliș Ethereum, făcându-l compatibil cu rețeaua blockchain Ethereum, pentru multiple scopuri, precum finanțele descentralizate, sau DeFi. Utilizatorii de tBTC pot de acum emite activul, în cadrul exchange-ului crypto, CoinList.

„Investitorii mari și cei din retail, care nu sunt încă foarte încrezători în utilizarea unei Dapp relativ noi, pot accesa CoinList și pot utiliza tBTC în aceeași modalitate în care o fac cu WBTC,” a declarat Matt Luongo, CEO și fondator al Thesis, entitatea din spatele tBTC. Keep este un alt proiect sub conducerea Thesis, care este implicat în utilizarea tBTC.

Ca blockchains separate, Bitcoin și Ethereum nu sunt în mod intrinsec compatibile una cu cealaltă. Cu toate acestea, Ethereum găzduiește mare parte din activitatea sectorului DeFi. Încadrarea de Bitcoin în rețeaua blockchain Ethereum permite utilizatorilor să își păstreze valoarea în Bitcoin, în timp ce utilizează activul pentru a interacționa în DeFi.

Adăugarea tBTC în cadrul CoinList îmbunătățește simplitatea pentru cei ce caută să lucreze cu activul. „Deși tBTC este permissionless și rezistent la cenzură este în continuare greu de utilizat. Este mai greu să realizezi ceva, fără parteneri.”

Wrapped Bitcoin (WBTC), un activ separat, garantat 1:1 de depozite BTC a devenit una dintre cele mai populare opțiuni din industrie, pentru Bitcoin în rețeaua Ethereum, deși modelul acestuia este mai centralizat, în opinia lui Luongo.

„BitGo este custodele oficial, iar comercianții pot în principiu interacționa cu BitGo, pentru emisiuni și răscumpărări. Dar, în cele din urmă, ceea ce se întâmplă de fapt este că BitGo depozitează Bitcoin, iar ei creează script-ul în Ethereum. Deci se comportă ca o bancă Bitcoin, ceea ce este minunat pentru DeFi.”

Practic, entitatea responsabilă pentru WBTC supraveghează emiterea activului, precum și Bitcoin-ul ce îl garantează. Dezavantajele acestui model pot totuși duce la un control centralizat și la erori. „Dacă BitGo este cumpărat de către PayPal, sau dacă BitGo este ținta unui hack, banii dispar, iar utilizatorii nu au prea multe soluții la dispoziție,” a explicat Luongo.

Prin contrast, tBTC funcționează cu o rețea de validatori blockchain și cu persoane ce contribuie în mod individual la emisiunea și garantarea tBTC, ținute sub control de către activitatea din blockchain. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.