Știri crypto & Bitcoin - Premierul indian îndeamnă țările democratice să colaboreze în domeniul criptomonedelor - Bitso și Circle lucrează la plăți crypto între Mexic și SUA – 17-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - Premierul indian îndeamnă țările democratice să colaboreze în domeniul criptomonedelor - Bitso și Circle lucrează la plăți crypto între Mexic și SUA – 17-02-2022

Premierul indian îndeamnă țările democratice să colaboreze în domeniul criptomonedelor

India pare să adopte o poziție progresistă în ceea ce privește Bitcoin (BTC), mai ales având în vedere faptul că țara încearcă să ajungă la un punct de vedere uniform cu privire la clasificarea și legalitatea acestei noi clase de active.

Pe fondul unei serii de întâlniri de cabinet, al unor ședințe de bilanț în industrie și al unor probleme bancare tot mai numeroase, prim-ministrul țării a devenit din ce în ce mai vocal cu privire la criptomonede.

În cadrul Dialogului de la Sydney, premierul Narendra Modi a făcut apel la țările democratice să colaboreze pentru a obține cele mai bune rezultate din criptomonede și tehnologia blockchain. De asemenea, acesta a declarat că acestea nu ar trebui să fie folosite în scopuri care nu sunt etice.

Modi a vorbit despre criptomonede în contextul spălării banilor și al finanțării terorismului în cadrul unei reuniuni la nivel înalt. Atmosfera generală din jurul reuniunii a sugerat că se pregătesc măsuri de reglementare puternice, deși de natură prospectivă și progresivă.

Guvernul indian a luat anterior măsuri pentru a stabili o infrastructură de reglementare solidă pentru acest sector în plină creștere. Acesta a avut numeroase discuții la nivel înalt, inclusiv una desfășurată cu Reserve Bank of India (RBI), Ministerul de Finanțe și Ministerul de Interne, precum și cu experți în domeniul crypto și participanți importanți din industrie, din India și din afara acesteia.

În ciuda punctului de vedere obiectiv oferit de unii miniștri guvernamentali, guvernatorul RBI, Shaktikanta Das, nu este convins încă. Executivul și-a reafirmat poziția potrivit căreia, permiterea tranzacționării crypto ar putea pune în pericol orice sistem financiar, deoarece nu este supravegheat de băncile centrale. (Sursa EN)

Bitso și Circle lucrează la plăți crypto între Mexic și SUA

Bitso, un important exchange crypto din America Latină, colaborează cu operatorul de stablecoins USD Coin (USDC), Circle, pentru a lansa un nou instrument de plată transfrontalieră între Mexic și Statele Unite.

Compania a anunțat că integrarea cu soluțiile de plată de la Circle urmărește să ofere mexicanilor o nouă opțiune pentru a trimite și a primi plăți către sau din SUA.

Denumit Bitso Shift, noul instrument folosește criptomonedele pentru a permite plăți transfrontaliere instantanee și cu costuri reduse, disponibile 24 de ore din 24, 7 zile din 7, permițând utilizatorilor să facă schimb instantaneu între pesos mexicani și stablecoins garantate cu dolari americani (USD).

Noua ofertă intenționează să deblocheze un acces mai ușor și mai accesibil la USD pentru persoanele fizice din Mexic, sporind în același timp transparența tranzacțiilor cu USD în această țară.

Potrivit Administrației pentru Comerț Internațional a Departamentului de Comerț al SUA, cetățenii mexicani care nu sunt titulari de conturi au voie să depună până la 300 de dolari zilnic, dar nu mai mult de 1.500 de dolari pe lună. Deținătorii de conturi nu pot depune mai mult de 4.000 de dolari lunar. În același timp, se pare că nu există reglementări privind transferul de dolari americani în sau dinspre Mexic. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.