Știri crypto & Bitcoin - Președintele Microsoft spune că nu are planuri să investească în Bitcoin, precum Tesla - Co-fondatorul Elliptic spune că băncile sunt din ce în ce mai interesate de Bitcoin – 29-04-2021

Se pare că Microsoft, a doua companie ca mărime în SUA, nu are planuri pe termen scurt de a pune Bitcoin (BTC) în bilanțul său contabil, conform ...

Știri crypto & Bitcoin - Președintele Microsoft spune că nu are planuri să investească în Bitcoin, precum Tesla - Co-fondatorul Elliptic spune că băncile sunt din ce în ce mai interesate de Bitcoin – 29-04-2021

Președintele Microsoft spune că nu are planuri să investească în Bitcoin, precum Tesla

Se pare că Microsoft, a doua companie ca mărime în SUA, nu are planuri pe termen scurt de a pune Bitcoin (BTC) în bilanțul său contabil, conform președintelui companiei, Brad Smith.

Într-un interviu din data de 16 februarie, pentru CNN, Smith a lăsat totuși să se înțeleagă că Microsoft s-ar putea răzgândi în ceea ce privește o investiție în Bitcoin.

Întrebat fiind dacă Microsoft are în discuții vreun plan de diversificare a criptomonedelor, în urma investiției de 1.5 miliarde $ în Bitcoin, efectuată de Tesla, președintele Microsoft a declarat că nu cunoaște nimic despre aceasta:

„Nu am auzit conversații noi despre Bitcoin. Dar permite-mi să-ți spun Julia că, dacă ne vom schimba politica de investiție în Bitcoin, vei fi prima sau a doua persoană care va afla despre aceasta.”

Capitalizarea de piață a Bitcoin este mai mare și poate depăși unele dintre cele mai mari companii americane. După cum a mai fost raportat, capitalizarea de piață a Bitcoin a întrecut Tesla, la scurt timp după ce compania a anunțat investiția masivă efectuată în Bitcoin.

Ca urmare a creșterii istorice de preț a Bitcoin, de peste 51k $, pe 17 februarie 2021, capitalizarea de piață a acestuia este de 948 miliarde $ la momentul scrierii articolului. Bitcoin ar avea nevoie să-și dubleze capitalizarea de piață ca să ajungă din urmă pe Microsoft, a cărei cifră este de 1.8 miliarde $ la momentul scrierii articolului. (Sursa EN)

Co-fondatorul Elliptic spune că băncile sunt din ce în ce mai interesate de Bitcoin

Instituțiile de banking de la nivel global și-au exprimat un interes mai mare pentru Bitcoin (BTC), întrucât criptomoneda a depășit în mod consecvent noi și noi recorduri de preț.

Tom Robinson, co-fondatorul importantei companii crypto britanice, Elliptic a declarat pentru The Telegraph că firma sa a observat o creștere a cererilor legate de Bitcoin, din partea băncilor, la nivel global.

Executivul a menționat un val de cereri asociate cu Bitcoin, din partea instituțiilor bancare din SUA, pentru ultimele două luni. Conform lui Robinson, mai multe instituții financiare din SUA „iau cu seriozitate în calcul lansarea unor diferite tipuri de servicii pentru criptomonede.”Băncile britanice au fost cele mai rezervate, în ceea ce privește creșterea numărului de cereri.

Fondată în 2013, Elliptic furnizează servicii de informații crypto, pentru clienți importanți, precum agențiile guvernamentale și exchange-urile de criptomonede. Compania lucrează cu autoritățile de stat, inclusiv FBI.

Megan Prendergast Millard, manager al companiei pentru riscuri și conformitate, Guidepost Solutions consideră că trendul Bitcoin în creștere printre instituțiile financiare tradiționale este unul normal, pe fondul adopției în creștere. Prendergast Millard a afirmat că era logic ca băncile să înceapă să se deschidă spre monedele digitale, într-o manieră similară celei aplicate de către exchange-urile crypto, pentru menținerea interesului milenialilor și a generației Z.

„Instituțiile financiare urmăresc să își păstreze clienții și trebuie să își dea seama cine sunt aceștia.”

Noul raport vine la scurt timp după ce banca NY Mellon, cea mai veche bancă din SUA și-a anunțat planurile de a deține și tranzacționa Bitcoin și alte criptomonede, ca administrator de active, în numele clienților săi. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.