Știri crypto & Bitcoin - Republica Centrafricană va adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată - Bancomat Bitcoin instalat în clădirea Senatului din Mexic – 21-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Republica Centrafricană va adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată - Bancomat Bitcoin instalat în clădirea Senatului din Mexic – 21-10-2022

Republica Centrafricană va adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată

Se pare că cei aproximativ cinci milioane de locuitori din Republica Centrafricană (RCA) vor putea folosi Bitcoin, în plus față de francul țării, ca mijloc legal de plată.

Potrivit unui raport publicat de agenția de știri, Agence France-Presse, președintele Republicii Centrafricane, Faustin-Archange Touadéra, a semnat un proiect de lege care stabilește un cadru de reglementare pentru utilizarea criptomonedelor în țară, precum și adoptarea Bitcoin (BTC) ca mijloc legal de plată. Obed Namsio, șeful de cabinet al președintelui, a declarat că această măsură are ca scop să facă din RCA una dintre "cele mai îndrăznețe și mai vizionare" din lume.

Rapoartele anterioare privind legalizarea de către RCA a utilizării crypto pe piețele financiare ale țării nu includeau adoptarea BTC ca mijloc legal de plată. Se pare că legislatorii au aprobat în unanimitate proiectul de lege privind crypto, care a fost introdus de ministrul economiei digitale, poștei și telecomunicațiilor din țară, Justin Gourna Zacko.

Implicațiile raportului ar plasa RCA pe o listă scurtă de țări care să adopte Bitcoin ca mijloc legal de plată. În septembrie 2021, Legea Bitcoin din El Salvador a intrat în vigoare, stabilind activul crypto ca monedă, alături de dolarul american. Națiunea latino-americană se pregătește, de asemenea, să creeze orașul său Bitcoin City, finanțat de obligațiuni BTC în valoare de 1 miliard de dolari. (Sursa EN)

Bancomat Bitcoin instalat în clădirea Senatului din Mexic

Clădirea Senatului din Mexic găzduiește acum cel de-al 14-lea bancomat Bitcoin (BTC) din țară, un semn al interesului tot mai mare al țării pentru Bitcoin. Bancomatul a fost instalat cu sprijinul mai multor legislatori, inclusiv al lui Miguel Angel Mancera, șeful grupului parlamentar al Partidului Revoluției Democratice (PRD).

Senatorul și un entuziast declarat al criptomonedelor, Indira Kempis, și-a împărtășit entuziasmul față de această evoluție pe Twitter, afirmând că aceasta este "pentru libertate, incluziune și educație financiară în Mexic".

Potrivit datelor Coin ATM Radar, țara avea deja 13 astfel de aparate în Mexico City, Tijuana, Cancún, Guadalajara, Culiacán, San Miguel de Cozumel și Aguascalientes.

După instalarea bancomatului BTC, o știre locală din El Heraldo de Mexico a afirmat că reprezentantul PRD a remarcat că Bitcoin a depășit deja volumul de tranzacții al plăților efectuate prin intermediul sistemelor de plată tradiționale, precum PayPal, Visa și MasterCard.

Interesul Mexicului pentru criptomonede a luat amploare în ultimele luni. Potrivit datelor Triple A privind proprietatea crypto pentru 2021, 40% dintre firmele mexicane sunt interesate să adopte blockchain și criptomonede într-un anumit mod. Din acest grup, 71% sunt concentrate pe utilizarea criptomonedelor.În plus, informațiile arată că principalul exchange crypto din Mexic, Bitso, a înregistrat o creștere de 342% a volumului de tranzacționare în 2020. De asemenea, exchange-ul are peste 1 milion de utilizatori (92% sunt mexicani). (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.