Știri crypto & Bitcoin - Republica Centrafricană va lansa hub-ul oficial crypto Sango - Comunitatea Blockchain sparge stereotipurile la Davos

Știri crypto & Bitcoin - Republica Centrafricană va lansa hub-ul oficial crypto Sango - Comunitatea Blockchain sparge stereotipurile la Davos

Republica Centrafricană va lansa hub-ul oficial crypto Sango

La scurt timp după ce a aprobat Bitcoin (BTC) ca mijloc legal de plată în Republica Centrafricană (RCA), guvernul local se pregătește să furnizeze infrastructura monedei digitale.

Președintele RCA, Faustin-Archange Touadera, a postat pe Twitter, pentru a anunța viitoarea lansare a primei inițiative crypto majore din țară, denumită "Sango".

Crearea hub-ului crypto din RCA vine la scurt timp după ce Adunarea Națională a adoptat în unanimitate Bitcoin ca mijloc legal de plată, a precizat Touadera.

Președinția RCA a prezentat anterior, pe pagina oficială de Facebook a guvernului, proiectul Sango ca platformă legală de investiții în criptomonede. Platforma Sango este poziționată ca "prima inițiativă crypto" a RCA.

Potrivit site-ului oficial Sango menționat în declarație, platforma Sango a fost inițiată de Adunarea Națională și este susținută de guvernul RCA și de președinte.

"Construcția primului hub crypto legal în inima Africii va îmbunătăți experiența crypto, ducând adoptarea Bitcoin la următorul nivel, aducând potențial cel mai neconvențional spațiu din lume", se arată în declarația prezidențială.

Touadera a subliniat faptul că adoptarea Bitcoin oferă "posibilități inimaginabile" pentru dezvoltarea și transformarea țării, declarând:

"Hub-ul crypto, Bitcoin [...] și crypto sunt instrumentele care vor redesena viitorul țării noastre. Sango poate inaugura o nouă eră economică cu un potențial enorm, pe care nici Africa și nici restul lumii nu și l-au imaginat".

Președintele a mai spus că cea mai mare dorință a sa este ca proiectul Sango să facă criptomonedele accesibile tuturor, creând un caz internațional despre cum beneficiile crypto devin vectori ai performanței economice a țării. "Economia formală nu mai este o opțiune", ar fi menționat președintele, adăugând că noile platforme precum Sango au ca scop să abordeze birocrația și să promoveze concurența. (Sursa EN)

Comunitatea Blockchain sparge stereotipurile la Davos

În cea de-a doua zi a evenimentului Global Blockchain Business Council's (GBBC) Blockchain Central Davos 2022, redactorul-șef al Cointelegraph, Kristina Lucreția Cornèr, a moderat o discuție de grup axată pe direcția actuală a industriei financiare.

Printre participanții la dezbatere s-au numărat co-fondatorul și directorul general al Soramitsu Makoto Takemiya; expertul în fintech de la Oesterreichische Nationalbank Johannes Duong; și directorul de operațiuni (COO) al Fundației pentru Dezvoltare Stellar, Jason Chlipala.

Grupul de experți a abordat diverse aspecte, cum ar fi educarea publicului larg cu privire la blockchain, modul în care companiile blockchain sparg stereotipurile în cadrul Forumului Economic Mondial (WEF) 2022 și problemele actuale de piață legate de monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC) și stablecoins.

Percepția comună despre WEF este că este o adunare a mai-marilor din industrie și a "elitelor financiare". Potrivit lui Takemiya, companiile blockchain au spart stereotipul. El a explicat că:

"Stereotipul WEF este reprezentat de elita financiară înrădăcinată care caută să își păstreze averea. Acest lucru poate fi sau nu adevărat. Companiile blockchain sunt barbarii de la poarta WEF".

Pe lângă faptul că au avut o voce la una dintre cele mai mari adunări ale industriei financiare, grupul de experți a discutat și despre eforturile comunității de educare a maselor cu privire la criptomonede și blockchain. Duong a cântărit pe această temă.Potrivit lui Duong, există multe preocupări educaționale în Austria. Cu toate acestea, există, de asemenea, eforturi din partea universităților pentru a preda despre blockchain și crypto. El a spus că "avem universități care oferă cursuri pentru activele blockchain și încercăm să le vedem dintr-o poziție neutră". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.