Știri crypto & Bitcoin - Secretara Trezoreriei SUA spune că utilizarea abuzivă a crypto este o problemă tot mai mare - CEO-ul Newcrest Mining spune că investitorii în crypto ar trebui să ia în considerare achiziția de aur – 15-04-2021

Secretara Trezoreriei SUA, Janet Yellen este îngrijorată cu privire la presupusul element infracțional legat de ...

Știri crypto & Bitcoin - Secretara Trezoreriei SUA spune că utilizarea abuzivă a crypto este o problemă tot mai mare - CEO-ul Newcrest Mining spune că investitorii în crypto ar trebui să ia în considerare achiziția de aur – 15-04-2021

Secretara Trezoreriei SUA spune că utilizarea abuzivă a crypto este o problemă tot mai mare

Secretara Trezoreriei SUA, Janet Yellen este îngrijorată cu privire la presupusul element infracțional legat de criptomonede.

Prin remarcile de pe 10 februarie făcute în cadrul unei mese rotunde, către sectorul financiar, Secretara Trezoreriei SUA, Janet Yellen a afirmat că utilizarea abuzivă a criptomonedelor și a activelor digitale a devenit o problemă din ce în ce mai mare, împreună cu atacurile cibernetice, determinate de pandemia de la nivel global.

Secretara Yellen a spus că, în ciuda potențialului oferit de noile tehnologii, precum crypto, asemenea active încă sunt asociate cu riscuri importante. „Observ cât de promițătoare sunt aceste tehnologii, dar observ de asemenea și realitatea: criptomonedele au fost utilizate pentru spălarea online a profiturilor traficanților de droguri; au fost un instrument de finanțare a terorismului,” a declarat Yellen.

Conform oficialului, sectorul privat a avut o contribuție semnificativă la eforturile guvernului de a combate aceste infracțiuni legate de criptomonede. „De când ocup această funcție în cadrul Fed, cunosc rolul esențial pe care îl au instituțiile dvs. în combaterea infracțiunilor de acest gen. Sectorul privat investește resurse enorme, găsind metode de a împiedica infractorii de la utilizarea abuzivă a tehnologiilor existente.” (Sursa EN)

CEO-ul Newcrest Mining spune că investitorii în crypto ar trebui să ia în considerare achiziția de aur

Sandeep Biswas, director și CEO al Newcrest Mining crede că, investitorii în crypto ar trebui să ia în considerare achiziția de aur, pentru a se proteja împotriva prețurilor foarte instabile ale criptomonedelor, precum Bitcoin (BTC).

Executivul a subliniat faptul că aurul reprezintă o clasă diferită de investiție. „Este un activ tangibil: îl poți vedea, îl poți atinge, îl poți simți, îl poți modela, îl poți transforma în bijuterii și orice altceva vrei.”

Biswas a menționat raritatea aurului, spunând că, „Există doar atât de mult aur, pe cât va fi găsit […] pe când criptomonedele pot fi văzute proliferând la tot pasul.”

Executivul a mai declarat ca trendul general al prețurilor aurului rămâne solid, pe fondul inflației de la nivel global și a printării de noi bancnote de către guvern, în încercarea de a rezolva problema determinată de pandemia de COVID-19.

Remarcile lui Biswas vin pe fondul unei creșteri ușoare a volatilității, pe piețele de criptomonede. După depășirea noului record de preț, de peste 48k $, pe 9 februarie, Bitcoin a suferit o corecție, ce l-a dus înapoi la un preț de mai puțin de 45k $, a doua zi. După cum a mai fost raportat, volatilitatea anuală a Bitcoin a crescut pe fondul raliurilor recente de preț, aproape atingând nivelurile de volatilitate înregistrate în „Joia Neagră”, când prețul Bitcoin a scăzut cu 40% în câteva zile, de la 9k $, la 5 200 $.

În decembrie 2020, banca americană de investiții Goldman Sachs a sugerat că, creșterea bruscă a prețului Bitcoin, de la sfârșitul anului 2020 nu ar trebui să afecteze activele tradiționale precum aurul. „Nu am văzut dovezi cum că raliul Bitcoin distruge piața bull a aurului și considerăm că cele două pot coexista,” a declarat banca. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.