Știri crypto & Bitcoin - Suedia extinde proiectul pilot pentru coroana digitală până în 2022 - Analist din partea Wedbush spune că mania Bitcoin „nu este un moft” – 29-04-2021

Banca centrală a Suediei, Riksbank a anunțat recent că a extins un program pilot aflat în prezent în desfășurare, ce vizează crearea versiunii digitale a coroanei suedeze ...

Știri crypto & Bitcoin - Suedia extinde proiectul pilot pentru coroana digitală până în 2022 - Analist din partea Wedbush spune că mania Bitcoin „nu este un moft” – 29-04-2021

Suedia extinde proiectul pilot pentru coroana digitală până în 2022

Banca centrală a Suediei, Riksbank a anunțat recent că a extins un program pilot aflat în prezent în desfășurare, ce vizează crearea versiunii digitale a coroanei suedeze, până în 2022.

În asociere cu compania de servicii profesionale, Accenture, programul pilot „e-krona” a fost creat pentru a aborda ceea ce Riksbank vede drept „marginalizarea numerarului”:

„Riksbank preconizează potențiale probleme cu marginalizarea numerarului și a inițiat în consecință un proiect pilot, pentru dezvoltarea unei propuneri pentru o soluție tehnică pentru CBDC, o e-krona care poate acționa precum un complement al numerarului.”

Recentul anunț afirmă că nu a fost luată o decizie cu privire la modalitatea în care va fi emisă e-coroana, sau dacă va fi emisă în cele din urmă. Cu toate acestea, un document succint din 2020 detaliază utilizarea blockchain-ului Corda, al R3 – un distributed ledger privat, creat pentru afaceri și companii. Spre deosebire de blockhains publice, precum Bitcoin și Ethereum, proiectele construite în Corda vor fi accesibile doar pe bază de invitație.

Monedele digitale emise de băncile centrale, sau CBDC sunt monede digitale emise și monitorizate doar de către banca centrală a unei anumite țări. Spre deosebire de monedele din rețelele publice blockchain, care sunt open-source și descentralizate, CBDC-urile nu pretind a fi alternative la actualul sistem de monede fiat. Mai curând, acestea sunt concepute ca posibilă acoperire împotriva extinderii monedelor digitale, acționând ca versiune digitală a monedelor naționale.

„Principalul țel al proiectului pilot este ca Riksbank să își dezvolte cunoștințele cu privire la coroana digitală emisă de către banca centrală. Proiectul este extins până la sfârșitul lunii februarie, 2022. Țelul pentru următorul an este continuarea dezvoltării soluției tehnice, cu atenția concentrată pe performanță, scalabilitate, testarea funcțiilor offline și aducerea de participanți externi în mediul de testare.” (Sursa EN)

Analist din partea Wedbush spune că mania Bitcoin „nu este un moft”

Wedbush Securities, un important manager de averi din Los Angeles consideră că Bitcoin (BTC) devine un accesoriu permanent pe piața financiară de la nivel global.

Directorul Dan Ives, a informat clienții că, adoptarea Bitcoin la nivel corporativ reprezintă o poveste mult mai dezvoltată decât prezicerea viitorului preț al monedei digitale.

„Considerăm că scenariul și tema sunt mult mai elaborate decât investițiile în Bitcoin și prezicerea viitorului preț al acestuia și că este vorba despre potențialele ramificații pe care crypto și blockchain le pot avea în cadrul tehnologiei și al lumii corporative, pentru următorul deceniu.”

Acesta a mai explicat de ce așa-zisa manie Bitcoin nu este un moft:

„De la Paypal, Square și până la Nvidia, Tesla, IBM, Visa, Mastercard și multe alte companii de pe verticală, considerăm că trendul tranzacțiilor, investițiile în Bitcoin și inițiativele determinate de blockchain ar putea fi în creștere pentru următorii ani, întrucât mania Bitcoin nu reprezintă un moft, în opinia noastră, ci mai curând începutul unei noi ere pe frontul monedelor digitale.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.