Știri crypto & Bitcoin - Ucraina interzice achizițiile de Bitcoin cu moneda locală pe fondul legii marțiale - Analiștii de la Ziua Pământului spun că minarea Bitcoin gravitează în mod natural către energia verde – 13-10-2022
Ucraina interzice achizițiile de Bitcoin cu moneda locală pe fondul legii marțiale
Banca Națională a Ucrainei (BNU) continuă să ia măsuri pentru a preveni ieșirile de capital, pe fondul legii marțiale, prin aplicarea unor restricții majore privind achizițiile de criptomonede.
Banca centrală ucraineană a anunțat oficial un set de restricții privind operațiunile transfrontaliere, interzicând persoanelor fizice să cumpere criptomonede precum Bitcoin (BTC) cu moneda națională fiduciară, hrivna (UAH).
Ucrainenilor li se permite acum să cumpere Bitcoin și alte criptomonede doar cu valută străină, achizițiile lunare totale fiind limitate la 100.000 UAH (3.300 de dolari). Limita respectivă se aplică, de asemenea, tranzacțiilor internaționale peer-to-peer.
Potrivit anunțului, NBU a considerat achizițiile de criptomonede ca fiind "tranzacții cvasi-în numerar", alături de operațiuni precum depozitele în portofele electronice, tranzacțiile valutare și plățile de călătorie. Prin adoptarea de restricții asupra acestor tranzacții, banca centrală urmărește să prevină "ieșirea neproductivă de capital" din țară pe fondul legii marțiale.
"Modificările relevante vor contribui la îmbunătățirea pieței valutare, ceea ce reprezintă o condiție prealabilă necesară pentru relaxarea restricțiilor în viitor, precum și la reducerea presiunii asupra rezervelor internaționale ale Ucrainei", a scris NBU.
Banca centrală a recunoscut că nevoia de tranzacții internaționale a crescut masiv pe fondul legii marțiale, milioane de cetățeni fiind nevoiți să părăsească Ucraina. Cu toate acestea, NBU nu își poate permite "ieșiri de capital neproductive", care includ investițiile în criptomonede, se arată în anunț, adăugând:
"Tranzacțiile cvasi-în numerar [...] sunt efectuate în principal pentru a ocoli restricțiile actuale ale Băncii Naționale, în special pentru investiții în străinătate, care sunt interzise în cadrul legii marțiale. Prin urmare, tranzacțiile relevante ar trebui interpretate ca ducând la ieșiri de capital neproductiv". (Sursa EN)
Analiștii de la Ziua Pământului spun că minarea Bitcoin gravitează în mod natural către energia verde
22 aprilie a fost Ziua Pământului și, având în vedere că sustenabilitatea mediului este unul dintre subiectele cheie în dezbaterea globală din jurul minării Bitcoin (BTC), analiștii spun că industria a început să se orienteze în mod natural către surse de energie mai curate și mai ieftine.
Potrivit unui raport din ianuarie al Consiliului de minare Bitcoin, industria globală de minare Bitcoin a funcționat pe o energie regenerabilă, estimată la 58,5% până în T4 2021.
Preferința pentru energia curată se datorează unei combinații de conștiință de mediu și presiuni politice. Aceasta are ca rezultat o schimbare care ar putea avea efecte în lanț, care se extind mult dincolo de minarea Bitcoin pe sistemele de rețele electrice din întreaga lume.
Bitcoin miners din Norvegia sunt mai ecologici decât aproape oriunde pe planetă, datorită accesului țării la energie hidroelectrică și la alte surse regenerabile. De fapt, 100% din energia electrică a Norvegiei este generată din energie regenerabilă.
Din cei 157 de terrawați-oră (TWh) de energie electrică produsă de Norvegia pe an, 88% provine din energie hidroelectrică, restul fiind reprezentat de forța eoliană și termică.
Miners folosesc această energie regenerabilă pentru a produce aproximativ 1% din hash rate-ul total Bitcoin, potrivit datelor firmei de cercetare blockchain, CoinShares.
Mas Nakachi este directorul general al operațiunii de minare Bitcoin a grupului XBTO Group din Miami, XBTO Digital. Înființată în 2015, operațiunea de minare a XBTO încasează peste 25 de milioane de dolari pe an și susține că este complet alimentată de surse de energie regenerabilă.
Acesta consideră că "energia hidroelectrică este una dintre cele mai fiabile surse de energie regenerabilă pe care le avem la dispoziție".
Energia eoliană depinde de vreme, iar energia solară depinde de lumina zilei, dar râurile pot curge toată ziua, în fiecare zi - iar în diverse locații, apa poate fi pompată în sus în perioadele de vârf, în afara orelor de vârf, ca o modalitate de a stoca excesul de energie pentru a pune în funcțiune generatoare atunci când este nevoie. Nakachi a declarat că:"Exploatarea energiei hidroelectrice a rămas un mecanism eficient pentru a menține o minare cât mai eficientă posibil." (Sursa EN)