Știri crypto & Bitcoin - Un analist spune că Tesla a făcut un profit de 1 miliard $ la achiziția sa de Bitcoin - Coreea de Sud va introduce un impozit de 20% pentru Bitcoin si profituri din crypto din 2022 – 04-05-2021

Conform unui nou raport, producătorul de automobile electrice, Tesla a avut parte de câștiguri substanțiale în urma investiției sale în Bitcoin (BTC) ...

Știri crypto & Bitcoin - Un analist spune că Tesla a făcut un profit de 1 miliard $ la achiziția sa de Bitcoin - Coreea de Sud va introduce un impozit de 20% pentru Bitcoin si profituri din crypto din 2022 – 04-05-2021

Un analist spune că Tesla a făcut un profit de 1 miliard $ la achiziția sa de Bitcoin

Conform unui nou raport, producătorul de automobile electrice, Tesla a avut parte de câștiguri substanțiale în urma investiției sale în Bitcoin (BTC), cu un profit de 1 miliard $.

Un analist al Wedbush Securities, o companie de investiții private din SUA a calculat că Tesla a câștigat „aproximativ 1 miliard $”, în urma investiției sale de 1.5 miliarde $. Conform unui raport CNBC, Daniel Ives este cel care a estimat profiturile Tesla, în urma investiției în Bitcoin.

Pe fondul creșterii valorii activului, până la aproape 1 trilion $, „se pare că Tesla va face mai mult profit din investiția sa în Bitcoin, decât din vânzările sale de automobile electrice, pentru toată durata lui 2020.”

Ives a menționat că mișcarea celor de la Tesla va influența cel mai probabil și alte companii publice. Cu toate acestea, Ives se așteaptă ca doar o mică parte a pieței să urmeze acest trend, din cauza problemelor determinate de incertitudinea legislativă:

„Încă ne așteptăm ca mai puțin de 5% din companiile publice să ia această cale, până la introducerea mai multor puncte de control în jurul pieței crypto, care în mod evident începe să câștige mai multă adopție la nivel mainstream, în 2021.” (Sursa EN)

Coreea de Sud va introduce un impozit de 20% pentru Bitcoin si profituri din crypto din 2022

Coreea de Sud va implementa un impozit de 20% pentru profiturile din Bitcoin (BTC) și alte criptomonede, începând cu data de 1 ianuarie, 2022. Ministerul Economiei și Finanțelor a anunțat că profiturile realizate atât din tranzacționare cât și din deținere de criptomonede vor fi impozitate.

Impozitul va fi aplicat atunci când profiturile din criptomonede depășesc 2.5 milioane won, sau aproximativ 2300 $. Câștigurile care se încadrează până în această limită sunt scutite de plata impozitului.

Coreea de Sud intenționa să perceapă acest impozit începând cu 2020, dar rezistența întâmpinată din partea susținătorilor crypto a determinat guvernul să amâne implementarea taxei, de nenumărate ori.

Ca urmare a recunoașterii Bitcoin (BTC) de către Coreea de Sud, ca activ financiar, acesta împreună cu alte criptomonede nu vor mai fi clasate ca hobby-uri neimpozabile.

Criptomonedele primite ca parte a unei moșteniri, sau cele primite cu titlu de cadou vor fi de asemenea impozitate. Referindu-se la crypto sub formă de moșteniri și cadouri, Herald afirmă că:

„În astfel de cazuri, prețul activului va fi calculat pe baza prețului mediu zilnic, cu o lună înainte și o lună după data la care crypto au fost fie moștenite, fie primite cadou.”

Peste 38k cetățeni au semnat deja o petiție, în semn de protest față de impozitul iminent. Dacă numărul petițiilor ajunge la 200 000 până la sfârșitul lunii martie, va forța un răspuns oficial din partea guvernului Coreei de Sud. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.