Știri crypto & Bitcoin - Un tribunal din Shanghai afirmă că Bitcoin este o proprietate virtuală, supusă drepturilor de proprietate - Emirates va accepta plăți BTC și va lansa obiecte de colecție NFT

Știri crypto & Bitcoin - Un tribunal din Shanghai afirmă că Bitcoin este o proprietate virtuală, supusă drepturilor de proprietate - Emirates va accepta plăți BTC și va lansa obiecte de colecție NFT

Un tribunal din Shanghai afirmă că Bitcoin este o proprietate virtuală, supusă drepturilor de proprietate

Tribunalul popular din Shanghai a emis un document în care afirmă că Bitcoin face obiectul legilor și reglementărilor privind drepturile de proprietate. Această constatare a fost făcută în legătură cu un proces intentat la o instanță districtuală, în octombrie 2020, care implică recuperarea unui împrumut de 1 Bitcoin (BTC). Instanța a recunoscut că Bitcoin are valoare, raritate și disponibilitate și, prin urmare, că face obiectul drepturilor de proprietate și că îndeplinește definiția proprietății virtuale.

Potrivit site-ului Sina, Tribunalul popular al districtului Baoshan din Shanghai a decis în favoarea reclamantului Cheng Mou, ordonând pârâtului Shi Moumou să returneze Bitcoin. Când pârâtul nu a făcut acest lucru, cazul a fost returnat instanței, care a organizat o mediere, în mai 2021. Deoarece pârâtul nu mai era în posesia Bitcoin, părțile au convenit ca pârâtul să ofere despăgubiri cu o reducere față de valoarea Bitcoin la momentul împrumutului.

Nu a putut fi stabilită nicio valoare actuală pentru Bitcoin împrumutat, deoarece tranzacționarea acestuia este interzisă în China. Cazul a fost, de asemenea, complicat de limitările autorităților de investigare și de aplicare a legii din instanță, care nu pot face cercetări cu privire la proprietatea virtuală, potrivit publicației. (Sursa EN)

Emirates va accepta plăți BTC și va lansa obiecte de colecție NFT

Emirates, cea mai mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite (EAU), a anunțat că intenționează să implementeze plățile cu Bitcoin (BTC) și să lanseze tokeni nefungibili (NFT), care vor fi tranzacționați prin intermediul site-urilor web ale companiei.

În cadrul unei întâlniri cu presa organizată la Arabian Travel Market, directorul operațional al Emirates, Adel Ahmed Al-Redha, ar fi declarat că, compania aeriană cu sediul în Dubai va angaja noi persoane care se vor concentra pe proiecte legate de blockchain, cum ar fi plățile crypto, trasarea blockchain, metaverse și NFT-uri.

Potrivit lui Al-Redha, compania aeriană analizează posibilitatea de a utiliza blockchain pentru a ține evidența aeronavelor. În plus, executivul companiei aeriene a mai precizat că ar putea utiliza metaversul pentru a-și transforma procesele, cum ar fi operațiunile, instruirea, vânzările de site-uri web și alte experiențe legate de companiile aeriene, în lumea digitală. Directorul operațional al companiei aeriene consideră că acest lucru va face procesele "mai interactive".

În afară de acestea, Al-Redha a mai menționat că industria aeronautică își revine încet-încet, deoarece vin tot mai mulți călători. Pentru a-și extinde raza de acțiune, firma adoptă noi tehnologii, cum ar fi un serviciu de plată Bitcoin și obiecte de colecție NFT care să fie tranzacționate.Aeroporturile și companiile aeriene din întreaga lume au căutat modalități de integrare a tehnologiilor bazate pe blockchain și a plăților crypto. În februarie 2021, Air France a încheiat un parteneriat cu mai multe organizații pentru a crea un sistem bazat pe blockchain care verifică rezultatele testelor COVID-19. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.