Știri crypto & Bitcoin - Volatilitatea Bitcoin s-a întors în ianuarie la niveluri asemănătoare celor din „Joia Neagră” - Achiziția de Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde $ a Tesla îi nedumerește pe experții în finanțe – 13-04-2021

Conform unui nou raport al exchange-ului crypto, Kraken, raliul de preț al Bitcoin de la 30k $, la 42k $ și înapoi, din ...

Știri crypto & Bitcoin - Volatilitatea Bitcoin s-a întors în ianuarie la niveluri asemănătoare celor din „Joia Neagră” - Achiziția de Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde $ a Tesla îi nedumerește pe experții în finanțe – 13-04-2021

Volatilitatea Bitcoin s-a întors în ianuarie la niveluri asemănătoare celor din „Joia Neagră”

Conform unui nou raport al exchange-ului crypto, Kraken, raliul de preț al Bitcoin de la 30k $, la 42k $ și înapoi, din luna ianuarie a dus la o creștere a nivelurilor de volatilitate anuală, comparabilă cu cea observată în luna aprilie, 2020.

Luna ianuarie a fost ca un carusel pentru Bitcoin, prețul BTC urcând cu 46% spre un nou record, pentru ca mai apoi să scadă cu 32%, la sub 29k $. Aceasta a dus la o creștere de peste 100% în volatilitatea anuală, lucru care s-a mai întâmplat cu 10 luni în urmă, în timpul prăbușirii prețului din „Joia Neagră.”

La începutul lunii martie, 2020 prețul Bitcoin a scăzut cu mai mult de 40% în doar câteva zile, de la 9k $ la 5 200 $, ducând la o creștere a volatilității de la 60%, la mai mult de 150%.

În ciuda volatilității sale în creștere, Bitcoin a înregistrat cel mai scăzut vârf al volatilității dintre cele 5 active crypto de top, după capitalizarea de piață (excluzând Tether).

Polkadot (DOT) a încheiat luna cu cea mai mare volatilitate, de 228%, urmat de Cardano (ADA), cu 183% și Ethereum (ETH), cu 160%.  (Sursa EN)

Achiziția de Bitcoin în valoare de 1.5 miliarde $ a Tesla îi nedumerește pe experții în finanțe

Analiștii trezoreriilor corporative critică investiția luxoasă de 1.5 miliarde $ în Bitcoin, a companiei Tesla, punând accent pe volatilitatea BTC.

Într-o declarație pentru Financial Times, Jerry Klein, directorul companiei pentru managementul investițiilor, Treasury Partners a afirmat că nu există un caz de utilizare pentru investirea banilor corporativi, în Bitcoin.

Un alt critic citat de către Financial Times, Campbell Harvey, de la Universitatea Duke, din Durham, Carolina de Nord a numit achiziția efectuată de Tesla „neobișnuită” și „riscantă”, adăugând faptul că nu va servi drept acoperire împotriva riscurilor prezentate de incertitudinile piețelor.

Criticii achiziției de Bitcoin din partea Tesla spun că mutarea poate pune în pericol acționarii, dată fiind volatilitatea Bitcoin. Unii arată spre căderi istorice, precum piața bear din 2018, sau scăderea de preț de 50%, petrecută în Joia Neagră, din martie 2020.

Totuși, revenirea Bitcoin de la minimele sale, nu pare să fie prezentă în aceste argumente anti-BTC. Spre exemplu, căderea din Joia Neagră a fost urmată de o creștere a prețului de opt ori, până la sfârșitul anului.

Vorbind pentru CNBC, CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor a contracarat retorica volatilității, spunând că deținerea de rezerve în numerar a reprezentat o pierdere stabilă de 75% din valoarea acțiunilor în ultimii zece ani, pe când investițiile în BTC au oferit o apreciere volatilă, care s-a dublat la fiecare șase luni. Conform lui Saylor:

„Companiile care își transformă dolarii în Bitcoin iau un activ neperformant (banii) și îl transformă în cel mai performant activ. Bitcoin s-a apreciat cu aproximativ 230% an după an, pentru un deceniu […] Prefer să am o apreciere volatilă de 230% pe an, decât o depreciere stabilă, la o rată de 15-20% pe an.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.