Știri crypto & blockchain - A treia țară din afara UE, Ucraina, se alătură Parteneriatului European Blockchain - BRI va lansa o platformă de informații de piață pe fondul prăbușirii stablecoins și DeFi

A treia țară din afara UE, Ucraina, se alătură Parteneriatului European Blockchain

După Norvegia și Liechtenstein, Ucraina a devenit cea de-a treia țară din afara Uniunii Europene care s-a alăturat Parteneriatului european Blockchain (EBP), o inițiativă derivată de 27 de state membre pentru a furniza servicii publice transfrontaliere.

Ministerul pentru Transformare Digitală al Ucrainei a anunțat demersul țării de a se alătura EBP în calitate de observator. Cu scopul final de a-și integra spațiul economic digital în UE, Ucraina intenționează să își extindă parteneriatul cu alte țări în cadrul rețelei blockchain interstatale.

Intenția Ucrainei de a se alătura EBP datează din iulie 2021, când Oleksii Zhmerenetskyi, șeful grupului parlamentar Blockchain4Ukraine, și Konstantin Yarmolenko, fondator și CEO al Virtual Assets of Ukraine, au scris o scrisoare către Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Scrisoarea a declarat interesul Ucrainei de a se alătura EBP și Infrastructurii europene de servicii Blockchain (EBSI). Von der Leyen a confirmat ulterior perspectiva aderării Ucrainei la EBP în calitate de observator.

Yarmolenko a declarat interesul Ucrainei de a rula noduri de testare a EBSI și cazuri de utilizare pilot a serviciilor publice transfrontaliere bazate pe tehnologia blockchain. El a subliniat că donațiile în criptomonede în timpul războiului dintre Rusia și Ucraina "s-au dovedit a fi un sprijin important", declarând:

"Următorul pas este integrarea blockchain completă a Ucrainei și a UE pe baza inițiativelor EBP/EBSI".

După ce a colaborat cu EBP la cazuri-pilot de utilizare a blockchain în calitate de observator, Ucraina își propune să obțină statutul de membru cu drepturi depline. Yarmolenko a mai dezvăluit că Ucraina vizează parteneriate blockchain suplimentare pentru a oferi cetățenilor ucraineni servicii publice transfrontaliere, inclusiv verificarea acreditărilor/diplomelor educaționale și a actelor de identitate, precum și înregistrarea și sprijinul pentru refugiați/azilanți. (Sursa EN)

BRI va lansa o platformă de informații de piață pe fondul prăbușirii stablecoins și DeFi

Centrul de inovare al Băncii Reglementelor Internaționale (BRI) a anunțat lansarea unui nou set de proiecte care vizează diverse aspecte ale plăților tradiționale și crypto - inclusiv o platformă de informații despre piața criptomonedelor și securitatea pentru moneda digitală a băncii centrale (CBDC) cu amănuntul.

Platforma de informații despre piața criptomonedelor a BRI va fi lansată în cadrul inițiativei Eurosystem Centre, care are ca scop furnizarea de date verificate despre proiectele crypto. Unul dintre factorii cheie pentru demararea proiectului este prăbușirea a numeroase proiecte de stablecoins și a platformelor de creditare financiară descentralizată (DeFi), precum Terra și USDD. După cum se explică în anunțul oficial:

"Scopul proiectului este de a crea o platformă de informații de piață open-source, pentru a face lumină asupra capitalizărilor de piață, a activității economice și a riscurilor la adresa stabilității financiare."

Măsura contravine normei de a se baza pe informațiile auto-raportate de firmele nereglementate atunci când vine vorba de date privind susținerea activelor, volumele de tranzacționare și capitalizarea pieței. BRI a subliniat, de asemenea, ușurința cu care computerele cuantice pot sparge crypto utilizată de instituțiile financiare tradiționale pentru a securiza și deconta plățile. Drept urmare, un proiect al Eurosystem Centre va fi dedicat testării mai multor soluții crypto și examinării performanței generale a sistemului tradițional.

În plus, inițiativa Sela a BRI va explora soluții tehnologice pentru a permite emiterea de CBDC prin intermediari, asigurând în același timp o securitate sporită și costuri mai mici. Centrul din Hong Kong al BRI Innovation Hub va colabora, de asemenea, cu Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC) pentru a dezvolta prototipul pentru a doua fază a proiectului său de finanțare ecologică, Genesis:"În această nouă fază, blockchain, smart contracts și alte tehnologii conexe vor fi utilizate pentru urmărirea, livrarea și transferul așa-numitelor "Mitigation Outcome Interests" digitalizate - credite de carbon de facto recunoscute în cadrul mecanismelor naționale de verificare conforme cu Acordul de la Paris - atașate unei obligațiuni." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.