Știri crypto & blockchain - Atari creează o nouă divizie blockchain pe fondul remanierii conducerii - Tranzacția de 400 de milioane $ cu îngrășăminte africane în blockchain ușurează încetinirea COVID-19 – 14-10-2021

Atari a anunțat crearea unei noi divizii blockchain, ca parte a unei schimbări organizaționale în cadrul companiei.

Știri crypto & blockchain - Atari creează o nouă divizie blockchain pe fondul remanierii conducerii - Tranzacția de 400 de milioane $ cu îngrășăminte africane în blockchain ușurează încetinirea COVID-19 – 14-10-2021

Atari creează o nouă divizie blockchain pe fondul remanierii conducerii

Atari a anunțat crearea unei noi divizii blockchain, ca parte a unei schimbări organizaționale în cadrul companiei.

Într-o declarație de presă, colosul de jocuri a dezvăluit crearea a două noi divizii - Atari Gaming și Atari Blockchain.

Prima se va concentra pe continuarea activității de dezvoltare a catalogului Atari de titluri populare de jocuri retro, precum și a consolelor VCS rebotezate.

Ca parte a anunțului, Atari a mai dezvăluit că actualul CEO, Frédéric Chesnais, va conduce divizia Atari blockchain, în timp ce Wade J. Rosen va prelua funcția de director executiv al companiei. Înainte de acest anunț, Rosen era președintele consiliului de administrație al Atari.

În ceea ce privește Atari Blockchain, comunicatul a dezvăluit că noua divizie se va concentra pe exploatarea oportunităților emergente de la intersecția dintre jocuri și tehnologia blockchain. Cu un număr estimat de 2,7 miliarde de jucători în întreaga lume, industria jocurilor de noroc este adesea identificată ca fiind pregătită pentru perturbarea blockchain.

Potrivit anunțului, Atari Blockchain va lucra la integrarea Atari Token (ATRI) în cadrul ecosistemului de jocuri al companiei. Se pare că această integrare planificată va acoperi jocurile blockchain bazate pe Atari, precum și economia digitală de tokeni din VCS.

Atari Blockchain va fi, de asemenea, responsabilă de conducerea implicării companiei în spațiul tokenilor nefungibili. (Sursa EN)

Tranzacția de 400 de milioane $ cu îngrășăminte africane în blockchain ușurează încetinirea COVID-19

O companie marocană de stat, producătoare de îngrășăminte, a efectuat o tranzacție de 400 de milioane $ folosind tehnologia blockchain, în ceea ce spune că este o premieră pentru comerțul intra-african.

Într-o tranzacție facilitată de Banca pentru Comerț și Dezvoltare din Africa de Est și de Sud, OCP Group a vândut exporturi de îngrășăminte fosfatice către Etiopia, folosind tehnologia blockchain, într-o tranzacție în valoare inițială de 270 de milioane $. Celelalte tranzacții vor fi executate în lunile următoare, ceea ce va duce valoarea totală a tranzacției la 400 de milioane $, relatează Global Trade Review.

Tranzacțiile de finanțare a comerțului care sunt executate în mod obișnuit în câteva săptămâni pot fi finalizate în câteva ore folosind blockchain, potrivit OCP Group. Anterior, TDB a folosit tehnologia distributed ledger pentru a facilita exportul de zahăr în valoare de 22 de milioane $ din India, în Etiopia. Companiile au declarat că utilizarea tehnologiei blockchain simplifică procesul lanțului de aprovizionare, facilitând validarea documentației și îmbunătățind transparența.

Directorul general al TDB, Admassu Tadesse, a declarat că banca s-a concentrat pe menținerea lichidităților, în timp ce comerțul transfrontalier a încetinit din cauza pandemiei COVID-19.

"Ca parte a răspunsului nostru la pandemie, am oferit lichidități clienților noștri pentru a reduce comerțul transfrontalier și întreruperile lanțurilor de aprovizionare și, în cele din urmă, pentru a ajuta statele noastre membre să continue să lucreze pentru a-și atinge obiectivele de dezvoltare", a declarat Tadesse.

Tadesse a afirmat că utilitatea tehnologiei blockchain s-a făcut cunoscută în timpul încetinirii logisticii. "Odată cu încetinirea logisticii de transport, blockchain a avut un rol esențial în realizarea acestui lucru", a spus el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.