Știri crypto & blockchain - Buterin - comisioanele de tranzacționare L2 trebuie să fie sub 0,05 dolari pentru a fi -cu adevărat acceptabile- - S-a lansat un generator de numere aleatorii bazat pe cuantică pentru jocurile și portofelele Web3

Știri crypto & blockchain - Buterin - comisioanele de tranzacționare L2 trebuie să fie sub 0,05 dolari pentru a fi -cu adevărat acceptabile- - S-a lansat un generator de numere aleatorii bazat pe cuantică pentru jocurile și portofelele Web3

Buterin - comisioanele de tranzacționare L2 trebuie să fie sub 0,05 dolari pentru a fi -cu adevărat acceptabile-

Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, consideră că taxele de tranzacționare L 2 trebuie să fie sub 0,05 dolari pentru a fi "cu adevărat acceptabile".

Buterin a făcut comentariile ca răspuns la o postare pe Twitter a gazdei podcastului "Bankless", Ryan Sean Adams, care a distribuit o captură de ecran cu comisioanele medii de tranzacționare pentru opt platforme Ethereum de layer-2.

Datele provin de la L2fees.info, un site web care compară costul rețelei de layer-1 a Ethereum în comparație cu cele de layer-2 construite deasupra acesteia.

Singurul layer-2 care îndeplinește comisionul de tranzacție dorit de Buterin sub 0,05 dolari este rețeaua Metis Network, la 0,02 dolari, însă un schimb de tokeni pe această platformă costă tot 0,14 dolari. Taxele cresc brusc de acolo, la 0,12 dolari pe tranzacție pe Loopring și ajungând până la 1,98 dolari pe tranzacție pe Aztec Network.

Adams a subliniat importanța layer-2 pentru a menține Ethereum la un preț accesibil, menționând că "acesta este Ethereum și nu este scump", dar Buterin a sugerat că nu a ajuns încă acolo:

"Trebuie să ajungă sub 0,05 dolari pentru a fi cu adevărat acceptabil. Dar cu siguranță facem progrese mari […]" (Sursa EN)

S-a lansat un generator de numere aleatorii bazat pe cuantică pentru jocurile și portofelele Web3

Cercetătorii de la Universitatea Națională din Australia au colaborat cu furnizorul de oracole blockchain AP13 pentru a lansa primul generator de numere aleatorii cuantice (QRNG).

Efortul comun va permite entităților Web3 să acceseze un sistem de generare de numere aleatorii, complet imprevizibile, extrem de sigur și gratuit.

Generatoarele de numere aleatorii nu sunt noi, dar sistemul QRNG este primul de acest tip care generează un număr aleatoriu folosind mecanica cuantică. Acest lucru oferă primul mecanism de numere cu adevărat aleatorii, dincolo de sistemele pseudo-matematice utilizate în prezent, care pot fi părtinitoare sau repetate.

Există mai multe aplicații tradiționale pentru numerele aleatorii, cum ar fi jocurile de noroc și loteriile, sporturile și competițiile, precum și eșantionarea și statistica. Pe măsură ce tot mai multe organizații caută să îmbrățișeze lumea Web3, va fi nevoie de un generator de numere aleatorii veritabil și inviolabil, care să nu depindă de terțe părți.

QRNG de la API3 măsoară fluctuațiile cuantice aleatorii în faza și amplitudinea unui câmp electromagnetic în vid pentru a garanta caracterul aleatoriu imprevizibil și a genera numerele. Aaron Tranter de la Școala de Cercetare în Fizică a ANU a explicat procesul:"Mecanica cuantică prezice că un vid, considerat în general ca fiind absența "lucrurilor", conține de fapt particule care apar și dispar. Aceasta este originea termenului de zgomot de vid. Acest zgomot este în mod fundamental aleatoriu și poate fi măsurat cu ajutorul unui laser, al opticii și al unor dispozitive electronice rapide. Noi măsurăm aceste fluctuații și le convertim în numere aleatorii care sunt apoi servite în cloud-ul AWS pentru a fi distribuite prin intermediul unui gateway API." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.