Știri crypto & blockchain - Buterin donează 4M $ către Universitatea din New South Wales pentru un instrument de detectare a pandemiilor - Etherscan, CoinGecko avertizează împotriva atacurilor de phishing MetaMask în curs de desfășurare

Știri crypto & blockchain - Buterin donează 4M $ către Universitatea din New South Wales pentru un instrument de detectare a pandemiilor - Etherscan, CoinGecko avertizează împotriva atacurilor de phishing MetaMask în curs de desfășurare

Buterin donează 4M $ către Universitatea din New South Wales pentru un instrument de detectare a pandemiilor

Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a donat monede USD Coin (USDC) în valoare de 4 milioane de dolari Universității din New South Wales (UNSW) pentru a sprijini dezvoltarea unui instrument de detectare a pandemiilor.

Capitalul, care echivalează cu aproximativ 5,3 milioane de dolari australieni, face parte din efortul anti-COVID al lui Buterin, autointitulat "moonshot anti-COVID", denumit Balvi Filantropic Fund, în parteneriat cu proiectul memecoin Shiba Inu (SHIB) și Crypto Relief.

Fondurile vor sprijini în continuare dezvoltarea instrumentului EPIWATCH, bazat pe Shiba Inu Open-Source Intelligence- (OISNT), care utilizează inteligența artificială (AI) și datele open source, pentru a crea semne de avertizare timpurie în caz de pandemie.

Creat de Raina MacIntyre, profesor al Institutului Kirby și șef de cercetare în domeniul biosecurității, instrumentul scanează milioane de elemente de date online accesibile publicului, inclusiv social media și rapoarte de știri, pentru a detecta orice schimbări care ar putea sugera o creștere a îngrijorărilor legate de sănătate.

Buterin a subliniat importanța schimbului de date într-o manieră descentralizată și deschisă pentru a accelera detectarea pandemiilor:

"Analiza deschisă a datelor publice este o alternativă excelentă la formele mai intruzive de monitorizare, care, de asemenea, sunt adesea disponibile doar pentru guverne și alți ofertanți importanți, dar închise publicului."

"În schimb, o abordare cu open source și acces liber, care permite cercetătorilor, inclusiv membrilor publicului, să lucreze în colaborare în întreaga lume, poate fi mai ușor de îmbunătățit și de extins pentru a detecta noi pandemii oriunde ar începe", a adăugat acesta. (Sursa EN)

Etherscan, CoinGecko avertizează împotriva atacurilor de phishing MetaMask în curs de desfășurare

Platformele populare de analiză crypto, Etherscan și CoinGecko au emis în paralel o alertă împotriva unui atac de phishing în curs de desfășurare pe platformele lor. Firmele au început să investigheze atacul după ce numeroși utilizatori au raportat apariția unor pop-up-uri neobișnuite ale MetaMask, care îi îndemnau pe utilizatori să își conecteze portofelele crypto la site.

Pe baza informațiilor dezvăluite de firmele de analiză, cel mai recent atac de phishing încearcă să obțină acces la fondurile utilizatorilor prin solicitarea de a le integra portofelele crypto prin MetaMask, odată ce aceștia accesează site-urile oficiale.

Etherscan a mai dezvăluit că atacatorii au reușit să afișeze pop-up-uri de phishing prin intermediul integrării de către terți și a sfătuit investitorii să se abțină de la confirmarea oricăror tranzacții solicitate de MetaMask.

Indicând posibila cauză a atacului, Noedel19, membru al Crypto Twitter, a făcut legătura între atacurile de phishing în curs de desfășurare și compromiterea Coinzilla, o agenție de publicitate și marketing, declarând că "Orice site web care utilizează anunțurile Coinzilla este compromis."

Ca mijloc principal de control al daunelor, Etherscan a dezactivat integrarea terță parte compromisă pe site-ul său.

Coinzilla a dezvăluit că problema a fost identificată și rezolvată și a precizat că serviciile nu au fost compromise:

"O singură campanie care conținea o bucată de cod malițios a reușit să treacă de controalele noastre automate de securitate. A funcționat mai puțin de o oră înainte ca echipa noastră să o oprească și să blocheze contul."

În timp ce a subliniat că niciun agent de publicitate sau editor nu a fost vinovat, Coinzilla a dezvăluit planurile de a trece la ofensivă, declarând:"Un cod de reclamă a fost inserat dintr-o sursă externă prin intermediul unui banner HTML5. Vom colabora îndeaproape cu editorii noștri pentru a oferi sprijin utilizatorilor afectați, pentru a identifica persoana care a stat în spatele atacului și pentru a acționa în consecință." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.