Știri crypto & blockchain - Cambodgia explorează tranzacțiile transfrontaliere de tip CBDC Bakong - CEO-ul MyEtherWallet remarcă două componente "cruciale" ale upgrade-ului Ethereum London – 10-12-2021

Banca Națională a Cambodgiei (NBC) continuă să avanseze în ceea ce privește inițiativa sa asemănătoare monedei digitale a băncii centrale

Știri crypto & blockchain - Cambodgia explorează tranzacțiile transfrontaliere de tip CBDC Bakong - CEO-ul MyEtherWallet remarcă două componente "cruciale" ale upgrade-ului Ethereum London – 10-12-2021

Cambodgia explorează tranzacțiile transfrontaliere de tip CBDC Bakong

Banca Națională a Cambodgiei (NBC) continuă să avanseze în ceea ce privește inițiativa sa asemănătoare monedei digitale a băncii centrale (CBDC), cunoscută sub numele de Bakong, dezvăluind mai multe etape importante ale proiectului.

Directorul general al NBC și liderul proiectului Bakong, Chea Serey, a declarat într-un interviu acordat publicației The Nikkei că portofelul electronic Bakong a ajuns la 200.000 de utilizatori în iunie, dublându-se față de cele trei luni anterioare. Bazat pe tehnologia blockchain, serviciul de plată și transfer de bani Bakong a fost lansat inițial de NBC în octombrie 2020.

Proiectul de bani digitali a adunat aproape șase milioane de utilizatori în prima jumătate a anului 2021, inclusiv cei atinși indirect prin intermediul aplicațiilor mobile ale băncilor membre, înregistrând un total de 1,4 milioane de tranzacții în valoare de aproape 500 de milioane $, a precizat Serey.

Oficialul a dezvăluit că BNC explorează în prezent tranzacțiile transfrontaliere prin intermediul Bakong, colaborând îndeaproape cu banca centrală din Thailanda și cu cea mai mare bancă din Malaezia, Maybank. Serey a explicat că tranzacțiile transfrontaliere prin Bakong ar oferi cambodgienilor din țări străine o "modalitate sigură și eficientă de a trimite bani familiilor lor". Ea a precizat că noua metodă de plată ar fi benefică pentru multe femei cambodgiene care migrează în Malaezia.

Serey a mai declarat, de asemenea, că lansarea Bakong a crescut în mod semnificativ utilizarea monedei naționale cambodgiene riel, care face parte din sistemul cu două valute al țării, alături de dolarul american. Cu toate acestea, proiectul privind banii digitali nu va putea, de unul singur, să treacă Cambodgia de la o economie bazată pe dolarul american la riel, a adăugat ea.

"Există și alte politici care trebuie să fie puse în aplicare, cum ar fi să avem o rată de schimb stabilă și o rată a inflației", a declarat Serey, concluzionând că misiunea Bakong este de a "crește utilizarea monedei locale", cu obiectivul pe termen lung de a "utiliza exclusiv" moneda locală a țării. Potrivit datelor Wall Street Journal, dolarul american este utilizat în prezent pentru 90% din tranzacțiile financiare din Cambodgia. (Sursa EN)

CEO-ul MyEtherWallet remarcă două componente "cruciale" ale upgrade-ului Ethereum London

Ethereum a fost supus unui upgrade, care a adus cu sine o serie de modificări la blockchain-ul rețelei. Directorul general și fondatorul MyEtherWallet, Kosala Hemchandra, a subliniat două schimbări de o importanță deosebită.

"Upgrade-ul London adaugă în jur de 5 modificări la actuala rețea Ethereum; cu toate acestea, cred că doar 2 dintre ele sunt cruciale pentru utilizatorii de zi cu zi", a declarat Hemchandra în comentariile trimise. Notând "întârzierea bombei cu ceas" ca fiind prima dintre cele două, a adăugat el:

"Încă de la înființarea Ethereum a existat o valoare codificată în mod obligatoriu, practic responsabilă pentru a se asigura că Ethereum va trece la PoS sau ETH 2.0 la timp. Această valoare este responsabilă pentru a face ca dificultatea blocului să fie exponențial de dură după un anumit număr de blocuri, făcând astfel imposibilă extragerea de noi blocuri de către miners și aceștia trebuie să treacă la rețeaua ETH 2. Cu toate acestea, din cauza întârzierilor de dezvoltare, această bombă cu ceas a continuat să fie amânată, iar în cadrul fork-ului London, va fi amânată pentru ultima dată."

Ethereum a suferit probleme de scalabilitate în ultimii ani, evidente în special în taxele ridicate prezente atunci când se utilizează soluții financiare descentralizate, sau DeFi. În curs de elaborare de mult timp, Ethereum 2.0, sau Eth2, încearcă să aducă scalabilitate în blockchain-ul Ethereum, ceea ce include trecerea la un mecanism de consens de tip proof-of-stake, sau PoS. Foaia de parcurs a Eth2 a demarat oficial în decembrie 2020. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.