Știri crypto & blockchain - Staking prin intermediul unui portofel crypto hardware - Executivul Ledger explică cum funcționează - Depozitarul central de valori mobiliare din India își va susține monitorizarea obligațiunilor prin blockchain
Staking prin intermediul unui portofel crypto hardware - Executivul Ledger explică cum funcționează
Deoarece staking-ul crypto este din ce în ce mai popular, ne putem întreba despre oportunitățile de staking nu numai a exchange-urilor crypto sau a portofelelor software, ci și a portofelelor hardware.
Prin definiție, staking-ul permite investitorilor să câștige criptomonede fără a-și vinde deținerile, ci mai degrabă prin delegarea criptomonedelor către un validator de staking, pentru a susține un blockchain. Provenind de la cuvântul "stake", procesul de staking se referă la obținerea de profituri și a unui venit pasiv asociat din crypto, prin intermediul unui mecanism de consens cunoscut sub numele de proof-of-stake (PoS), spre deosebire de mecanismul proof-of-work (PoW) al Bitcoin (BTC), bazat pe minare.
Pe fondul popularității crescânde a PoS, staking-ul a devenit destul de popular pe exchange-urile crypto online și pe portofelele software, multe platforme de tranzacționare adoptând în mod activ această caracteristică. De asemenea, unii furnizori de portofele hardware au integrat caracteristica de staking în dispozitivele lor fizice portabile.
Ledger, un important furnizor de portofele hardware pentru criptomonede, a lucrat în mod activ la funcțiile sale de criptare de la debutul staking-ului în 2019.
Ledger a introdus staking-ul pentru Solana (SOL), permițând investitorilor să câștige SOL.
Noua funcție de staking este activată în aplicația Ledger Live, în cooperare cu serviciul blockchain Figment, care oferă noduri pentru stake, folosind validatorul Ledger. Cea mai recentă adăugare de staking se alătură celor șase monede deja disponibile pentru staking pe Ledger Live, inclusiv Ether (ETH), Tezos (XTZ), Polkadot (DOT), Cosmos (ATOM), Algorand (ALGO) și altele. Staking-ul prin intermediul unui portofel hardware are o serie de particularități în comparație cu staking-ul prin portofele software sau exchange-urile crypto, a declarat Alex Zinder, șeful Ledger Enterprise.
"Principala diferență între staking-ul pe un portofel software față de staking-ul cu un portofel hardware este securitatea", a spus Zinder, menționând că portofelele hardware rămân "cel mai sigur mod pentru ca utilizatorii să mențină controlul deplin asupra activelor lor digitale". (Sursa EN)
Depozitarul central de valori mobiliare din India își va susține monitorizarea obligațiunilor prin blockchain
National Securities Depository (NSDL), depozitarul central de valori mobiliare din India, cu sediul în Mumbai, a lansat o platformă de monitorizare a securității și a convențiilor bazată pe blockchain.
NSDL a lansat oficial platforma de tehnologie distributed ledger (DLT), în timpul prezentării celei de-a 25-a aniversări, alături de Securities and Exchange Board of India (SEBI). Se așteaptă ca platforma să consolideze monitorizarea securității și a guvernanței pe piața obligațiunilor corporative pentru a aduce "mai multă disciplină și transparență pe piață".
Președinta SEBI, Madhabi Puri Buch, a subliniat transparența blockchain ca fiind motivul principal al popularității tehnologiei, dar a formulat o rezervă în ceea ce privește rentabilitatea sa actuală, remarcând că funcția de anonimat rămâne extrem de neplăcută pentru autoritățile indiene:
"Acesta este cel mai mare diferențiator între manifestările DLT private și ceea ce numim în mod obișnuit monedele digitale ale băncilor centrale, unde nu se are în vedere ca acest aspect al tehnologiei să fie folosit, deoarece nu dorim să avem anonimat."Rețeaua va fi întreținută de două noduri, pe care le vor administra NSDL și Central Depository Services Ltd. (CDSL), o divizie a SEBA, vor controla. După cum a precizat Buch, alte entități vor avea șansa de a se alătura rețelei și de a-și înființa nodurile în viitor. (Sursa EN)