Tehnologia Blockchain si crypto in industria jocurilor online: drumul spre adoptia la scara larga

Pe baza jocurilor video si online, o lume intreaga si valorizata ar putea fi construita in sfera crypto. Desi departe de idealurile decentralizarii si revolutionarizarii banking-ului, lumea gaming-ului are potentialul unei forte masive in crypto.

Jucatorii sau “gamerii” sunt o tinta perfecta pentru adoptarea tehnologiei crypto si blockchain deoarece au in general mai multe cunostinte tehnologice decat alti utilizatori ai internetului, iar din acest motiv pot fi mai deschisi spre idei si concepte noi, precum blockchain. Un astfel de jucatori ar putea functiona, in viitor, intr-un spatiu online unde poate infrange un dusman dintr-un joc si primi o recompensa pe care mai apoi o vinde pe o piata secundara in schimbul unei criptomonede, iar cu banii isi cumpara online un produs real, precum haine sau un mousepad.

Dar conditia care trebuie indeplinita ca acest fel de viitor sa existe este ca jocurile crypto si blockchain sa fie distractive si captivante. Pana anul trecut, majoritatea jocurilor crypto nu au fost mai mult decat versiuni retro ale jocurilor din anii 80, ceea ce trezeste nostalgia dar nu este de ajuns pentru a construi o industrie si a contribui la economia crypto. Totusi, se naste o noua grupa de jocuri care au sansa sa duca gaming-ul crypto in sfera celor mai jucate si populare jocuri online, care au inceput deja sa faca furori in luma gaming-ului.

Spells of Genesis

Spells of Genesis este un joc gratuit si printre primele jocuri Bitcoin din categoria RPG (ole-playing). Construit pe baza tehnologiei blockchain, le permite jucatorilor sa colectioneze si sa faca trafic cu sfere pentru a developa punti in interiorul jocului, pe care le pot testa prin comparatie cu altele din lumea Askian.

Toate bunurile si cartile colectionate si castigate in Spella of Genesis raman in posesia jucatorului si sunt stocate pe blockchain. Pentru cei interesati in castigarea criptomonedei Bitcoin, asta este o veste excelenta intrucat ecesti itemi pot fi retrasi si shcimbati pentru Bitcoin in afara jocului.

Myethereum

Myethereum a fost lansat in 2018 si este primul joc de schimb de carti colectibile pe blockchain-ul Ethereum. Scopul este de a pastra personajele din joc in viata, precum in jocurile Hearthstone sau Pokemon. Fiecare cont are dreptul la 30 de carti gratuite, si toti jucatorii au optiunea de a achizitiona editiile Genesis sau Awakening la 5,000, respectiv 50,000 de carti.

Toate cartile sunt bunuri in blockchain, astfel incat se pot retrage in portofelul Ethereum oricand.

MegaCryptoPolis

Cum arata in realitate lumea decentralizata? Ea poate fi creata de catre orice jucator individual in jocul Ethereum MegaCryptoPolis, unde se pot construi orase intregi pentru a administra cetateni, taxe si pentru a vinde ulterior pamanturi pentru a genera profit.

Fiind un joc pe blockchain-ul Ethereum, el sustine tokenii ERC-721. Pana acum, jocul a inregistrat peste 10,000 de portofele Ethereum, insa interesul comunitatii este mult mai mare, cu 3.5 milioane de vizualizati pe YouTube.

Acestea si multe altele sunt jocurile crypto si blockchain ale anului 2020; pana la sfarsitul lui, am putea vedea o explozie de crestere a acestei ramure a lumii crypto, care poate duce la adoptia pe scara larga a tehnologiei crypto la nivel mondial.

Echipa Tradesilvania