Tehnologia Blockchain și noua paradigmă de securitate globală

Tehnologia Blockchain și noua paradigmă de securitate globală

De-a lungul istoriei, s-a vorbit mult de echilibrul european, concertul european, lume bipolară, securitate internațională, securitate globală etc. Toate aceste noțiuni se încadrează în paradigma de securitate globală, în diferite trepte de evoluție. Cert este că securitatea globală, așa cum a fost ea percepută, a ținut cont nolens-volens de ultimele cuceriri ale tehnologiei.

Penetrarea mediilor de securitate se face de multe ori prin folosirea unor instrumente tehnologice avansate și de aceea, noua paradigmă de securitate globală este concentrată, pe lângă resursa umană, pe cuceririle tehnologice.

Tehnologia blockchain și ecosistemul criptomonedelor reprezintă cele mai noi provocări pentru mediul de securitate global. Chiar dacă unele guverne sunt reticente lanoile tehnologii, precum Blockchain, decidenții în materie de securitate globală sunt deja interesați de acestea, pentru a contracara noile amenințări. Dacă un stat nu agreează criptomonedele, nu înseamnă că nici dușmanii săi nu o vor face. Să nu uităm că Iranul, Venezuela, China, Coreea de Nord pun mare preț pe criptomonede iar mediile de securitate americane trebuie să fie la curent, fiindcă, în concepția oficialilor de la Washimgton, aceste state vor căuta să ocolească sanncțiunile internaționale folosind masiv criptomonedele. Se estimează că în China, deja trusturile ”miniere” ar fi reușit să mineze cam jumătate din numărul de criptomonede Bitcoin de până acum.

Cercetătorii americani din sfera militară au înțeles provocarea și caută soluții pentru a folosi eficient tehnologia Blockchain pentru a se încadra în noua paradigmă de securitate globală.

Tehnologia Blockchain poate fi folosită pentru o monitorizare și un acces permanent la bazele de date cu teroriștii căutați, cu suspecții de terorism, cu informațiile despre zonele fierbinți ale globului. Totodată, monitorizarea infractorilor cibernetici poate fi făcută cu succes, după cum și accesul acestora la criptomonede poate fi urmărit mai eficient.

Tradiția spune că nu s-a inventat lacătul la care un hoț să nu găsească o cheie. La fel se întâmplă și în mediul securității virtuale. State din zone sensibile ca Orientul Mijlociu sau Asia de Sud-Est au declarat că se vor implica în folosirea criptomonedelor, ceea ce nu poate lăsa indiferentă economia americană.

Uniunea Europeană și SUA sunt cumva concentrate pe găsirea de formule legislative de control a pieței criptomonedelor, în numele paradigmei securității globale. Evident, mulți au interpretat că această imixtiune încalcă regulile pe baza cărora funcționează această piață, devenită de ceva vreme un adevărat ecosistem.

Se estimează totuși, că se va găsi un mod de ”conviețuire”, mai ales că băncile tradiționale aleg să ofere și custodie pentru criptomonede. Instituțiile fiscale caută și ele să profite de pe urma acestor tranzacții, pentru a putea crea noi instrumente de taxare, ceea ce complică și mai mult situația.

Se va reuși cu siguranță să se ajungă la o formulă de coexistență între sistemul bancar clasic și ecosistemul criptomonedelor și cel al tehnologiei Blockchain.

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.