Tehnologia Blockchain, soluția durabilă pentru mediul înconjurător nepoluat

Protecția mediului înconjurător a devenit un aspect esențial în lumea contemporană. Fie că vorbim de state ale lumii, organizații internaționale, firme private, comunități regionale sau locale, ori alte tipuri de stakeholderi

Tehnologia Blockchain, soluția durabilă pentru mediul înconjurător nepoluat

Protecția mediului înconjurător a devenit un aspect esențial în lumea contemporană. Fie că vorbim de state ale lumii, organizații internaționale, firme private, comunități regionale sau locale, ori alte tipuri de stakeholderi, toți caută soluții pentru a ocroti mediul înconjurător, fie prin reducerea gazelor cu efect de seră, reciclarea eficientă, consumul de energie verde, folosirea resurselor regenerabile.

Responsabilitatea socială corporativă menționează explicit în cadrul informațiilor pe care le conține ideea că mediul trebuie protejat. Tehnologia Blockchain poate reprezenta o soluție de sprijin în lupta pentru păstrarea unui mediu înconjurător nepoluat. Dacă devine oo soluție durabilă, depinde, în primul rând, de cei care o utilizează, atât ca număr, răspândire mondială, cât și ca intensitate.

Producătorii de automobile, furnizorii lor de componente, producătorii de tehnologie, furnizorii de acumulatori, alți producători de echipamente pot să găsească în tehnologia Blockchain un sprijin durabil pentru problemele lor.

O caracteristică a economiei de piață o reprezintă targetarea unei producții, în funcție de predicții și tendințe. Totuși, atunci când intervine criza, producția se face pe stoc, se consumă resurse, iar producția nefolosită ajunge să polueze, fiind lăsată în hangare, a căror întreținere costă și consumă energie.

Tehnologia Blockhain reprezintă o soluție durabilă, în primul rând prin faptul că, o dată introduse în rețea datele despre stocuri, necesarul de consum, producătorul final știe exact de câte produse intermediare are nevoie, iar producătorii intermediari știu astfel câte din produsele lor vor fi folosite. Dacă ei       cunosc aceste elemente, nu vor consuma resurse pentru producție, deci, vor polua mai puțin. Totodată, prin tehnologia Blockchain ei vor ști care sunt rutele cele mai eficiente pentru livrarea produselor. Aglomerația generază blocaj, ori transportatorii vor ști când este momentul să livreze marfa, fără ca să fie consumate resurse.

Reciclarea produselor uzate poate fi mai eficientă cu ajutorul tehnologiei Blockchain. Astfel, soluția durabilă oferită de Blockchain este aceea de a ști care este cel mai scurt drum de la cel care va arunca produsul de care nu are nevoie, până la rampa unde vor fi colectate, apoi redirecționate deșeurile. A duce deșeurile în mod haotic înseamnă consum de energie, iar consumul necontrolat de energie conduce la poluare.

Producătorii de acumulatori pot avea, prin implementarea tehnologiei Blockchain o reprezentare a existenței resurselor materiale, vor ști de câte materii prime au nevoie, evitând exploatarea nepotrivită a resursei de materii prime, reducând astfel, efectele poluării.

Cu ajutorul Tehnologiei Blockchain, cei care doresc să participe la activități de împăduriri, refacere a mediului înconjurător afectat de dezastre naturale, sau de alte hazarde, pot să cunoască când este momentul în care factorii de mediu permit o reîmpădurire eficientă, pot gestiona informațiile despre criza de apă din sol, despre riscul deșertificării suprafețelor agricole.

Managementul zonelor protejate, evitarea tăierilor ilegale de pădure pot fi susținute prin soluția durabilă reprezentată de tehnologia Blockchain. Accesul la informația de interes poate fi rapid, costurile minime și eficiența poate fi garantată și la cote maxime.

Activiștii de mediu pot să folosească tehnologia Blockchain pentru ca mesajele lor să ajungă la cât mai mulți participanți. Oricine folosește tehnologia informației, iar cu ajutorul Blockchain eforturile separate pot deveni un mare efort comun. Nu este dfe neglijat nici faptul că se poate participa la luarea deciziilor folosind token-uri și activitatea on-line poate să fie recompensată inclusiv cu fracțiuni de criptomonede, ceea ce nu poate decât să încurajeze factorii de decizie în protecția mediului să implementeze tehnologia Blockchain, cât mai repede și mai eficient.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.