Top criptomonede romanesti - HEART, BHAT, ZPAY, MODEX, WAM, EGLD

Desi nu sunt multe la numar, sau cu o prezenta foarte puternica in spatiul social media, proiectele crypto lansate de romani se bucura de o popularitate ridicata in special la nivel national. In acest articol exploram top proiecte criptomonede  romanesti si ce isi propun sa schimbe ecosistemul blockchain sa creeze un sistem financiar mai performant cat si aplicabilitatea lor.

Criptomoneda Humans (HEART)

Proiectul Humans - HEART dezvolta o platforma performanta pentru solutii de inteligenta artificiala in Romania. Prin studioul de creatie si criptomoneda romaneasca HEART, initiativa Humans se asigura ca utilizatorii care participa la ecosistem sunt rasplatiti, iar proiectele de inteligenta artificiala sunt mentinute pe termen lung. Criptomoneda romaneasca HEART de ultima generatie reuneste un ecosistem tehnologic multilateral care doreste accelerarea spatiilor precum NFT si AI si este o criptomoneda de top in lista noastra.

BH Network (BHAT) - Criptomoneda Web3

Compania BH Network reprezinta un hub de solutii Web3 care isi propune sa construiasca produse pe reteaua blockchain Elrond. Criptomoneda romaneasca BHAT reprezinta principalul mod de guvernare in ecosistemul dezvoltat de BH Network.

BH Network se concentreaza pe solutii pentru freelanceri. Acestia se confrunta cu probleme de piata, cum sunt comisioanele mari, timpi lungi de asteptare sau rambursari problematice pentru comisioane si plati. Tehnologia blockchain din spatele criptomonedei romanesti BHAT si algoritmii dezvoltati de companie reduc problemele, oferind freelancerilor si clientilor o piata sigura, corecta si rapida.

Compania BH Network a lansat BHero Launchpad, un incubator pentru proiecte care doresc sa intre in sfera blockchain-ului BH Network. Incubatorul se concentreaza in principal pe solutii din domeniul Web3.

Criptomoneda ZoidPay (ZPAY)

ZoidPay este o platforma crypto romaneasca care permite emiterea de  carduri instant pentru achizitii de la orice comerciant. Produsele se concentreaza pe dezvoltarea serviciilor financiare Web3 si se adreseaza magazinelor de retail si dezvoltatorilor din domeniul infrastructurii blockchain. Proiectul romanesc blockchainZoidPay si criptomoneda romaneasca ZPAY permite platformelor blockchain si crypto, dar si altor platforme financiare sa integreze plati crypto intr-un mod simplu si automatizat.

Criptomoneda Modex (MODEX)

Proiectul crypto Modex este un proiect de top in lista de criptomonede romanesti si isi propune sa accelereze adoptarea blockchain si ofera solutii pentru companii pentru a implementa solutii blockchain intr-un mod rapid si eficient. Proiectul si criptomoneda Modex isi propune sa dezvolte solutii blockchain scalabile pentru a combina tehnologiile noi cu cele consacrate.

Criptomoneda Wam (WAM)

Platforma WAM este un proiect crypto romanesc bazat pe modelul play-to-earn. Modelul WAM - play to earn permite utilizatorilor sa genereze profit (sub forma de crypto WAM sau NFT) in timp ce participa la jocurile video dezvoltate de proiectele play-to-earn. Proiectul clujean WAM este cel mai cunoscut proiect romanesc din spatiul jocurilor blockchain si a fost nominalizat la mai multe premii din domeniul inovatiei si face parte dintre proiectele de criptomonede de top.

Criptomoneda Elrond (EGLD)

Cel mai cunoscut proiect crypto din Romania, initiativa blockchain Elrond a inceput in 2017 si a fost dezvoltata de catre o echipa din Sibiu. Dupa o serie de finantari in 2019, moneda romanesca Elrond (EGLD) a fost lansata in 2020 si criptomoneda EGLD a devenit o criptomoneda din top criptomonede. Tehnologia blockchain pe care se bazeaza EGLD a fost dezvoltata de companie pentru a rezolva problema scalabilitatii din spatiul crypto. In timp ce tehnologia blockchain Ethereum (ETH) poate sustine 13 tranzactii pe secunda, Elrond estimeaza ca tehnologia lor faciliteaza pana la 15.000 tranzactii pe secunda.

Scalabilitatea criptomonedei romanesti Elrond este realizata prin ceea ce se numeste “sharding”, o tehnica blockchain care imparte datele in elemente mai mici, care sunt distribuite in mai multe zone ale retelei. Aceasta solutie imbunatateste comunicarea in interiorul retelei blockchain si mareste viteza tranzactiilor crypto.

In timp ce majoritatea criptomonedelor sunt bazate pe protocoalele proof-of-work si proof-of-stake, proiectul Elrond este sustinut de un sistem nou, numit secure proof-of-stake. Protocolul proof of stake  mentine legate toate computerele care ruleaza tehnologia blockchain si asigura mai multa siguranta tranzactiilor.

In acelasi timp, datorita unui motor de inteligenta artificiala, contractele inteligente (smart contracts) de pe reteaua Elrond se pot scrie in orice limbaj de programare. Acest lucru il face foarte accesibil pentru programatori si ofera contracte inteligente mai eficiente, si implicit o retea mai rapida.

Criptomonedele romanesti reprezinta dezvoltarea continua in domeniul blockchain si potentialul tehnologiilor noi de a transforma finantele digitale in Romania si la nivel european iar lista de top criptomonede romanesti va fi actualizata periodic cu proiecte blockchain noi care vor aparea.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania ofera acces la 56 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care permite clientului sa acceseze portofoliul de criptomonede oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de Savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!