Trading clasic (CFD) versus Cryptocurrency (ECFD) - Diferente

Trading clasic (CFD) versus Cryptocurrency (ECFD) - Diferente

Inainte de a vedea care sunt cele mai bune clase de capital pentru diferitele scopuri si strategii de trading, trebuie inteles ce este un CFD si cum este creat sa functioneze.

Parafrazand definitia de pe Investopedia, un CDF este un acord intre doua parti, stabilit intr-un contract legal obligatoriu, unde variatiile preturilor (intre pretul de deschidere si cel de inchidere) a unui bun de pret sunt platite de oricare dintre cele doua parti catre cealalta parte.

Pe scurt, clase de bunuri precum Forex si criptomonedele sunt potrivite pentru strategii de trading pe termen foarte scurt pentru ca sunt supuse unui nivel inalt de volatilitate a preturilor. Pe de alta parte, categorii de bunuri precum marfurile sau actiunile sunt mai potrivite pentru trading/tranzactionare pe termen lung, deoarece miscarile lor de pret tind sa fie mai previzibile.

Urmatorii pasi sunt o varianta simplificata a procesului prin care va trebui sa treci pentru a face trading cu CFD-uri de criptomonede.

Primul pas este inscrierea cu pe un exchange de criptomonede, si completarea formalitatilor legale precum platirea unui depozit initial ( cand este cazul) si depunerea documentelor legale โ€œKnow Your Customerโ€ pentru validarea contului tau cerute de autoritatile centrale bancare.

Apoi, trebuie sa alegi ce fel de criptomoneda vrei sa schimbi folosind CDF ( contract for difference). In acest pas va trebuie sa pui o cantitate semnificativa de efort pentru cercetare si informare privind avantaje si dezavantajele CFD-urilor. Este vital sa te uiti atat la analizele fundamentale, cat si la indicii tehnici cand decizi cand sa intri si cand sa iesi din contractul CFD. Indicii tehnici precum RSI (Relative Strength Indicator) si Bollinger Bands sunt folosite pentru a trasa tendintele si evolutia CFD-urilor. Acesti doi indicatori sunt de obicei suficienti pentru a determina un bun de baza de-a lungul unei perioade de timp. Regula generala este sa cumperi ieftin si sa vinzi scump. Atat RSI cat si Bollinger Bands arata nivelele de rezistenta, sustinere si punctele de erupere potentiale pe un tabel de tip โ€œcandlestickโ€.

Urmatorul pas este sa alegi o valoare de schimb. Numarul de unitati care pot fi schimbate depinde in cea mai mare parte a cazurilor de capitalul de trading valabil. De asemenea, una dintre cele mai bune modalitati de a limita expunerea la risc este sa folosesti regula de 5/15 atunci cand rezolvi marimea fiecarui schimb.

De exemplu, daca capitalul total de trading este de $5,000, pot fi puse trei schimburi de cate cinci unitati, pana la maxim 15% din suma totala valabila. Fiecare unitate este egala cu 1% din valoarea totala ($50). Asadar, cinci unitati sunt egale cu $250. Trei schimburi de cate $250 sunt egale cu $750, suma care, la randul ei ,este egala cu 15% din suma totala.

La final, tot ce ramane de facut este sa intri si sa iesi din schimb la nivelurile alese. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania