Trading criptomonede 2022 - Metode, strategii si tipuri de ordine crypto

Cand faci trading pe piata crypto, vei intalni mai multe strategii de tranzactionare pentru criptomonede. Fiecare prezinta avantaje specifice cat si dezavantaje, iar un investitor trebuie sa le cunoasca pe toate, inainte sa aleaga una preferata, sau sa foloseasca o combinatie care se potriveste cu metoda sa de trading.

In cele din urma, depinde de fiecare care este cea mai buna strategie de trading criptomonede pe care o abordeaza. Factorii cei mai importanti in trading sunt tipul de personalitate, stilul de viata, timpul si fondurile disponibile. In acest articol, trecem prin cele mai comune strategii de crypto trading si modul in care se folosesc.

Crypto Day Trading

Day trading, sau daily trading, este o strategie ce presupune tranzactionarea crypto zilnica si prioritizeaza profitul de termen scurt. Este o metoda care are scopul de a genera valoare inainte de finalul zilei bursiere si implica riscuri destul de ridicate.

Totusi, spre deosebire de pietele traditionale, piata crypto functioneaza 24/7, fapt ce presupune si in unele cazuri un risc crescut pentru un investitor care prefera strategii de day trading. De aceea, persoanele care fac day trading sunt de obicei educati in domeniul financiar si dispun de fonduri substantiale. Ei folosesc strategii de tranzactionare pe termen scurt pentru a valorifica miscarile zilnice din piata crypto.

Persoanele care prefera strategiile de crypto day trading sunt adaptati la evenimentele care provoaca miscari pe termen scurt si tranzactioneaza bazat pe stiri si analiza tehnica. In general, o strategie de day trading este castigatoare atunci cand sunt miscari bruste si semnificative in piata, fapt ce este important de retinut, avand in vedere volatilitatea pietei crypto.

Crypto Short-term Trading

O strategie care prioritizeaza profitul de termen scurt, dar vizeaza o perioada mai lunga decat crypto day trading. Numit si position trading, strategia este considerata mai putin riscanta fata de crypto day trading.

Pentru aceasta strategie, trebuie identificata o tendinta de piata, care este urmarita, pentru a atinge pretul de rezistenta sau de suport. Pretul suport este un pret la care investitorul se asteapta la mai multi cumparatori decat vanzatori, iar pretul de rezistenta este un pret la care se asteapta la mai multi vanzatori. Cei doi indicatori sunt cei mai importanti pentru un position trader, care foloseste aceasta strategie, in general, in perioade scurte de cateva saptamani sau chiar luni.

Crypto Long-Term Trading

Aceasta strategie se apropie de metodele folosite de investitorii de pe pietele financiare pentru a dezvolta un portofoliu solid de termen lung. Este o abordare populara pentru utilizatorii crypto care cred in potentialul activelor digitale de a schimba sistemul financiar in viitor.

In general, investitorii care prefera long-term trading cumpara in mod recurent criptomonede. Este o metoda pentru cei care au toleranta la risc mai scazuta si doresc sa completeze tranzactii profitabile cu randament mare. In acelasi timp, o strategie de long-term crypto trading reduce impactul volatilitatii si elimina stresul legat de sincronizarea pietei, element care este inclus in primele doua strategii de crypto trading.

Strategia long-term trading se refera la metoda de a investi o anumita suma in mod regulat, pentru a construi portofoliul crypto, prin sume mici. Metoda long-term trading este imprumutata din domeniul investitiilor traditionale si permite investitorilor sa achizitioneze active la un cost mediu redus. Aceasta metoda este numita si Dollar Cost Averaging, concept de long-term trading care presupune investirea unei sume fixe la intervale regulate, indiferent de directia pietei, pentru a beneficia de preturile crypto pe termen lung.

Dupa alegerea strategiei de crypto trading, un investitor are nevoie de o platforma premium pentru a completa orice fel de tranzactie intr-un timp util si un mod in care avantajeaza clientul. Pe platforma Tradesilvania se poate face day, short-term si long-term trading cu usurinta, prin automatic trading si o serie de ordine puse la dispozitie de catre echipa tehnica.

Tradesilvania dispune de o multitudine de ordine, pentru a imbunatatii experienta de tranzactionare, atat pentru incepatori, cat si pentru clientii experimentati care doresc sa implementeze strategii de day sau short-term trading:

Crypto Ordin Market

Este executat imediat, la cel mai bun pret de pe piata. Datorita valorilor volatile, volumele de criptomonede afisate la cumparare sau vanzare sunt estimative - variatia de pret maxima poate sa fie de 0.5-1%.

Crypto Ordin Limit

Este executat atunci cand se atinge pretul specificat de catre client. Atingerea pretului limita nu garanteaza o executie imediata, deoarece pot exista alte ordine cu aproximativ aceeasi limita de pret, dar care au prioritate. In cazul in care pretul introdus este mai mic decat pretul de Market, ordinul poate fi executat la valoarea introdusa de client.

Crypto Ordin Fill or Kill (FoK)

Impune ca intreaga cantitate a unui ordin sa se execute imediat sau sa fie anulat in cazul in care nu se poate executa la pretul setat de client. Intre momentul in care se plaseaza un ordin in platforma si executia lui pe piata, poate sa existe o diferenta foarte mica de timp, care afecteaza valoare bunurilor tranzactionate. Slippage-ul este diferenta de pret care poate aparea intre momentul plasarii unui ordin si executia sa efectiva. Clientii Tradesilvania au posibilitatea de a introduce exact care este Slippage-ul acceptat pentru executarea unui ordin.

Ordin Stop-Loss Crypto

Sunt folosite de regula pentru a limita pierderile potentiale, in cazul in care pretul bunurilor digitale cresc sau scad brusc. In cazul acestui ordin, clientul Tradesilvania introduce o valoare care reprezinta pretul de intrare sau iesire din piata.

Cumparare cu Stop-Loss: tranzactia este procesata in cazul in care pretul creste peste valoarea introdusa de client.

Vanzare cu Stop-Loss: tranzactia este procesata in cazul in care pretul scade sub valoarea introdusa de client.

Atunci cand se indeplineste conditia de pret, ordinul se executa ca un ordin Market si poate suferi intarzieri (care includ variatii de pret).

Ne propunem sa dezvoltam o platforma premium, complexa care ofera solutii digitale moderne pentru clientii care prefera orice strategie de trading, fie ca se uita la piata crypto pe termen scurt, lung, sau prefera sa se concentreze pe profitul zilnic, prin strategia de crypto day trading.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania ofera acces la 55 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care permite clientului sa acceseze portofoliul de criptomonede oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de Savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede folosind strategia de crypto trading preferata!