Uniswap - UNI - disponibil in platforma Tradesilvania

Uniswap - UNI - disponibil in platforma Tradesilvania

Uniswap este un protocol ce rulează în Ethereum, pentru schimbul de tokeni ERC20, fără a fi nevoie ca vânzătorii și cumpărătorii să creeze cererea. Uniswap face aceasta prin intermediul unei ecuații, care stabilește și echilibrează în mod automat valoarea, în funcție de nivelul cererii existente.

Ca DEX, Uniswap este mai descentralizat și mai flexibil decât multe alte exchange-uri, pentru numeroase motive, precum:

Permite tranzacționarea oricărui token bazat pe Ethereum

Protocolul Uniswap (UNI) nu utilizează un proces de listare și nici nu percepe comisioane pentru aceasta. În schimb, utilizatorii fac stake de tokeni în fonduri de lichidități, care determină care tokeni sunt listați. În Uniswap v2, furnizorii de lichidități pot combina oricare doi tokeni ERC-20, într-o pereche de tranzacționare, fără a trebui să utilizeze ETH. Uniswap oferă 2000 de perechi de tranzacționare, depășind astfel oricare alt exchange.

Fondurile Uniswap nu sunt ținute în custodie

Uniswap nu ține fondurile utilizatorilor în custodie. În schimb, fondurile sunt controlate în totalitate de către smart contracts.

Programatorii pot extinde Uniswap

Programatorii au făcut fork la Uniswap și au creat variații precum SushiSwap, KingSwap și Zuniswap

Oricine poate furniza lichidități Uniswap

Investitorii pot câștiga venituri din comisioane Uniswap, făcând stake cu tokenii lor, în fondurile de lichidități ale Uniswap.

Token-ul UNI

Uniswap a introdus un token de guvernanță, numit UNI, pe 17 septembrie 2020.       Inițial au fost distribuiți 400 de tokeni UNI către fiecare utilizator care a interacționat cu protocolul, înainte de 1 septembrie. Dintr-o distribuție de 150 milioane de tokeni UNI, aproximativ 66 milioane au fost achiziționați în primele 24 de ore. După distribuirea a 40% din tokeni în primul an, aceasta va scădea treptat cu 10 % în fiecare an, până la alocarea tuturor tokenilor.

Uniswap plănuiește să distribuie un total de 1 miliard de tokeni UNI pe durata a patru ani, din care 60% vor fi distribuiți comunității, 21.5% vor fi alocați angajaților Uniswap, iar restul de 18.5% vor merge către investitori.

Posesorii de UNI pot vota și influența deciziile luate, pentru dezvoltarea Uniswap. Aceștia pot de asemenea finanța granturi, parteneriate, pot mina fonduri de lichidități și pot face diferite propuneri. În curând, echipa Uniswap nu va mai fi direct implicată, iar posesorii de UNI vor lua toate deciziile.

De cand se poate tranzactiona Uniswap pe platforma ?

Criptomoneda Uniswap (UNI) se va putea tranzactiona pe platforma Tradesilvania incepand cu data 21.10.2020 ora 10:00.

Incasare UNI: incepand cu saptamana viitoare.

Perechi UNI disponibile pe platforma Tradesilvania

Pentru inceput Uniswap (UNI) se va putea tranzactiona in pereche cu RON si EURO.

Echipa Tradesilvania